MukIDÖK - Interjú

Túl vagytok az IDÖK vitán. Milyen volt, hogy éreztétek magatokat?

Polgár Máté: Én nagyon jól éreztem magam. Eléggé szabados volt a légkör, nem éreztem azt, hogy most itt akkora komolyság és szigor lenne. Néha-néha közben rápillantottam a Twitch felületre is, és nagyon jól esett, hogy ennyien néztek minket ;)

Kojnok Lilla: Huhh, hát én őszintén nagyon izgultam, még úgy is, hogy tavaly átéltem már ezt. De emellett élveztem is, hiszen éreztük a támogatást és az érdeklődést a diákság felől, akikért csináljuk ezt az egészet. Összességében az izgulás eltörpült a cél mellett.

Bódi Levente: Személy szerint nagyon izgultam előtte, viszont kellemes csalódás volt. Nagyon jó kérdéseket tettek fel nekünk a berzsenyisek, illetve a volt és jelenlegi IDÖK elnökök is. A vita elején kicsit izgultam, azonban közben egy nagyon-nagyon jó hangulatot sikerült kialakítani.

Szerintetek a másik két tag milyen szuperhős lenne?

P. Máté: Én szerintem Levit Supermanhez hasonlítanám, míg Liliről Wonder Woman ugrik be.

K. Lili: Nehéz kérdés. Igazából csatlakoznék Mátéhoz Levivel kapcsolatban, nagyon Superman a srác. Mátéról pedig Űrlord ugrik be.

B. Levi: Én sajnos nem vagyok jártas ezekben a szuperhősös témákban, de Máté szerintem Jerryre hasonlít a Tom&Jerryből, mivel minden szituációra van megoldása, és vicces, Lili pedig kedvessége és hatalmas szíve miatt Monicara hasonlít a Money Heistből.

Mi vagy ki motivált arra, hogy idén induljatok?

K. Lili: Igazából szerintem a diákközösség és a Berzsenyi iránt érzett szeretetem mellett egymást motiváltuk. Jó barátok vagyunk, és szeretünk együtt dolgozni.

B. Levi: Engem Lili és Máté kért fel, így ők nagyon meghatározó szerepet játszottak ebben, illetve, mivel konstans aulás arcok vagyunk, nagyon fontos számunkra – és személy szerint számomra is – a diákság jóléte.

P. Máté: Én általános iskolában is DÖK-elnök voltam. Mint mindenki tudja, azért egy általános suliban közel sem olyan a közösségi élet, amivel kezdeni lehetne bármit is. Egy olyan suliban, mint a Berzsenyi, ahol a közösségi élet zseniális, és annyi lehetőség van a programok, események szervezésére, mindenképpen szerettem volna tenni valamit a közösségért.

Hogy találtatok egymásra? Hogyan alakultatok párttá?

Mukidök: Mátéban megvolt, hogy pályázni szeretne, illetve Lilivel nagyon szoros kapcsolata van, ezért ők beszéltek erről legelőször. Egy olyan embert kerestek maguk mellé, akivel egy hullámhosszra tudnak kerülni, így került bele Levi ebbe a hármasba: Mátéval egy Nagynull csopiban voltak, Lilivel pedig már nyolcadik óta jóban vannak.

Hogy nézett ki a kampány belülről? Ki volt az ötletgazda, ki valósította meg a technikai részét a dolgoknak, és ki motivált másokat? Ki találta ki a nevetek?

Mukidök: A névben viszonylag nehezen tudtunk megállapodni – és egyáltalán kitalálni. Néztünk különböző oldalakat, ahol i-re végződő szavakat kerestünk. A technikai része úgy nézett ki, hogy javarészt Máté csinálta a plakátokat, mert ebbe a berzsenyis social-dolog miatt nagy jártassága van. Lili tervezte a logónkat és hozta létre az insta- meg facebook profilunkat. Egymást motiváltuk, és mint egy ötletbörze, úgy állapodtunk meg a kampányunk pontjaiban.

Milyen érzés, és mit gondoltok arról, hogy egyedül indultok?

K. Lili: Nem kényelmesedhetünk el, hiszen így is van egy minimum szavazat, amit meg kell szereznünk, pont ezért nem érzem magam kellemetlenül, hogy egyedül vagyunk. De így még pláne nem dőlhetünk hátra, reméljük elnyertük társaink tetszését.

P. Máté: Nem érzem úgy, hogy egyszerűbb lenne így a dolgunk, mivel lesz, ugye, egy minimum, háromszáz szavazatos határ, ami alatt nem fognak minket megválasztani. Nem érzem azt, hogy kevesebb energiát fektettünk volna így bele a pályázatunkba. Nagyon örülök, hogy két ilyen közeli, jó és kedves barátommal pályázhatok.

B. Levi: Ez nem tőlünk függött, ezért úgy gondolom, hogy teljesértékű így is a pályázás, vagy megválasztanak minket, vagy nem, így nem az van, hogy fixen mi leszünk a jövő évi IDÖK-elnökök. Természetesen jövőre buzdítanánk mindenkit arra, hogy egy kicsit folyjon bele a Berzsenyis diákéletbe, ezzel együtt az IDÖKbe, amelyet a vírushelyzet nagyban hátráltatott.

Ha egyetlen szóban kellene megfogalmazni, mit jelent nektek a Berzsenyi?

B. Levi: Szeretet.

K. Lili: Család.

P. Máté: Élet.

Mit üzentek a szavazóknak, a jövőbeli, szavazás utáni magatoknak, illetve a szintén jövőbeli IDÖK-elnöki éneteknek?

P. Máté: Máté, mindig tartsd a szemed előtt azt, hogy mi a jó a közösségnek.

B. Levi: Én azt üzenném, hogy minél többen szavazzanak, ha minket méltónak találnak az IDÖK vezetésére, jövőbeli énemnek pedig azt, hogy mindig légy önmagad, nincsen előtted akadály!

K. Lili: Mi nem bántuk meg, hogy elindultunk, ha sikerül, ha nem, akkor is teljesen elégedettek leszünk magunkkal, mert úgy érezzük, mindent kihoztunk belőle. Ha viszont a diákok úgy döntenek, megválasztanak minket mint a jövő IDÖK-elnökeit, akkor elsősorban nagyon köszönjük nekik a bizalmat! Önmagunknak pedig azt, hogy nincs lehetetlen, mindent meg lehet oldani!

Az interjút Kuti Lilla, Nagy Hajni és Vidor Niki készítette.

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

Juhász Anna interjú

Átlagosan napi hány diák látogatja meg a tanárnőt ? Ma már a legtöbben nem személyesen látogatnak...

Folytatás

Bánó Tamás Barnabás interjú

Bánó Tamás Barnabás Tanár Úr beszél szakmai karrieréről, kedvenc zenéiről, elfoglaltságairól és még néhány témáról. Interjút készítő: Kolláth Áron

Folytatás