EZEN A HÉTEN A FILMKLUBBAN

A következő film pedig Christopher Nolan ki(be)robbanó sikerű alkotása, a Memento!

Leonard Shelby (Guy Pearce) életét egyetlen cél vezérli: megtalálni azt, aki megölte és megerőszakolta feleségét, és bosszút állni haláláért. Leonard azonban egy furcsa, gyógyíthatatlan betegségben szenved. Amnéziás, és a frissen szerzett élményekre is képtelen emlékezni. Egyetlen dologban biztos csupán: bosszút akar állni. Betegsége azonban különösen megnehezíti ezt. Polaroid képekkel, valamint testére tetovált szavakkal emlékezteti folyamatosan magát a nyomozás állapotára. A szálak egyre bonyolódnak, mindenki gyanússá válik, talán még maga Leonard is. A nagy kérdés pedig még mindig nyitva áll: ki a gyilkos?

Christopher Nolan nyugodtan nevezhető napjaink egyik legnagyobb rendezőjének, aki olyan alkotásokkal, mint az Eredet vagy a Csillagok között, sosem volt rest megtornáztatni az agyunkat, hogy a film végeztével a moziszékben ülve teljesen csöndben legyünk, miközben a fejünk tele van elgondolkodtató kérdésekkel. Így van ez a Mementóval is, ami tökéletesen érezteti és illusztrálja azt a teljes kiszolgáltatottságot, amit az emlékek nélküli élet jelent, ugyanis a filmben a jelenetek fordított sorrendben követik egymást, a történet végével kezdődik maga a mű.

A szokásos ingyen popcornnal együtt csütörtökön 15:00-kor a vetítőben. Jobb móka, mint halogatni a tanulást otthon.

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

Anjouk ~ Könyvajánló

Bíró Szabolcs napjaink egyik legismertebb hazai szerzője, főként magyar történelmi regényeket ír. Legsikeresebb sorozatát, a mára már hét részt magába foglaló Anjoukat fogom ajánlani Nektek ebben a cikkben.

Folytatás

Szentjánosbogár lányok - sorozat vs. könyv

Ha egy könyv megfilmesítésre kerül, gyakran felteszik utána a kérdést: melyik a jobb? Melyik tetszett jobban? Szentjánosbogár lányok - sorozat- és könyvajánló.

Folytatás