Sorozatajánló: A Jó Hely

Ez a misztikummal és izgalommal átitatott kérdés az összes emberben felmerült már: mi vár ránk a halál után? Erre csak egyetlen, tudományosan megfejthetetlen, végzetes válasz létezik, melyet senki sem tudhat biztosan. Örök csend, menny, pokol, nirvána, valhalla, lélekvándorlás? Sajnos a Berzsenyi’s sem tudja a mindenkit foglalkoztató kérdésre a választ, ám helyette szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani egy sorozatot, amely ezen téma köré építve foglalkozik megannyi különböző, szintén fontos dologgal.

A Jó Hely (angolul: The Good Place) egy olyan szituációs komédia, (filozófiai) fikció, amely a nézők figyelmét olyan szellemi értékek felé fordítja, mint a barátok meghatározó szerepe életünkben, az összefogás, fejlődés, támogatás, moralitás, önzetlenség, kitartás, kedvesség, elengedés. Mindezt a sorozat egy felettébb humoros köntösben teszi, így mindamellett, hogy jól szórakozunk, a negyedik évad végére többnek érezhetjük magunkat a történet tanulságossága, építő jellege miatt is. Nem beszélve arról, hogy a folyamatosan fenntartott izgatottság mellett helyenként érzelmi hullámvasútra szállunk, így megeshet az is, hogy valakinek helyenként könny csordul a szeméből.

Végtelenül sokszínű, könnyen szerethető és hihetetlenül jól árnyalt fő- és mellékszereplők, nagyszerű üzenet, elképesztő karakterfejlődés, szívmelengető pillanatok, változatosság, meglepő fordulatok és remek humor jellemzi a sorozatot. Tiszta szívből tudom ajánlani A Jó Helyet bárkinek bármilyen korosztályból, és garantálom, hogy a sorozat végére a szereplők egytől-egyig a néző szívéhez fognak nőni.

A Netflixen angolul, magyar felirattal is megtalálható széria 53, általában 22-23 perces epizódon keresztül vezet minket végig egy kalandos cselekményen. Angol felirattal, haladóknak felirat nélkül is érdemes megnézni nyelvtanulás céljából, mivel sok hasznos kifejezés, szleng is fellelhető a sorozatban.

Remélem fel tudtam kelteni az érdeklődéseteket, ugyanis nekem rendkívül tetszett ez a sorozat, véleményem szerint meglehetősen gondolatindító és nem utolsó sorban művészeti remekmű.

A sorozat első évadának angol nyelvű előzetese megtekinthető ezen a linken keresztül:
https://youtu.be/9QxRbzFk3zk

Kellemes filmnézést kíván a Berzsenyi’s és a cikk szerzője,
Magyar Nimród

Nimród

Author: Nimród

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

Yuval Noah Harari ~ Sapiens

Yuval Noah Harari Sapiens című kötetének kritikáját olvashatjátok Kuti Lilla Szabina tollából.

Folytatás

Anjouk ~ Könyvajánló

Bíró Szabolcs napjaink egyik legismertebb hazai szerzője, főként magyar történelmi regényeket ír. Legsikeresebb sorozatát, a mára már hét részt magába foglaló Anjoukat fogom ajánlani Nektek ebben a cikkben.

Folytatás