Szentjánosbogár lányok - sorozat vs. könyv

Ha egy könyv megfilmesítésre kerül, gyakran felteszik utána a kérdést: melyik a jobb? Melyik tetszett jobban? A Szentjánosbogár lányok esetében nem tudnék választani, ugyanis szerintem a könyv és a sorozat is egyaránt zseniális.

A cselekmény:

A történet 1974. nyarán kezdődik, ekkor ismerkedik össze a két főszereplő, Tully és Kate. Kate tipikus kisvárosi lány, aki már-már majdnem beletörődött abba, hogy a családján kívül mindenki levegőnek nézi; amikor is a szomszéd házba beköltözik Tully az édesanyjával. Tully teljesen Kate ellentéte: titokzatos, ambiciózus és végtelenül menőnek számít. A két lány élete egy együtt töltött nyár után teljesen egymásba fonódik; később együtt járnak egyetemre, majd az első munkahelyük is közös lesz. Ugyan a barátságukban akadnak bökkenők, és minél idősebbek lesznek, a vágyaik annál különbözőbbek lesznek, de mégis mindig ott vannak egymás életében.

A különbségek:

A legfőbb különbség a könyv és a sorozat között, hogy, amíg az előbbiben lineárisan halad a cselekmény, addig a sorozatban a lányok életének három fő korszaka váltakozik. A könyvhöz képest sok jelenet másként látható, ráadásul két plusz történetszál is fontos szerepet kap a filmben. A színészi alakítások lenyűgözőek, az „idősebb” Tullyt játszó Katherine Heigl számomra telitalálat erre a szerepre, a könyvbeli Tullyt abszolút így képzelem el. A sorozat függő vége és a könyv alapján remélhetőleg lesz második évad. Annak is ajánlom megnézni a sorozatot, aki már olvasta a könyvet – vagy fordítva -, mert izgalmas meglepetésekkel szembesülhet.

A könyvbe itt olvashattok bele: https://konyvmolykepzo.hu/products-page/arany-pottyos-konyvek/kristin-hannah-firefly-lane-szentjanosbogar-lanyok-6357

A sorozat pedig a Netflix kínálatában érhető el Firefly lane – A szentjánosbogár lányok címmel.

Szabó Orsolya

Author: Szabó Orsolya

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

Tudhattad volna - sorozatajánló

A Tudhattad volna már az előzetesével felkeltette a figyelmem, és nem is csalódtam: a minisorozat az egyik nagy kedvencemmé vált.

Folytatás

Filmajánló: Távkapcs

Ha néha te is elmélázol azon, milyen jó is lenne csak egy kis időre felgyorsítani vagy éppen lelassítani az életedet, hogy át tudj ugrani kellemetlen eseményeket, vagy legyen több időd a saját magad számára, akkor ez a film Neked készült. Ám mielőtt nekikezdesz, gondolkodj el rajta; tényleg akarsz babrálni az egyik legnagyobb hatalommal bíró elemmel, az idővel?

Folytatás