Szentjánosbogár lányok - sorozat vs. könyv

Ha egy könyv megfilmesítésre kerül, gyakran felteszik utána a kérdést: melyik a jobb? Melyik tetszett jobban? A Szentjánosbogár lányok esetében nem tudnék választani, ugyanis szerintem a könyv és a sorozat is egyaránt zseniális.

A cselekmény:

A történet 1974. nyarán kezdődik, ekkor ismerkedik össze a két főszereplő, Tully és Kate. Kate tipikus kisvárosi lány, aki már-már majdnem beletörődött abba, hogy a családján kívül mindenki levegőnek nézi; amikor is a szomszéd házba beköltözik Tully az édesanyjával. Tully teljesen Kate ellentéte: titokzatos, ambiciózus és végtelenül menőnek számít. A két lány élete egy együtt töltött nyár után teljesen egymásba fonódik; később együtt járnak egyetemre, majd az első munkahelyük is közös lesz. Ugyan a barátságukban akadnak bökkenők, és minél idősebbek lesznek, a vágyaik annál különbözőbbek lesznek, de mégis mindig ott vannak egymás életében.

A különbségek:

A legfőbb különbség a könyv és a sorozat között, hogy, amíg az előbbiben lineárisan halad a cselekmény, addig a sorozatban a lányok életének három fő korszaka váltakozik. A könyvhöz képest sok jelenet másként látható, ráadásul két plusz történetszál is fontos szerepet kap a filmben. A színészi alakítások lenyűgözőek, az „idősebb” Tullyt játszó Katherine Heigl számomra telitalálat erre a szerepre, a könyvbeli Tullyt abszolút így képzelem el. A sorozat függő vége és a könyv alapján remélhetőleg lesz második évad. Annak is ajánlom megnézni a sorozatot, aki már olvasta a könyvet – vagy fordítva -, mert izgalmas meglepetésekkel szembesülhet.

A könyvbe itt olvashattok bele: https://konyvmolykepzo.hu/products-page/arany-pottyos-konyvek/kristin-hannah-firefly-lane-szentjanosbogar-lanyok-6357

A sorozat pedig a Netflix kínálatában érhető el Firefly lane – A szentjánosbogár lányok címmel.

Szabó Orsolya

Author: Szabó Orsolya

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

Sorozatajánló: A Jó Hely

Ez a misztikummal és izgalommal átitatott kérdés az összes emberben felmerült már: mi vár ránk a...

Folytatás

Yuval Noah Harari ~ Sapiens

Yuval Noah Harari Sapiens című kötetének kritikáját olvashatjátok Kuti Lilla Szabina tollából.

Folytatás