Összefoglaló a 2021-es IDÖK-vitáról

Az idei IDÖK vitát ismét Twitchen tartották meg a szervezők. Számos fontos kérdésre kaphattunk választ a MukIDÖK-től, akik most egyedül pályáztak erre a nagy szerepre. A felmerülő problémákat, gondolatokat és javaslatokat Google Űrlapokon tették fel a diákok, továbbá a tavalyi párt, a MindenkIDÖK, illetve két korábbi IDÖK elnök, Ábri Ati a 2019-es SütIDÖK-ből és Konrád Ábel a 19-20as BlökIDÖK-ből is intézett kérdéseket a MukIDÖK-höz; ők alkották az ellenpártot.

A MukIDÖK programjai

A három fő pontja a pártnak a weboldal továbbfejlesztése, az amfiteátrum és egyéb más helyiségek felújítása és a bizottságok bevezetése (ez utóbbit már tavaly a MindenkIDÖK is be szerette volna vezetni). A programok nagy része már szerepelt az előző IDÖK pályázók pontjai között, azonban voltak saját ötletei is a MukIDÖK-nek. A régebbi elképzelések nem valósultak még meg, ezért tervezte a párt, hogy a számukra lényegesebb tervek újra szerepeljenek a programok között, ezeket szeretnék továbbvinni.

Weboldal

Mivel a weboldal már régóta kész van, ezért elsőre furcsán hangozhat az ötlet, hogy tovább akarják fejleszteni a honlapot. A hangsúly azonban itt a bankkártyás fizetés biztosításán van, amely a berzsenyis termékek vásárlásánál lenne hasznos. A MukIDÖK hozzátette még, hogyha valamilyen új dolog az eszükbe jutna, akkor azt megcsinálnák. A megváltozott helyzet miatt nagyobb hangsúly kerülne az internetes platformokon való hírközlésre, amit nem csak a diákok, hanem a szülők is láthatnak, ugyanis jelenleg ezt a célt csak a berzsenyi honlapja szolgálja.

Non-stop

Az előző évben a digitális oktatásra való átállás miatt a márciusi Non-stop is elmaradt, illetve az éjszakai programokkal a korábbi években is felmerültek problémák. Az igazgatóság engedélyével a MukIDÖK nyitott lenne a megszervezésükre. A sportokon kívül akár filmvetítéssel, kisebb koncertekkel színesítenék a kínálatot. Ezt a célt szolgálná az esetleges Non-stop bizottság is.

Amfiteátrum

A régóta kihasználatlan terület több diákönkormányzati pártnak szerepelt a tervei között. Felmerült a kérdés, hogy mi a garancia arra, hogy, ha véget ér a felújítás, ki fogják használni a diákok a teret? A MukIDÖK válaszából az derült ki, hogy a tanulók kedvét meg fogja hozni a szebb amfiteátrum a helyiség használatához, így a jó időben majd élni fognak a lehetőséggel.

Bizottságok

A bizottságok bevezetése különösképpen egy-egy berzsenyis programnál lenne fontos, ugyanis ezen szervezetek tagjai – akiket az IDÖK jelöl ki – szervezne meg egy adott programot, amelyre pályázott a bizottság. Amennyiben a jövőben majd valakik szeretnének pályázni, csak egy pályázatot kell benyújtaniuk, melyben leírják, mit szeretnének csinálni, mi a tervük.

Diákok javaslatai

Az a kérdés is felmerült a vita során, hogy terveznek-e újra életbe léptetni régi, már-már a köztudatból kikopott berzsenyis programokat. A MukIDÖK ehhez is pozitívan viszonyult, és a diákok igénye szerint kerülhetnek ezek megrendezésre. Olyan berzsenyis rendezvények tehát, mint a Non-stop, a Foci-, Csocsó- és Pingpongdörbi, Kontra és a Lan-parti megtartását támogatná a párt, természetesen az igazgatóság beleegyezésével. Szóba került az is, hogy hogyan vélekednek a MukIDÖK tagjai a fűszerkert kérdéséről. A kérdésre adott válaszból kiderül, hogy amennyiben lenne rá igény és felelősök, akik gondozzák kertet, akkor segítik a javaslat megvalósulását. Előkerült az a téma is, hogy a szakkörökhöz hogyan viszonyul a párt. Véleményük szerint segítenie kell az IDÖKösöknek ezeket a szervezeteket, és megfogalmazódott bennük a Filmklub kapcsán, hogy bevezethetnének egy olyan programot, melyben akár moziba is ellátogatnak közösen az érdeklődők.

Az IDÖK nagyban törekedni fog arra, hogy a vírushelyzet miatt elmaradt programok okozta űrt kitöltsék a berzsenyisek számára, hogy mindenki megtapasztalhassa a berzsenyis élet izgalmait. Így például a közös piknikezés egy évben többször is megrendezésre kerülne a lehetőségekhez mérten.

Bár a MukIDÖK az egyedüli párt ebben az évben, szükség van a támogatásotokra, hogy meglegyen a 300 szavazó; illetve ha a szavazók 50%-a tartózkodik, szintén érvénytelen a választás. Szavazzatok!

További információért nézzétek meg a párt internetes elérhetőségeit!

mukidok (MukIDÖK Instagram profilja)

Mukidök (MukIDÖK Facebook oldalának neve)

Ezen a linken keresztül tudtok szavazni: https://docs.google.com/forms/d/193Imrmm5T-igZBZ3TaLpG_IgCM8BAdYishjngUhKSnk/edit

A cikket Nagy Enikő Hajna és Magyar Nimród írta

Nimród

Author: Nimród

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

Juhász Anna interjú

Átlagosan napi hány diák látogatja meg a tanárnőt ? Ma már a legtöbben nem személyesen látogatnak...

Folytatás

Bánó Tamás Barnabás interjú

Bánó Tamás Barnabás Tanár Úr beszél szakmai karrieréről, kedvenc zenéiről, elfoglaltságairól és még néhány témáról. Interjút készítő: Kolláth Áron

Folytatás