EZEN A HÉTEN A FILMKLUBBAN

Spanyolország, 1944. A polgárháború véget ért, de a hegyekben még harcolnak a gerillák. Carmen kislányával, Oféliával új férjéhez, a hideg, kegyetlen és fasiszta Vidal kapitányhoz költözik, aki Franco seregében szolgál. Ofélia nem szereti az új életét, így a ház mögött felfedezett rejtélyes labirintusba menekül. Pán - védelmezője és vezetője, egy mesebeli figura - meggyőzi, hogy a kislány egy mágikus királyság rég elveszett hercegnője. Hogy az elveszett igazságot megtalálja, Oféliának három próbát kell kiállnia, olyanokat, melyekre senki nem készítette fel.

Guillermo Del Toro spanyol rendező a Faun labirintusa előtt egyértelműen blockbusterekre volt specializálódva, kinek mondanának többet a Hellboy vagy a Penge-filmek holmi popcorn-moziknál. Ám a Faun labirintusánál végre kitárhatta szárnyait, ugyanis nemcsak egy megrendítő erejű történelmi drámát forgatott, hanem egy csodaszép, már-már horrorba illő képekkel operáló mesét is, s ez a kettő párhuzamosan fut, mígnem a mű végén összeér a két szál a filmtörténet egyik legszélsőségesebb befejezésében, mely egyszerre végtelenül elkeserítő és reményteljes.

A szokásos ingyen popcornnal együtt csütörtökön 15:00-kor a vetítőben.

Hozd a haverod, aki mindig mondja, hogy majd a következőre jön.™

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

Anjouk ~ Könyvajánló

Bíró Szabolcs napjaink egyik legismertebb hazai szerzője, főként magyar történelmi regényeket ír. Legsikeresebb sorozatát, a mára már hét részt magába foglaló Anjoukat fogom ajánlani Nektek ebben a cikkben.

Folytatás

Szentjánosbogár lányok - sorozat vs. könyv

Ha egy könyv megfilmesítésre kerül, gyakran felteszik utána a kérdést: melyik a jobb? Melyik tetszett jobban? Szentjánosbogár lányok - sorozat- és könyvajánló.

Folytatás