KÖNYVAJÁNLÓ – Danielle Teller: És boldogan éltek…

Danielle Teller: És boldogan éltek…

Mindannyian ismerjük Hamupipőke történetét, igaz? A szegény árvával, a kegyetlen mostohaanyával, a gonosz mostohatestvérekkel, a jóságos tündérkeresztanyával és a tökhintóval.

De vajon tényleg minden úgy történt, ahogy a mesék mondják?

Danielle Teller egészen másképp mutatja be az ismert történetet.

Ella (azaz Hamupipőke) már a híres hercegnő, amikor mostohaanyja, Agnes leírja a szemszögéből a pletykáknak alapot adó történetet. Agnes szintén csúf múlttal rendelkezik – tízéves korától mosólányként dolgoztatják, verik és szörnyű körülmények közt kell a megélhetéséért robotolnia. Egy szép nap azonban ügyesen és furfangosan kihasználja a lehetőséget, és elszökik börtönéből: jobb élet reményében egy apátságban vállal munkát, ahol megismerkedik egy jóképű küldönccel. Agnesnek meg kell tapasztalnia a származása hátrányát, s előbb-utóbb elküldik őt, hogy új életet kezdjen. Férje halála után azonban kénytelen gyermekeitől elszakítva visszatérni a nyomorúságos korai évei tetthelyére, ahol szobalányként elszegődik egy különös csöppség, Ella mellé. A kislány előbb a mostohalánya lesz, később az ország ünnepelt hercegnője. Kapcsolatuk érdekesen és szövevényesen, de mindenképpen szívdobogatón jelenik meg a könyvben.

Az írónő árnyaltan mutatja be a Jó és Rossz fekete-fehér világát, felfedve, mennyire fontos az őszinteség, az igazság és a szeretet, amik mellett ki kell tartani akkor is, ha a világ összes problémája egyszerre nyomja a vállad: néha nem szabad álomvilágba menekülni a bajok megoldása helyett.

Engem személy szerint nagyon megérintett – megszerettetett velem egy karaktert, majd a halálát kívántatta velem, de végül, amikor ez bekövetkezett, elpityeredtem. Ráadásul ez az „álnok” írónő a könyv utolsó lapján is képes volt az emlegetett szereplőről beszélni, így könnyek közt tettem vissza a polcra a kötetet – de elképesztő, felejthetetlen élményként.

Összegezve: Teller regénye szórakoztató, megható és kötelező a meserajongók számára!

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

Sorozatajánló: A Jó Hely

Ez a misztikummal és izgalommal átitatott kérdés az összes emberben felmerült már: mi vár ránk a...

Folytatás

Yuval Noah Harari ~ Sapiens

Yuval Noah Harari Sapiens című kötetének kritikáját olvashatjátok Kuti Lilla Szabina tollából.

Folytatás