PAUL PÖRTNER HAJMERESZTŐ

Az idei évi XXV. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny megnyitójaként tegnap este a Berzsenyi Színjátszóköre Paul Pörtner Hajmeresztő című darabját adták elő a RAM Colosseumban.

bűnügyi vígjáték egy felvonásban (Paul Pörtner alapján írta: Zoltán Kata, Molnár Dorottya és Breczku Fanni)

RENDEZTE: ZOLTÁN KATA

Dramaturg, rendezőasszisztens: Molnár Dorottya

A történet egy fodrászüzletben, a Hajmeresztő Szalonban játszódik, ahol egy közönséges nyitás utáni sürgés-forgásnak lehetünk szemtanúi. Anthony Whitcomb (Faragó Gergő) és Barbara DeMarco (Szabó Alexandra) melegítik a burákat, élezik a hajvágó ollókat, Martha (Szmutka Cintia) a körömlakkokat készíti elő. Hamarosan megérkeznek az első vendégek, többek között a gazdag és befolyásos szenátorné, Mrs. Schubert (Mátravölgyi Zsófia), a sietős régiségkereskedő, Mr. Edward Lawrence (Előd Máté).

Tony szalonja egy híres zongoraművész, Isabel Czerny lakása alatt található, így folyamatos beszédtéma az üzletben a művésznő hangos játéka. Kisvártatva ez alkalommal is megszólal az összefüggéstelen zenefolyam, majd a mozgalmas fodrászüzleti forgatagban egyszer csak kiderül, hogy Isabelt a lakásában vérbe fagyva találták.

Victor Rosetti hadnagy (Breczku Fanni), Tamara (Nagy Zsófia) és Taylor (Juhász Dóra) nyomozók újra feltűnnek a színen (korábban civil ruhában láthattuk őket a szalonban forgolódni), és igyekeznek felgöngyölíteni az ügyet – a közönség segítségével, hiszen ők egész idő alatt figyelemmel kísérték az eseményeket.

A darab hangvételéből adódóan eleve bevonva érezheti magát a néző, hát még, amikor Rosetti hadnagy az események rekonstruálására törekedve arra bíztatja a közönséget, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel segítsék a nyomozást. Rendkívül izgalmas történet, csupa kellő mértékben gyanús karakter: az ember valóban részese, szinte alakítója az eseményeknek.

"Szereplők tehát:''

Tony Whitcomb, a Hajmeresztő szalon Tulajdonosa: Faragó Gergő

Barbara DeMarco, fodrászlány: Szabó Alexandra

Edward Lawrence, régiségkereskedő: Előd Máté

Rossetti, építőmunkás: Breczku Fanni

Mrs. Shubert, szenátorné: Mátravölgyi Zsófia

Taylor, egyetemista: Juhász Dóra

Tamara, egyetemista: Nagy Zsófia

Martha, műkörmös: Szmutka Cintia

Rose, Mrs. Shubert lánya: Kiss Julcsi

Továbbá: Kuti Luca, Veres Petra, Hámor Anna és Molnár Levente

/*/

Zene: Horváth Ábel, Módosi Rebeka és Bérces Bálint

Jelmez, kellékek: Orbán Ildikó

Díszlet: Veres Petra

/*/

A képeket Palotai Petra és Molnár Dorottya készítették.

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

2021-2022 Erasmus program ~ vendégcikk

Az iskola nyelvtanárai által tavaly elnyert pályázat következtében az idei tanévben két utazásra is sor került az Erasmus programban résztvevő iskolák között. Ősszel portugál diákok látogattak el egy hétre a berzsenyisekhez, tavasszal pedig a mi iskolánk diákjai utazhattak el Portugáliába. A programban résztvevő Migály Mercédesz és Németh Hunor Gergő beszámolóit olvashatjátok őszi és tavaszi kalandjaikról!:))

Folytatás

A régi az új? ~ Berzsenyis pulcsik mintája

Az idei, "új" berzsós pulcsik mintája talán nem is olyan új? Ebből a cikkből mindent megtudhatsz az idei évben elindult berzsenyis pulcsik mintáinak eredetéről!

Folytatás