Top 10 összeesküvés-elmélet

Top 10 összeesküvés-elmélet

Néha mindannyiunkban felötlik az a kérdés egy-egy megkérdőjelezhető témát követően, hogy “Ez valóban így van?” Ez, persze, nem is probléma, mivel nem szabad a hazugságoknak, az álhíreknek teret engednünk. Azonban vannak olyan emberek, akik már-már betegesen szembemennek alapvetőnek számító tényekkel, és összeesküvés-elméletekkel gyártanak. Egyesek csatlakoznak is hozzájuk, ezeket az embereket konspiracionistáknak nevezzük. Ebben a cikkben szeretném nektek megmutatni a tíz legviccesebb összeesküvés-elméletet, melyek közül néhányat talán már a híveik sem hisznek el igazán. Csapjunk is a konteók közé!

Chipek a vakcinában/koronavírus

Erről szerintem már sokan hallottak. Emberek egy olyan tábora alakult ki a koronavírus-járvány folytán, akik a vakcinát elutasítják, ugyanis azt hiszik, hogy chipeket adnak be vele az emberekbe. Szerintük ezzel akarja a kormány befolyásolni a népet. Sok hiteltelen legenda terjeng arról is, miszerint a vírus nem is létezik.

A közösségi oldalakon elterjedt egy mém, mely így szól:

5G

Az 5G, azaz 5. generációs mobilhálózat nem az ördögtől való. Egyesek mégis ezt hiszik. Szerintük légúti megbetegedéseket, rákot, klímaváltozást és mindenféle egyéb problémát okoz, melyek az emberekből a rettegést hozzák elő.

Chemtrail

A chemtrail (chemical trail) vagyis “vegyi csík” hívői szerint a repülőgépek által húzott kondenzcsíkok valójában mérgező vegyi anyagokat permeteznek a lakosságra, ezzel butítva az embereket.

Lapos Föld

Tán az egyik legismertebb összeesküvés-elmélet a lapos Föld, melynek követői úgy gondolják, hogy Földünk lapos. Ezt olyanokkal bizonyítják, mint például hogy a Földet nem látjuk görbülni. és hogy a szemünk nem “becsap”, hanem ez a valóság; továbbá bizonyítják azzal is, hogy a felhők alulról laposnak látszanak. Ez a teória, már egy egész társasággá nőtte ki magát (Flat Earth Society). A történelemből is ismerhetjük ezt az elméletet, mivel régen az volt az általánosan elfogadott nézet, hogy a Föld lapos, azonban már az ókorban is sejtették páran, hogy ez nem így van. Ezt modern kori kutatók is igazolják.

Holdra szállás

Véleményem szerint erről is mindenki hallott, ám emiatt nem csökken a “jelentősége”. Sokan tagadják a Holdra szállást. Bizonyítékként állítják fel például azt, hogy nem látszanak a csillagok, vagy, hogy ki vette fel azt, ahogy Neil Armstrong a Holdra lép, ha csakugyan ő volt az első. Ezek elsőre logikusnak tűnhetnek, azonban mindegyikre van válasz: A csillagok azért maradtak ki, mert napsütésben jártak a Holdon és a kamerákat rövid expozíciós időre állították, hogy ne ‘égjen ki’ a kép, Armstrongot pedig egy erre szolgáló kamerával vették fel.

Új Világrend

Hívei szerint az árnyékkormányok a politikai elit segítségével próbálják létrehozni az “Új Világrendet”, mely az emberiség végét jelentené. A konteók szerint az egyes “rendek” – mint például az Illuminátus rend vagy a Szabadkőművesek – világuralomra törnek azzal, hogy összefognak és megszüntetik az országok szuverenitását.

Fekete helikopterek

Kapcsolódva az előző ponthoz a “fekete helikoptereket” legfőképpen Amerikában tartják figyelemmel az összeesküvés-hívők, nekik a fekete helikopterek szimbolizálják az amerikai katonaság hatalomátvételét.

