Összefoglaló a 2021-es IDÖK-vitáról

Az idei IDÖK vitát ismét Twitchen tartották meg a szervezők. Számos fontos kérdésre kaphattunk választ a MukIDÖK-től, akik most egyedül pályáztak erre a nagy szerepre. A felmerülő problémákat, gondolatokat és javaslatokat Google Űrlapokon tették fel a diákok, továbbá a tavalyi párt, a MindenkIDÖK, illetve két korábbi IDÖK elnök, Ábri Ati a 2019-es SütIDÖK-ből és Konrád Ábel a 19-20as BlökIDÖK-ből is intézett kérdéseket a MukIDÖK-höz; ők alkották az ellenpártot.

A MukIDÖK programjai

A három fő pontja a pártnak a weboldal továbbfejlesztése, az amfiteátrum és egyéb más helyiségek felújítása és a bizottságok bevezetése (ez utóbbit már tavaly a MindenkIDÖK is be szerette volna vezetni). A programok nagy része már szerepelt az előző IDÖK pályázók pontjai között, azonban voltak saját ötletei is a MukIDÖK-nek. A régebbi elképzelések nem valósultak még meg, ezért tervezte a párt, hogy a számukra lényegesebb tervek újra szerepeljenek a programok között, ezeket szeretnék továbbvinni.

Weboldal

Mivel a weboldal már régóta kész van, ezért elsőre furcsán hangozhat az ötlet, hogy tovább akarják fejleszteni a honlapot. A hangsúly azonban itt a bankkártyás fizetés biztosításán van, amely a berzsenyis termékek vásárlásánál lenne hasznos. A MukIDÖK hozzátette még, hogyha valamilyen új dolog az eszükbe jutna, akkor azt megcsinálnák. A megváltozott helyzet miatt nagyobb hangsúly kerülne az internetes platformokon való hírközlésre, amit nem csak a diákok, hanem a szülők is láthatnak, ugyanis jelenleg ezt a célt csak a berzsenyi honlapja szolgálja.

Non-stop

Az előző évben a digitális oktatásra való átállás miatt a márciusi Non-stop is elmaradt, illetve az éjszakai programokkal a korábbi években is felmerültek problémák. Az igazgatóság engedélyével a MukIDÖK nyitott lenne a megszervezésükre. A sportokon kívül akár filmvetítéssel, kisebb koncertekkel színesítenék a kínálatot. Ezt a célt szolgálná az esetleges Non-stop bizottság is.

Amfiteátrum

A régóta kihasználatlan terület több diákönkormányzati pártnak szerepelt a tervei között. Felmerült a kérdés, hogy mi a garancia arra, hogy, ha véget ér a felújítás, ki fogják használni a diákok a teret? A MukIDÖK válaszából az derült ki, hogy a tanulók kedvét meg fogja hozni a szebb amfiteátrum a helyiség használatához, így a jó időben majd élni fognak a lehetőséggel.

Bizottságok

A bizottságok bevezetése különösképpen egy-egy berzsenyis programnál lenne fontos, ugyanis ezen szervezetek tagjai – akiket az IDÖK jelöl ki – szervezne meg egy adott programot, amelyre pályázott a bizottság. Amennyiben a jövőben majd valakik szeretnének pályázni, csak egy pályázatot kell benyújtaniuk, melyben leírják, mit szeretnének csinálni, mi a tervük.

Diákok javaslatai

Az a kérdés is felmerült a vita során, hogy terveznek-e újra életbe léptetni régi, már-már a köztudatból kikopott berzsenyis programokat. A MukIDÖK ehhez is pozitívan viszonyult, és a diákok igénye szerint kerülhetnek ezek megrendezésre. Olyan berzsenyis rendezvények tehát, mint a Non-stop, a Foci-, Csocsó- és Pingpongdörbi, Kontra és a Lan-parti megtartását támogatná a párt, természetesen az igazgatóság beleegyezésével. Szóba került az is, hogy hogyan vélekednek a MukIDÖK tagjai a fűszerkert kérdéséről. A kérdésre adott válaszból kiderül, hogy amennyiben lenne rá igény és felelősök, akik gondozzák kertet, akkor segítik a javaslat megvalósulását. Előkerült az a téma is, hogy a szakkörökhöz hogyan viszonyul a párt. Véleményük szerint segítenie kell az IDÖKösöknek ezeket a szervezeteket, és megfogalmazódott bennük a Filmklub kapcsán, hogy bevezethetnének egy olyan programot, melyben akár moziba is ellátogatnak közösen az érdeklődők.

Az IDÖK nagyban törekedni fog arra, hogy a vírushelyzet miatt elmaradt programok okozta űrt kitöltsék a berzsenyisek számára, hogy mindenki megtapasztalhassa a berzsenyis élet izgalmait. Így például a közös piknikezés egy évben többször is megrendezésre kerülne a lehetőségekhez mérten.

Bár a MukIDÖK az egyedüli párt ebben az évben, szükség van a támogatásotokra, hogy meglegyen a 300 szavazó; illetve ha a szavazók 50%-a tartózkodik, szintén érvénytelen a választás. Szavazzatok!

További információért nézzétek meg a párt internetes elérhetőségeit!

mukidok (MukIDÖK Instagram profilja)

Mukidök (MukIDÖK Facebook oldalának neve)

Ezen a linken keresztül tudtok szavazni: https://docs.google.com/forms/d/193Imrmm5T-igZBZ3TaLpG_IgCM8BAdYishjngUhKSnk/edit

A cikket Nagy Enikő Hajna és Magyar Nimród írta

Nimród

Author: Nimród

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

MacIDÖK interjú ~ 2022. IDÖK interjúk

A MacIDÖK tagjaival, Besze Zsolttal (11/C), Földesi Emmával (11/A) és Kocsis Nellivel (10/B) Kuti Lilla és Vidor Niki készített interjút.

Folytatás

PacsIDÖK interjú ~ 2022. IDÖK interjúk

A PacsIDÖK tagjaival, Bercsényi Zsomborral (10/D), Horváth Hannával (11/A) és O'Connor Patrickkal (11/D) Budai Anna készített interjút.

Folytatás