Szarvasbőgés '22

Egyszer régen esett meg velem, hogy elvesztem az éjszakai erdőben. Rettenetesen féltem, mert nem láttam kiutat a sűrű farengetegből. Most hétvégén ugyanez történt velem. Épp csak azzal a különbséggel, hogy ezúttal 20 Berzsenyis állt köröttem, és nem félelemmel, inkább érdeklődéssel szemléltem a tájat, várva, mikor hangzik fel a jellegzetes szarvasbőgés.

Hogyan került huszonvalahány berzsenyis az éjszaka kellős közepén egy erdőbe? Nos, a dolog egyszerűbb, mint hinnénk. Kezdődött azzal, hogy péntek délután a csoport összegyűlt a Nyugati pályaudvar egyik peronján, felszállt a szerelvényre és levonatozott Kismarosra. Majd folytatódott azzal, hogy Kismaroson buszra szállt, arról kisvonatra, így érkezve meg a királyréti szállására.

Mégis minek? – merülhet fel egy olvasóban, aki nem ismeri még ezt a hagyományt. Bizony, a Csimár tanár úr által minden évben megszervezésre kerülő Szarvasbőgés berzsenyis hagyománnyá vált és sok diákban maradt meg kellemes emlékként.

Miután megérkeztünk Királyrétre, bepakoltunk a szobákba és kilencig mindenki azzal tölthette el az idejét, amivel csak szerette volna. Voltak, akik kártyáztak vagy csocsóztak, voltak, akik csak a TV előtt lazultak egy keveset a fárasztó hét után és voltak, akik beszélgettek, megosztották a legújabb pletykákat (tudok titkot tartani, nyugi :"D), ám kilenckor vett csak igazán érdekes fordulatot a dolog. Elindultunk az erdőben a lehető legkevesebb világítással, hogy az éjszaka élőlényeire figyelhessünk. Szerencsénk volt, az egyik tisztáson megállva két irányból is hallhattuk a szarvasokat, ahogy a szívüknek kedves nősténynek udvaroltak. Varázslatos volt az éjszakai táj, a kikericsek virítottak a vizes fűben a Göncölszekér alatt. Egészen hajnali egyig eltartott a séta. Habár beszélgetni nem igazán lehetett, nehogy megzavarjunk valamit, mégis megmaradt a berzsenyis hangulat, kitartott a fagyasztó hideg és a fárasztó túraútvonal ellenére is. Másnap reggel sem maradtunk program nélkül. Ellátogattunk a közelben található tóhoz és bányához is, mindkettő festőien szép volt.

Habár a visszaúttal véget ért a program, emlékeinkben sokáig élni fog. Ez a kirándulás is azok közé a tipikus berzsós kalandok közé tartozik, ahol találsz egy villanykörtét, olyan szekrényed van, ami Narniába vezet és modellt áll neked egy imádkozó sáska. Alig várom a következő bőgést!

Csenge

Author: Csenge

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

NÉPMESE NAPJA '22

Boszorkány, parazsat evő paripa, hegedűből kipattanó királylány, békává változott királyfi na meg...

Folytatás

Szakkörriport ~ Filmkör

A szakkörriport cikksorozatunk következő alanya a filmkör.

Folytatás