2024 NagyEB interjú - Liza

Hogyan kértek fel, és milyen érzéseket váltott ez ki belőled?
Engem Földesi Emma kért fel. Az egész úgy nézett ki, hogy a nővéremmel megbeszéltük, hogy tartunk egy csajos vasárnapot, amikor csak együtt vagyunk, kávézunk, trécselünk és filmet nézünk. Felmentünk a lakásba, kimentünk a teraszra kávézni, aztán elkezdtünk filmet nézni. A nővérem mondta, hogy majd ő csinál ebédet, ami nagyon jó volt, el sem kellett mozdulnom a kanapéról. A kedvenc gyerekkori mesémet néztük, a Boltot, ami egy nagyon cuki kutyáról szóló animáció. Teljesen odavoltam érte, ittam minden szavát. Már fél órája ment a film, amikor megjelent egy random magyar felirat. Gondoltam biztos csak valami hiba, mert egyezett az angol szöveggel, a film ment tovább, de egyszer csak elkezdtek csúnya szavak megjelenni, én meg néztem, hogy itt valami biztos, hogy nem oké. Nem igazán fogtam fel hogy mi történik, de egyszer csak felvillant a kérdés, hogy NagyEB 2024? egy másodpercre. Itt már csak értetlenül ültem, aztán öt másodperccel később megint megjelent a kérdés zenével, és az én képemmel. Emma ugyanebben a pillanatban pedig megjelent a télikert üvege mögött, de én a sokktól lefagyva még mindig a kanapén ültem, mozdulni sem bírtam, pedig tudtam, hogy be kéne engednem. A nővérem végül beengedte, én meg végre felálltam, odamentem hozzá, ő pedig feltette nekem a kérdést. Magamhoz szorítva igent mondtam, és elsírtam magam. Nagyon meglepődtem, az elején sokkosan ültem, nem tudtam mozdulni, de nagyon jó érzés volt.

Hogy tudod összeegyeztetni az EB-séget az iskolával és az életeddel?
Eleinte volt bennem egy kis kétely, hogy hogyan fog ez menni, mert nem voltam olyan ember, aki nagyon sokat tanult, de tekintve, hogy idén 4 tantárgyból érettségiznem kell, kénytelen vagyok. Igazából már a felkérés előtt is tartottam ettől. Kételkedtem benne, hogy menni fog-e, de eddig úgy néz ki, hogy jól megy. Kialakítottam a saját rendszeremet, és eddig minden stabil. Igazából mindennek az a kulcsa, hogy priorizálnom kell a dolgokat. Általában heti egyszer csinálok egy listát a teendőimről, és ez egész jól működik.

Melyik a jobb, kipipálni vagy kihúzni a teendőket?
Kihúzni. Akkor teljesen el is tűnik. És kifejezetten lapra szeretem leírni őket.

Milyen a Berzsenyi szellemével dolgozni? Milyen főnöknek?
Nagyon kis rendes, mindent meg tudunk beszélni, rendszeresen skypeolunk, minden hétvégén megbeszéljük, kinek mikor jó, akkor leülünk, mindent átrágunk. Gyakran szoktunk chatelni, meg mémeket küldeni egymásnak. Nagyon jó humora van. Néha kicsit szigorú, és jelzi, hogy mindennek megvan a helye és ideje, ilyenkor kicsit befenyít, de általában nagyon szórakoztató és kedves személyiség.

Szerinted mi lenne a legelborultabb keretmese?
A Ponyvaregény. Ezt mindenki csak saját felelősségre nézze meg, ha megnézi, mert 18+ , de az egy nagyon durván elborult keretmese lenne.

Mi volt az az érzés, amit megtapasztalhattál a saját Nullodban, és most szeretnéd átadni?
Én nem voltam a saját Null táboromban, mert kilencedik félévben jöttem át a Berzsenyibe. Így a nullból nem tudnék kiemelni egy érzést, de, amikor bekerültem ebbe a közösségbe, úgy éreztem, hogy végre van hova tartoznom. Azt szeretném, hogyha mindenki átélhetné ezt, és mindenki tartozhatna valahova.

