PAUL PÖRTNER HAJMERESZTŐ

Az idei évi XXV. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny megnyitójaként tegnap este a Berzsenyi Színjátszóköre Paul Pörtner Hajmeresztő című darabját adták elő a RAM Colosseumban.

bűnügyi vígjáték egy felvonásban (Paul Pörtner alapján írta: Zoltán Kata, Molnár Dorottya és Breczku Fanni)

RENDEZTE: ZOLTÁN KATA

Dramaturg, rendezőasszisztens: Molnár Dorottya

A történet egy fodrászüzletben, a Hajmeresztő Szalonban játszódik, ahol egy közönséges nyitás utáni sürgés-forgásnak lehetünk szemtanúi. Anthony Whitcomb (Faragó Gergő) és Barbara DeMarco (Szabó Alexandra) melegítik a burákat, élezik a hajvágó ollókat, Martha (Szmutka Cintia) a körömlakkokat készíti elő. Hamarosan megérkeznek az első vendégek, többek között a gazdag és befolyásos szenátorné, Mrs. Schubert (Mátravölgyi Zsófia), a sietős régiségkereskedő, Mr. Edward Lawrence (Előd Máté).

Tony szalonja egy híres zongoraművész, Isabel Czerny lakása alatt található, így folyamatos beszédtéma az üzletben a művésznő hangos játéka. Kisvártatva ez alkalommal is megszólal az összefüggéstelen zenefolyam, majd a mozgalmas fodrászüzleti forgatagban egyszer csak kiderül, hogy Isabelt a lakásában vérbe fagyva találták.

Victor Rosetti hadnagy (Breczku Fanni), Tamara (Nagy Zsófia) és Taylor (Juhász Dóra) nyomozók újra feltűnnek a színen (korábban civil ruhában láthattuk őket a szalonban forgolódni), és igyekeznek felgöngyölíteni az ügyet – a közönség segítségével, hiszen ők egész idő alatt figyelemmel kísérték az eseményeket.

A darab hangvételéből adódóan eleve bevonva érezheti magát a néző, hát még, amikor Rosetti hadnagy az események rekonstruálására törekedve arra bíztatja a közönséget, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel segítsék a nyomozást. Rendkívül izgalmas történet, csupa kellő mértékben gyanús karakter: az ember valóban részese, szinte alakítója az eseményeknek.

"Szereplők tehát:''

Tony Whitcomb, a Hajmeresztő szalon Tulajdonosa: Faragó Gergő

Barbara DeMarco, fodrászlány: Szabó Alexandra

Edward Lawrence, régiségkereskedő: Előd Máté

Rossetti, építőmunkás: Breczku Fanni

Mrs. Shubert, szenátorné: Mátravölgyi Zsófia

Taylor, egyetemista: Juhász Dóra

Tamara, egyetemista: Nagy Zsófia

Martha, műkörmös: Szmutka Cintia

Rose, Mrs. Shubert lánya: Kiss Julcsi

Továbbá: Kuti Luca, Veres Petra, Hámor Anna és Molnár Levente

/*/

Zene: Horváth Ábel, Módosi Rebeka és Bérces Bálint

Jelmez, kellékek: Orbán Ildikó

Díszlet: Veres Petra

/*/

A képeket Palotai Petra és Molnár Dorottya készítették.

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

IDÖK- vita beszámoló 2023

A tavalyinál jóval jelentősebb létszámú néző jelent meg az idei IDÖK választási vita megtekintésére. A választáson öt párt indult, név szerint a SütIdök (Szabó Laura, Kárpáti Zoltán, Csűrös Csenge), a Sídök (Karácsonyi Lilla, Fuisz Gergő, Boutros Kira), a TubIdök (Funtig Regina, Sárosy B. Géza, Simon Gáspár), a VállalkozóIdök (Csamangó Barnabás, Hegedüs Botond, Molnár Zétény) és a TakIdök (Svékus Ádám, Varga Ábel). A vitát a hagyományokhoz híven az aktuálisan regnáló párt vezette le. Az összefoglalót készítette: Dabis Áron

Folytatás

2021-2022 Erasmus program ~ vendégcikk

Az iskola nyelvtanárai által tavaly elnyert pályázat következtében az idei tanévben két utazásra is sor került az Erasmus programban résztvevő iskolák között. Ősszel portugál diákok látogattak el egy hétre a berzsenyisekhez, tavasszal pedig a mi iskolánk diákjai utazhattak el Portugáliába. A programban résztvevő Migály Mercédesz és Németh Hunor Gergő beszámolóit olvashatjátok őszi és tavaszi kalandjaikról!:))

Folytatás