RECEPT

RECEPT

Zabkása

A zabkását mindenki máshogy ismeri, nincsen ultimate zabkása recept, most azt mutatom meg, ahogyan én szeretem, de tetszés szerint lehet sűríteni vagy hígítani és az ízesítésnek csak a képzeleted szabhat határt (meg persze, hogy mi van épp otthon.)

Tízórainak is tökéletes!

A zabkásához először is zabpehelyre lesz szükségünk, amit bármelyik szupermarketból könnyen be tudunk szerezni, olyan 6-700 forint körül van, viszont nagyon sok időre elegendő. Reggelire általában nagy adagot készítek (3 személyre elegendőt) ehhez

1 bögre zabpelyhet

1,5 bögre vizet

1 mk fahéjat

kevés mazsolát

és mézet használok.

(A hagyományos receptekben gyakran tejjel és cukorral főzik fel. De persze lehet használni mindenféle alternatív tejterméket, mint a mandula-, kókusz-, vagy akár rizstej. A folyadék mennyiségét csak az befolyásolja, hogy mennyire szeretjük sűrűn. Készíthetünk ragacsos, szinte rágható zabkását is mondjuk egy csésze zab és egy csésze víz/tej hozzáadásával, vagy folyékony zabkását 2 csésze folyadékkal.)

Elkészítés:

1. Felforraljuk a vizet/tejet. 2. Ha már gyöngyözik, hozzáadjuk a zabpelyhet és a fahéjat, a lángot takarékra vesszük és alacsony lángon 5-10 percig főzzük. 3. Ha a zab nagyjából megpuhult, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát és a mézet is belekeverjük, pár percig hűlni hagyjuk 4. melegen tálaljuk (vagy becsomagoljuk tízórainak).

Fel lehet dobni aszalt vagy friss gyümölcsökkel, lehet szórni a tetejére diófélét, és egy csipet sót (hogy kihozza az ízét). Lehet variálni, hogy víz vagy tej helyett gyümölcslével főzzük fel a zabpelyhet, és tematikusan narancslé-répa-mazsola kombinációval dobjuk fel a reggelinket.

Szerintem a legbiztosabban a zabkását pici befőttesüvegben lehet szállítani, nem a legszebb étel (hogy így mutogassuk, vagy feltegyük instagramra), de nagyon laktató és tartalmas!

Jó étvágyat hozzá!

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

Sorozatajánló: A Jó Hely

Ez a misztikummal és izgalommal átitatott kérdés az összes emberben felmerült már: mi vár ránk a...

Folytatás

Yuval Noah Harari ~ Sapiens

Yuval Noah Harari Sapiens című kötetének kritikáját olvashatjátok Kuti Lilla Szabina tollából.

Folytatás