EZEN A HÉTEN A FILMKLUBBAN

Spanyolország, 1944. A polgárháború véget ért, de a hegyekben még harcolnak a gerillák. Carmen kislányával, Oféliával új férjéhez, a hideg, kegyetlen és fasiszta Vidal kapitányhoz költözik, aki Franco seregében szolgál. Ofélia nem szereti az új életét, így a ház mögött felfedezett rejtélyes labirintusba menekül. Pán - védelmezője és vezetője, egy mesebeli figura - meggyőzi, hogy a kislány egy mágikus királyság rég elveszett hercegnője. Hogy az elveszett igazságot megtalálja, Oféliának három próbát kell kiállnia, olyanokat, melyekre senki nem készítette fel.

Guillermo Del Toro spanyol rendező a Faun labirintusa előtt egyértelműen blockbusterekre volt specializálódva, kinek mondanának többet a Hellboy vagy a Penge-filmek holmi popcorn-moziknál. Ám a Faun labirintusánál végre kitárhatta szárnyait, ugyanis nemcsak egy megrendítő erejű történelmi drámát forgatott, hanem egy csodaszép, már-már horrorba illő képekkel operáló mesét is, s ez a kettő párhuzamosan fut, mígnem a mű végén összeér a két szál a filmtörténet egyik legszélsőségesebb befejezésében, mely egyszerre végtelenül elkeserítő és reményteljes.

A szokásos ingyen popcornnal együtt csütörtökön 15:00-kor a vetítőben.

Hozd a haverod, aki mindig mondja, hogy majd a következőre jön.™

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

Szentjánosbogár lányok - sorozat vs. könyv

Ha egy könyv megfilmesítésre kerül, gyakran felteszik utána a kérdést: melyik a jobb? Melyik tetszett jobban? Szentjánosbogár lányok - sorozat- és könyvajánló.

Folytatás

Tudhattad volna - sorozatajánló

A Tudhattad volna már az előzetesével felkeltette a figyelmem, és nem is csalódtam: a minisorozat az egyik nagy kedvencemmé vált.

Folytatás