5 egyszerű, gyors, sütés nélküli recept
Posted :: péntek 13 május 2022, 19:45 - updated on 22/05/22 - szabadúszó - Permalink
- Article
- |
- Hozzászólások (0)
- |
- Attachments (0)
5 egyszerű, gyors, sütés nélküli recept
Sokszor kívánunk meg a mindennapokban egy kis édeset, de nem mindig van kedve az embernek órákat pepecselni egy sütivel, bekapcsolni a sütőt, vagy lemenni a boltba alapanyagért. Az alábbiakban pár nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető receptet olvashattok, amik kevés hozzávalót igényelnek, és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzájuk.
Nutellás bögrés süti
Hozzávalók:
~ 60 g étcsokoládé
~ 15 g vaj
~ 1 db M-es tojás
~ 40 g kristálycukor
~ 20 g búzaliszt
~ 2 evőkanál Nutella
Elkészítése:
A csokit és a vajat egy 300 ml-es bögrébe tesszük. 40 másodpercre berakjuk a mikrosütőbe, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, és a lisztet, majd ezt a masszát is összekeverjük. A Nutellát a közepébe kanalazzuk úgy, hogy ne süllyedjen bele a Nutella a masszába. Ismét mikróba tesszük, és 2 perc alatt készre melegítjük. Ezután már csak meg kell várni, amíg kicsit kihűl, és már fogyaszthatjuk is!
Ferrero Rocher golyók egyszerűen
Hozzávalók:
~ 10 dkg babapiskóta
~ 1 dl tejszín
~ 2 evőkanál méz ~ 10 dkg étcsokoládé
~ 10 dkg vaj
~ 5 cl rum
~ 10 dkg darált mogyoró
Elkészítése:
A babapiskótát ledaráljuk, majd összekeverjük a tejszínnel és a mézzel.
Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat a rummal együtt. Ezután a babapiskótás-mézes masszához adjuk az olvasztott étcsokit, és alaposan összekeverjük.
A masszából golyókat formázuk, meghempergetjük darált mogyoróban, és már készen is vagyunk.
Áfonyás mousse
Hozzávalók:
~ 20 dkg áfonya
~ 0,5 dl víz vagy áfonyalé
~ 2-3 ek barnacukor
~ 1 csomag vaníliás cukor
~ őrölt fahéj (ízlés szerint)
~ 1 ek citromlé
~ 3 dl Hulala vagy habtejszín
Elkészítése:
Az áfonyát egy közepes méretű edénybe tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vizet, a citromlét, ízlés szerint a cukrot és a fahéjat is.
Pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Simára turmixoljuk, és a hűtőbe téve jól lehűtjük.
A hideg Hulalát vagy habtejszínt egy keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk az áfonyapépet, és pár perc alatt habosra keverjük.
Az elkészült krémet poharakba vagy kis tálkákba kanalazzuk, majd hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, és összeérjenek az ízek.Tálalás előtt kivesszük a hűtőből az áfonyás mousse-t, és rögtön kínálhatjuk is.
(Az áfonyát helyettesíthetjük más gyümölcsökkel is. :))
Panna cotta epres öntettel
Hozzávalók:
~ 5 dl tejszín
~ 2 evőkanál cukor
~ 1 db vaníliarúd
~ 2 teáskanál zselatinpor
~ 20 dkg eper (fagyasztott is lehet)
~ 2 teáskanál barna cukor
Elkészítése:
A tejszínt a cukorral, a zselatinporral és a vaníliarúd kikapart belsejével lassú lángon forráspontig hevítjük, közben néha átkeverjük. Mielőtt forrni kezdene, levesszük a tűzről és újra átkeverjük.
Az epret a cukorral kis lángon pürésre, szinte lekvárszerűre főzzük, majd a poharak aljába adagoltjuk.
Az eperre kis adagokban rámerjük a felfőzött tejszínt, majd langyosra hűtjük, és a hűtőben hagyjuk, amíg megdermed.
Tálaláskor a poharakat forró vízbe állítjuk pár pillanatra, majd óvatosan egy tányérra borítjuk és hagyjuk, hogy az eper lecsurogjon a tetején.
Mogyorós, csokis szelet
Hozzávalók:
~ 250 gramm datolya
~ 50 gramm mogyoróvaj
~ 50 gramm földimogyoró
~ 50 gramm ropogós gabonapehely
~ 50 gramm étcsokoládé
Elkészítése:
Egy hosszúkás sütőformát kibélelünk sütőpapírral. A datolyát kimagozzuk, és aprítógépbe tesszük a mogyoróvajjal együtt. Ezután hosszan turmixoljuk, míg krémes, sima massza nem lesz belőle. Óvatosan a masszába forgatjuk a mogyorót és a gabonapelyhet. Az így kapott egyveleget a formába öntjük, igyekszünk a felületét egyenletesre simítani egy spatula segítségével. Hűtőbe tesszük néhány órára, míg össze nem áll. Kivesszük, a csokoládét, megolvasztjuk, és ráöntjük, majd hagyjuk így tovább dermedni. Ha megszilárdult, szeletekre vágjuk, és már fogyaszthatjuk is!
Hajtó Zsófi