KÖNYVAJÁNLÓ – Danielle Teller: És boldogan éltek…

Danielle Teller: És boldogan éltek…

Mindannyian ismerjük Hamupipőke történetét, igaz? A szegény árvával, a kegyetlen mostohaanyával, a gonosz mostohatestvérekkel, a jóságos tündérkeresztanyával és a tökhintóval.

De vajon tényleg minden úgy történt, ahogy a mesék mondják?

Danielle Teller egészen másképp mutatja be az ismert történetet.

Ella (azaz Hamupipőke) már a híres hercegnő, amikor mostohaanyja, Agnes leírja a szemszögéből a pletykáknak alapot adó történetet. Agnes szintén csúf múlttal rendelkezik – tízéves korától mosólányként dolgoztatják, verik és szörnyű körülmények közt kell a megélhetéséért robotolnia. Egy szép nap azonban ügyesen és furfangosan kihasználja a lehetőséget, és elszökik börtönéből: jobb élet reményében egy apátságban vállal munkát, ahol megismerkedik egy jóképű küldönccel. Agnesnek meg kell tapasztalnia a származása hátrányát, s előbb-utóbb elküldik őt, hogy új életet kezdjen. Férje halála után azonban kénytelen gyermekeitől elszakítva visszatérni a nyomorúságos korai évei tetthelyére, ahol szobalányként elszegődik egy különös csöppség, Ella mellé. A kislány előbb a mostohalánya lesz, később az ország ünnepelt hercegnője. Kapcsolatuk érdekesen és szövevényesen, de mindenképpen szívdobogatón jelenik meg a könyvben.

Az írónő árnyaltan mutatja be a Jó és Rossz fekete-fehér világát, felfedve, mennyire fontos az őszinteség, az igazság és a szeretet, amik mellett ki kell tartani akkor is, ha a világ összes problémája egyszerre nyomja a vállad: néha nem szabad álomvilágba menekülni a bajok megoldása helyett.

Engem személy szerint nagyon megérintett – megszerettetett velem egy karaktert, majd a halálát kívántatta velem, de végül, amikor ez bekövetkezett, elpityeredtem. Ráadásul ez az „álnok” írónő a könyv utolsó lapján is képes volt az emlegetett szereplőről beszélni, így könnyek közt tettem vissza a polcra a kötetet – de elképesztő, felejthetetlen élményként.

Összegezve: Teller regénye szórakoztató, megható és kötelező a meserajongók számára!

Kuti Lilla

Author: Kuti Lilla

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

Filmajánló - Tőrbe ejtve

Ha szeretnél kilépni a hétköznapokból, kicsit detektíveset játszani, leülni a karosszékedbe, összeilleszteni ujjbegyeid, akár Sherlock Holmes és agyalni az ügyön, a következő filmet neked ajánljuk!

Folytatás

Könyvajánló - Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem

Krusovszky Dénes könyve már régen a várólistámon volt, nagy várakozással kezdtem olvasni. Nem csalódtam. A cselekmény két nagy részre osztható: Lente Bálint és a tüdőgondozóban fekvő Aszalós történetére.

Folytatás