STATISZTÁK FIGYELEM! CSAPÓ...

Tippek és tanácsok I.

Nemrég statisztaként részt vettem az Egy nap című leendő nagyjáték film forgatásán. Érdekes és értékes tapasztalatokat szereztem, amit szívesen megosztanék veletek, mert szerintem így vagy úgy, de mindenkit érdekel a filmezés.

Mit vegyünk fel?

  1. szabály: Ne legyünk tetőtől talpig fehérek (ha csak nem kérik), mivel a kamerák azt nem igazán szeretik.

Persze mindig vannak speciális kérések, de figyeljünk arra, hogy érezzük jól magunkat a ruhában, hiszen a forgatás nagyon-nagyon hosszúra tud nyúlni.

  1. Vigyünk váltóruhát, ha esetleg a jelmezesnek nem tetszene, amit viselünk.

Mivel a film története alapján egy hideg, téli napról volt szó, én egyszerű garbós pulcsiban mentem.

Mire készüljünk fel?

Gyakorlatilag mindenre. Szerencse, hogy eleve hidegre számítottunk, és ahhoz is öltöztünk, mert a suliban, ahol a forgatás volt, nem fűtöttek. Sajnos a stáb két órát késett, így mire a forgatásig jutottunk, inkább eszkimókra emlékeztettünk, mint gyerekekre. Nem is a hideg volt azonban a legnagyobb meglepetés. Hatan voltunk nagyobb lányok, és az egyik jelenetben hirtelen mi lettünk az iskola kosárcsapata. Akkor nagyon örültem, hogy nálam volt a futó felsőm, mivel kabátot sem vehettünk, és fent a hegyen nagyjából 5 fok volt.

Összefoglalásként azt mondanám, hogy jó élmény volt, és akár zárkózottabb embereknek is ajánlanám, hiszen remek szociális kihívás. Berzsenyisként ez annyira nem zavarba ejtő dolog, de az első jelenetben rögtön azzal szembesültem, hogy egy olyan lánnyal beszélgettem kötelező módon (egyébként az iskola fikuszai visszatérő téma volt), akit aznap ismertem meg, majd egy szintén ismeretlen lánnyal puszilkodtam.

És egy utolsó tanács: ha forgatásra mentek, legyen nálatok könyv, mivel a várakozás szörnyű unalmas tud lenni… Remélem, meghoztam a kedveteket, hogy jelentkezzetek bátran statisztálni, de ha mégsem, legalább a filmet nézzétek meg!

AnnaSára

__FONTOS!

A Berzsenyis Filmszemle pályázati filmjeinek bemutatása április 7 (péntek) !__

Nagy Hajnalka Eszter

Author: Nagy Hajnalka Eszter

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

5 egyszerű, gyors, sütés nélküli recept

Sokszor kívánunk meg a mindennapokban egy kis édeset, de nem mindig van kedve az embernek órákat pepecselni egy sütivel, bekapcsolni a sütőt, vagy lemenni a boltba alapanyagért. Az alábbiakban pár nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető receptet olvashattok, amik kevés hozzávalót igényelnek, és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzájuk.

Folytatás

A rózsák háborúja 3.

A rózsák háborúját elmesélő cikksorozat harmadik s egyben utolsó része.

Folytatás