5 egyszerű, gyors, sütés nélküli recept

5 egyszerű, gyors, sütés nélküli recept

Sokszor kívánunk meg a mindennapokban egy kis édeset, de nem mindig van kedve az embernek órákat pepecselni egy sütivel, bekapcsolni a sütőt, vagy lemenni a boltba alapanyagért. Az alábbiakban pár nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető receptet olvashattok, amik kevés hozzávalót igényelnek, és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzájuk.

Nutellás bögrés süti

Hozzávalók:

~ 60 g étcsokoládé

~ 15 g vaj

~ 1 db M-es tojás

~ 40 g kristálycukor

~ 20 g búzaliszt

~ 2 evőkanál Nutella

Elkészítése:

A csokit és a vajat egy 300 ml-es bögrébe tesszük. 40 másodpercre berakjuk a mikrosütőbe, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, és a lisztet, majd ezt a masszát is összekeverjük. A Nutellát a közepébe kanalazzuk úgy, hogy ne süllyedjen bele a Nutella a masszába. Ismét mikróba tesszük, és 2 perc alatt készre melegítjük. Ezután már csak meg kell várni, amíg kicsit kihűl, és már fogyaszthatjuk is!

Ferrero Rocher golyók egyszerűen

Hozzávalók:

~ 10 dkg babapiskóta

~ 1 dl tejszín

~ 2 evőkanál méz ~ 10 dkg étcsokoládé

~ 10 dkg vaj

~ 5 cl rum

~ 10 dkg darált mogyoró

Elkészítése:

A babapiskótát ledaráljuk, majd összekeverjük a tejszínnel és a mézzel.

Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat a rummal együtt. Ezután a babapiskótás-mézes masszához adjuk az olvasztott étcsokit, és alaposan összekeverjük.

A masszából golyókat formázuk, meghempergetjük darált mogyoróban, és már készen is vagyunk.

Áfonyás mousse

Hozzávalók:

~ 20 dkg áfonya

~ 0,5 dl víz vagy áfonyalé

~ 2-3 ek barnacukor

~ 1 csomag vaníliás cukor

~ őrölt fahéj (ízlés szerint)

~ 1 ek citromlé

~ 3 dl Hulala vagy habtejszín

Elkészítése:

Az áfonyát egy közepes méretű edénybe tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vizet, a citromlét, ízlés szerint a cukrot és a fahéjat is.

Pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Simára turmixoljuk, és a hűtőbe téve jól lehűtjük.

A hideg Hulalát vagy habtejszínt egy keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk az áfonyapépet, és pár perc alatt habosra keverjük.

Az elkészült krémet poharakba vagy kis tálkákba kanalazzuk, majd hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, és összeérjenek az ízek.Tálalás előtt kivesszük a hűtőből az áfonyás mousse-t, és rögtön kínálhatjuk is.

(Az áfonyát helyettesíthetjük más gyümölcsökkel is. :))

Panna cotta epres öntettel

Hozzávalók:

~ 5 dl tejszín

~ 2 evőkanál cukor

~ 1 db vaníliarúd

~ 2 teáskanál zselatinpor

~ 20 dkg eper (fagyasztott is lehet)

~ 2 teáskanál barna cukor

Elkészítése:

A tejszínt a cukorral, a zselatinporral és a vaníliarúd kikapart belsejével lassú lángon forráspontig hevítjük, közben néha átkeverjük. Mielőtt forrni kezdene, levesszük a tűzről és újra átkeverjük.

Az epret a cukorral kis lángon pürésre, szinte lekvárszerűre főzzük, majd a poharak aljába adagoltjuk.

Az eperre kis adagokban rámerjük a felfőzött tejszínt, majd langyosra hűtjük, és a hűtőben hagyjuk, amíg megdermed.

Tálaláskor a poharakat forró vízbe állítjuk pár pillanatra, majd óvatosan egy tányérra borítjuk és hagyjuk, hogy az eper lecsurogjon a tetején.

Mogyorós, csokis szelet

Hozzávalók:

~ 250 gramm datolya

~ 50 gramm mogyoróvaj

~ 50 gramm földimogyoró

~ 50 gramm ropogós gabonapehely

~ 50 gramm étcsokoládé

Elkészítése:

Egy hosszúkás sütőformát kibélelünk sütőpapírral. A datolyát kimagozzuk, és aprítógépbe tesszük a mogyoróvajjal együtt. Ezután hosszan turmixoljuk, míg krémes, sima massza nem lesz belőle. Óvatosan a masszába forgatjuk a mogyorót és a gabonapelyhet. Az így kapott egyveleget a formába öntjük, igyekszünk a felületét egyenletesre simítani egy spatula segítségével. Hűtőbe tesszük néhány órára, míg össze nem áll. Kivesszük, a csokoládét, megolvasztjuk, és ráöntjük, majd hagyjuk így tovább dermedni. Ha megszilárdult, szeletekre vágjuk, és már fogyaszthatjuk is!

Hajtó Zsófi

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

A rózsák háborúja 3.

A rózsák háborúját elmesélő cikksorozat harmadik s egyben utolsó része.

Folytatás

A rózsák háborúja 2. rész

A rózsák háborúja - a háromrészes történetünk második fejezete

Folytatás