Bejegyzések feedje

szabadúszó

Karácsony eredete és az ünnepek jelentősége

Vajon hogyan alakult ki a karácsony és az azt körülölelő hagyományok? Honnan erednek a karácsonyfák? És mi a jelentősége egyáltalán az ünnepeknek? Ebben a cikkben ezekre keressük a választ.

Folytatás


A száz éves háború 1.

Dabis Áron cikke a száz éves háború első éveiről, a jelenleg bizonytalan epizódszámú sorozat első része.

Folytatás


5 egyszerű, gyors, sütés nélküli recept

Sokszor kívánunk meg a mindennapokban egy kis édeset, de nem mindig van kedve az embernek órákat pepecselni egy sütivel, bekapcsolni a sütőt, vagy lemenni a boltba alapanyagért. Az alábbiakban pár nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető receptet olvashattok, amik kevés hozzávalót igényelnek, és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzájuk.

Folytatás


A rózsák háborúja 3.

A rózsák háborúját elmesélő cikksorozat harmadik s egyben utolsó része.

Folytatás


A rózsák háborúja 2. rész

A rózsák háborúja - a háromrészes történetünk második fejezete

Folytatás


Hogyan tanuljunk hatékonyan?

Hogyan tanuljunk hatékonyan? Ha ezt megkérdeznénk, tételezzük fel, tíz embertől, nagy valószínűséggel tíz különféle válasszal rukkolnának elő, így a cikk elején leszögezném azt, hogy ezek az "általában legjobbnak" tartott tanulási módszerek, amelyekkel hatékonyabban és gyakran gyorsabban tudjuk megtanulni a feladott Petőfi-verset vagy azokat a fránya, furcsa kiejtésű angol szavakat. Így lehet, hogy neked nem fog mindegyik segíteni, de mindenképpen megérnek egy próbát, mivel előbb-utóbb biztosan meg fogod találni azt a módszert, ami számodra a legmegfelelőbb.

Folytatás


Hogyan legyél motivált?

Neked is ismerősek a különböző önmagadat becsmérlő mondatok, kijelentések? Szeretnél több önbizalmat, inspirációt szerezni? Kitörni a motiválatlanságból, az unalom és az egyhangúság fogságából? Ha érdekelnek a motiválatlanságod okai és a megoldások, amelyek segítségével megszabadulhatsz ezektől, akkor mindenképpen olvasd végig cikket!

Folytatás


A kirakós története

Vajon mi lehet az a játék, ami minden háztartás kötelező része, mindenki játszott már vele, de a kamaszkorra már mindenki elfelejti, és a padlásra kerül a Legyen ön is milliomos és a Monopoly mellé? Akik a kirakósra, vagy angolosan a puzzle-re gondoltak, gratulálunk, megválaszolták az első kérdést. Na de vajon azt is tudjátok, hogy például miért hívják a puzzle-t úgy, ahogy, vagy hogy mi is volt az alapkoncepciója? A kérdésekre Hábit Bence cikkében találhattok válaszokat!

Folytatás


A rózsák háborúja

Annak, aki arra vetemedik, hogy ezt olvassa! Ez egy három cikkből álló széria, mely a rózsák háborújának történéseit kísérli meg a szakmaiasságtól a lehető legtávolabb eső módon összefoglalni. Ezutóbbi költői túlzás, de ettől függetlenül jelen sorok írója nem mer arra vetemedni, hogy ezt ismeretterjesztő cikként tálalja.

Folytatás


Az elefántok nem beszélnek – novella

Az elefántok nem beszélnek "Hölgyeim és uraim! Elérkezett a móka ideje! Hegyezzék füleiket, hallgassanak figyelmesen, mert páratlan élményben lesz részük! Netán azt hiszik, hogy a medvék nem táncolnak, és az elefántok nem tudnak két lábon járni? No, hát akkor jöjjenek el az Eldorádó Cirkuszba,...

Folytatás