New Cola

Kevésbé ismert elmélet, melynek a háttértörténete az, hogy, amikor a Coca-Cola eredeti ízét újraalkotta a cég (mivel a Pepsit jobban kedvelték az emberek), akkor a Coca-Cola új variánsa egyenesen gyűlöletet keltett a fogyasztókban, így a cég visszaváltott a régi receptre három hónap után, amikor az eladások hirtelen az égbe szöktek. Az összeesküvés-hívei úgy vélik, ez csak egy csúnya marketingfogás volt, mellyel csak több embert akart magához csábítani a cég.

9/11

Bizony, a szeptember 11-i ikertorony-katasztrófáról is születtek összeesküvés-elméletek. Aki nem ismerné a terrortámadást, annak röviden összefoglalnám: 2001. szeptember 11-én a New York-i Világkereskedelmi Központ (World Trade Center) ikertornyaiba csapódott be egy-egy repülőgép, melynek 2996 ember esett áldozatul. Egyesek azt állítják, hogy a tornyok alapjait robbantották fel, nem pedig a repülők okozták a balesetet; ezt azzal támasztják alá, hogy az ikertornyok magukba roskadva omlottak össze. Mások úgy vélik, képtelenség, hogy Amerika nem tudta eltéríteni a becsapódó repülőket, így csak is az lehetett, hogy szándékosan nem avatkoztak közbe a hatóságok. Azonban ez az eset kicsit eltér a többi összeesküvéstől, ugyanis a történtek máig nem teljesen világosak az embereknek, illetve ez egy sokszorosan traumatikus esemény az amerikaiak számára, így nehezebb is róla tisztán tudományos szempontból beszélni.

Igen, ez valóban úgy fest, hogy az alapokat robbantották fel.

Gyíkemberek

Végül az egyik leghihetetlenebb elmélet, melyben azt állítják a hívek, hogy az alakváltó gyíkemberek emberi alakot öltve behatolnak a társadalom magasabb rétegeibe, így próbálva uralni az embereket. Néhányan még abban is hisznek, hogy politikai vezetők vagy befolyásos milliárdosok is ilyen Gyíkemberek.

A cikk végére érve szeretném tisztázni, hogy senkit nem állt szándékomban megsérteni, mindenki abban hisz, amiben akar, ám fel kell mérni, hogy valós dologtól félünk-e, és nem szabad mindent halálosan komolyan venni.

(Ha valakit érdekelne van egy zeneszám, melyet egy amerikai előadó parodizált ki. Ebben is erős szerepet játszanak a konteók: https://youtu.be/urglg3WimHA

Eredeti szám: https://www.youtube.com/watch?v=nlcIKh6sBtc)

Források:

https://www.portfolio.hu/global/20210110/a-vilag-legnepszerubb-osszeeskuves-elmeletei-mar-kezdenek-kifejezetten-veszelyesse-valni-464518

https://www.valaszonline.hu/2019/10/01/5g-sugarzas-tenyek-tevhitek-veszelyek/

https://hu.wikipedia.org/wiki/Chemtrail

https://hvg.hu/tudomany/20180227laposfoldmiertlaposafoldtenyek_tevhitek

https://qubit.hu/2019/07/20/holdra-szallas-milyen-holdra-szallas

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Aj_Vil%C3%A1grend

https://en.wikipedia.org/wiki/Black_helicopter

https://hu.wikipedia.org/wiki/New_Coke

https://player.hu/kaland/az-5-legnepszerubb-osszeeskuves-szeptember-11-rol/

https://hu.wikipedia.org/wiki/2001.szeptember11-ei_terrort%C3%A1mad%C3%A1sok

A cikket Magyar Nimród írta.

Nimród

Author: Nimród

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

Karácsony eredete és az ünnepek jelentősége

Vajon hogyan alakult ki a karácsony és az azt körülölelő hagyományok? Honnan erednek a karácsonyfák? És mi a jelentősége egyáltalán az ünnepeknek? Ebben a cikkben ezekre keressük a választ.

Folytatás

A száz éves háború 1.

Dabis Áron cikke a száz éves háború első éveiről, a jelenleg bizonytalan epizódszámú sorozat első része.

Folytatás