Mi motivált téged, amikor először pályáztál, milyen érzés volt leadni a pályázatodat?
10. -ben pályáztam segítőnek, amikor a Jumanji volt a keretmese. A fő motivációm az volt, hogy sajnos nem lehettem a saját Nullomban, az osztály- és évfolyamtársaim viszont nagyon sokat meséltek róla, és sok olyan kifejezést is használtak, amiket nem értettem. Kicsit úgy éreztem, hogy valamiből kimaradtam, de ez valahogy mégis pozitívan hatott rám. Szerettem volna másoknak is átadni, hogy milyen jó a Berzsenyi részévé válni. A pályázatot leadni pedig nagyon jó volt, nagyon elégedett voltam a munkámmal, és emlékszem, hogy, amikor megkaptam a levelet, amiben meghívtak a szóbelire, elsírtam magam. Aztán a szóbeli után csináltak egy műsort a továbbjutott segítőknek, és emlékszem, hogy Liza, a rókatündér-ként jelentem meg benne. Nagyon büszke voltam rá, hogy segítő lettem.

Van olyan pillanat vagy esemény, ami miatt előre féltek?
Nincsen. Úgy gondolom, hogy mindennel meg tudunk birkózni. Ahogy láthattuk az elmúlt majdnem 50 évben, mindig mindenki megbirkózott mindennel. Nagyon sok támogatást is kapunk, szóval nem félünk, mindent meg fogunk tudni oldani. Ha nem is elsőre, másodjára vagy harmadjára már biztosan.

Mi volt eddig a legnagyobb kihívásod segítőként?
Amikor először voltam segítő, a legnagyobb feladatom a színház megszervezése volt, amit Merjammal csináltunk. Abba rengeteg időt és energiát öltünk. Volt egy hét, amikor minden egyes nap találkoztunk, beültünk a Bambi kávézóba tervezgetni. Nagyon nehéz feladat volt, de úgy éreztem jól sikerült, és eszméletlenül jól szórakoztunk.

Mik a legszebb emlékeid segítői karrieredből?
Nagyon szerettem a kirándulásokon állomásokat tartani. Hatszor kell végigcsinálni ugyanazt az állomást, és az első soha senkinek nem sikerül igazán jól. Aztán egyre jobban belejövünk, formáljuk még egy kicsit, átbeszéljük, hogyan lehetne legjobban előadni, és a végére már mi is felszabadultabban adjuk elő.

Mikor és hogyan alakult ki a HIGH FIVE?
Őszintén szólva nagyon random. A forgatás napján kint voltunk a Városligetben, éppen az első jelenetet kezdtük felvenni, és előtte, már nem tudom melyikünkből ez csak úgy kijött, és nagyon adtuk mindannyian, és utána már csak jött magától, hogy mindig lepacsizunk.

Honnan jött a teeeeesooomsz?
Mielőtt forgattunk, lent voltam vidéken a barátaimmal, és akkor ragadt rám. Mindenre csak ennyi volt a reakció, és már automatikusan én is csak ezt reagáltam mindenre.

Miért pont Hippolüté bőrébe fogsz bújni?
Mikor keresgéltünk filmeket, görgettük az IMDB-t, nagy nehezen találtunk egy filmet, ami jónak tűnt, majd beszélgetések után rájöttünk, hogy mégsem. Kicsit kétségbe voltunk esve, hogy nem lesz filmünk. Szerencsére Hangának éppen ekkor ajánlottak egy filmet, a Wonder Womant. Rögtön írt is a csopiba, kb 6 hangüzenetben, amik mind minimum 1 percesek voltak, hogy Úristen képzeljétek…!!!!!! . Igazából rögtön mondta is, hogy ki lehetne a három szereplő. Megnéztem a filmet, amibe egyből beleszerettem, nagyon tetszett a hangulat, a történet, a szereplők, és hogy mindig történik valami. Miután mindhárman megnéztük, egyértelművé vált számunkra, hogy ki kit játszana, nem kellett túlgondolni.

Mit üzensz a berzsenyiseknek?
Élvezzétek a Berzsenyis éveiteket! Az itt eltöltött 3 évem volt talán életem legszebb időszaka. Élvezzétek amíg tudjátok, mert nagyon hamar vége lesz!

Animosa

Author: Animosa

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

2024 NagyEb interjú - Hanga

Hogyan kértek fel? Ki kért fel? Engem egy vasárnapi napon kért fel Nati, és úgy történt, hogy éppen...

Folytatás

2024 KisEb interjú - Döme

Hogy történt a felkérésed? Egy átlagos hétvégén a nyaralónkban voltunk, amikor nagypapámtól kaptam...

Folytatás