JÓTÉKONYSÁG

A civil szervezeteknek nagyon fontos szerepük van a hajléktalan emberek támogatásában, mivel minden ilyen kezdeményezés néhány segítő szándékú ember összefogásából indult, és ezután nőtte ki magát többeket megmozgató rendszeres akcióvá. A rászorulóknak az ad igazi reményt, hogy mindig akadnak újabb emberek, akik becsatlakoznak az önkéntes tevékenységbe.

Épp ezért szeretnénk mi is elindítani a Berzsenyiben a Budapest Bike Maffia kezdeményezését, ami már számos budapesti iskolában működik.

A +1 szendvics célja, hogy a diákok egy szendviccsel, vagy keksszel, száraz étellel segítsék az utcán élő embertársaikat és azokat a szállókat, amelyek nem tudnak étkezést biztosítani a hozzájuk érkező hajléktalanoknak. Semmi mást nem kérnénk, csak hogy egy héten egyszer érkezzetek +1 tízóraival az iskolába.

A dolog menete a következő lenne:

                      * Minden héten egy, az általunk kiválasztott napon az iskolában kijelölt helyen dobozokba fogjuk gyűjteni az általatok hozott ételeket.
                      * A Budapest Bike Maffia futára az összegyűlt élelmiszert újra és újra eljuttatja azokhoz, akiknek talán ez lesz az egész napi betevőjük.

Akár kicsi (egy szendvics) is elég ahhoz, hogy nagyobb csoportokat, az összefogásnak köszönhetően jelentősen támogassunk. A BBM terve, hogy a +1 szendvics programban résztvevő diákokból egy erős, segítő közösséget építhessenek.

A napokban kiteszünk egy kérdőívet a Berzsenyisek ide! csoportba, hogy felmérhessük, hányan szeretnének részt venni a kezdeményezésben. A lebonyolításhoz további önkéntesek is kellenének, úgyhogy aki úgy érzi, hogy segítene, az keressen meg minket, szívesen vesszük.

Amennyiben a visszajelzés pozitív, mi jelentkezni fogunk a Budapest Bike Maffia honlapján az iskola nevében, és reményeink szerint már áprilisban el tudjuk indítani a projektet, aminek az eleje egy kéthetes próbaidőszak, hogy lássuk, valóban eredményes-e az akció.

Ezt követően dokumentálni fogjuk a kezdeményezést, amit a BBM felhasznál a projekt továbbhirdetéséhez.

A lényeg, hogy lássuk, hogy segíteni könnyen és egyszerűen is lehet, mindenkinek csak egy szendviccsel kell többet csomagolnia, hetente egyszer.

Szöllősi Fanni és Mohácsi Mirtill (11.D)

Képek forrása: Budapest Bike Maffia honlapja

Nagy Hajnalka Eszter

Author: Nagy Hajnalka Eszter

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

SZÉKELYZSOMBOR 2023

A cikkben Záng Juli 10. A osztályos tanuló beszámol a székelyzsombori élményeiről.

Folytatás

SZALAGAVATÓ 2023

A képeket Szilvásy Bence 11. B osztályos tanuló készítette.

Folytatás