Berzsenyis piknik ~ riport

Szeptember 1-én, délután került sor a MacIDÖK által szervezett Berzsenyis piknikre, ahová szívesen vártak minden újdonsült, jelenlegi és már agg berzsóst is.

A sok-sok berzsenyis a Margit-szigeten gyűlt össze, a zöld pázsitot színes foltokként törték meg a földre borított pokrócok – és az összekeveredő drapp, sötétzöld, sötétkék és fekete színű pólós diákok, tanárok, aggok. Megható és szívmelengető érzés volt látni ennyi különböző, de mégis egymáshoz kapcsolódó embert egy helyen.

Szerintem a piknik hihetetlenül jól sikerült, és úgy tűnt, mindenki jól érzi magát: remek beszélgetések folytak, új emberek ismerkedtek meg, és rengetegen játszottak közösen. Sokan fociztak, mások pedig csapatba gyűlve játszották a legkülönbözőbb játékokat. Az egész rét zsongott a berzsenyisek hangjától, egészen hat óráig, amikor viszont sajnos véget ért a piknik, így mindenki elindult. Valószínűleg nemcsak a magam nevében mondom, hogy remélhetőleg hagyománnyá válik ez a szuper kis évindító program!:)

~ Kuti Lilla

Készítettünk a Macidökkel egy rövid interjút, válaszaikat alább olvashatjátok:

Milyennek képzeltétek el a pikniket?

Hasonló kép volt a fejünkben az eredeti piknikötlet megszületésekor, mint ahogy ez ténylegesen megtörtént. Minimális elvárásunk volt csak a programot illetően, hiszen ez egy új kezdeményezés volt, de büszkén mondhatjuk, hogy a végeredmény felülmúlta az elképzeléseinket! Nemcsak azért, mert olyan régi berzsenyisek is eljöttek a piknikre, akik már egy-két vagy akár tíz éve elballagtak, hanem azért is, mert egy nagyon jó hangulatú, mosolyokkal teli és összességében több, mint sikeres eseményt tudhatunk magunk mögött - ezért szeretnénk is köszönetet mondani mindenkinek, aki eljött!

Szerettük volna, hogy mindenki együtt, biztonságban és egy jó élménnyel kezdje az évet. Ezt sikerült is teljesíteni, sőt! Már a piknik első félórájában előkerültek a berzsenyis játékok, keveredtek a társaságok, és kialakult egy olyan jó alaphangulat, ami végig kitartott. Úgy hisszük, többünknek nagy öröm volt látni, ahogy a diákok kortól függetlenül játszanak együtt, a hetedikesek a végzősökkel fociztak.

Tehát a berzsenyisek jól érezték magukat - na és ti?

Mi is minden percét élveztük a pikniknek! Azt volt a legjobb látni, ahogy sokan a program végéhez érvén észre se vették, hogy már hat óra van. Illetve jó volt látni azt a megannyi, mosolygós új-berzsenyis arcot, és tudni, hogy a kilencedikesek a “félelmetes” első napjuk után szinte az egész iskolával együtt kezdhették a gimnáziumi éveiket. Mindemellett pedig a régi berzsenyisekkel való újratalálkozás is hatalmas élmény és meglepetés volt számunkra; nagyon örültünk, hogy eljöttek már rég végzett diákok is. Összességében mi hárman végig iszonyú izgatottan és csupa mosollyal mentünk oda egymáshoz félóránként-óránként, hogy ez milyen jó és mennyire örülünk! Úgyhogy nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy nem ez volt az utolsó összberzsenyis program ebben a tanévben!

~ Besze Zsolti, Földesi Emma, Kocsis Nelli

Néhány résztvevő berzsenyist is megkérdeztünk arról, milyen volt résztvenni a pikniken:

Egy agg, Ürmös Martin válasza: Furcsa volt a szeptember elsejét berzsenyisekkel tölteni úgy, hogy én már nem voltam ott az évnyitón, az év első osztályfőnökién, a kulcsvadászaton, az új órarend befogadásán, első büfézésen vagy kisboltozáson, a szokásos aulában lévő kiszámíthatatlan eseményen – bár ugyanaz a régi közeg fogadott ismerős arcokkal, haverokkal, barátokkal, tanárokkal, mint eddig is. A program kötetlen volt, de jólesett pár (vagy sok) szót ejteni ezekkel az emberekkel.

A 10/d-be járó Szabó Domonkos is nyilatkozott: Egy szuper kezdeményezés a piknik, főleg az elmúlt évek után. A program keretein belül szabadon ismerkedhettek egymással a diákok, a jó hangulat garantált volt.

Egy kilencedikes lány így értékelte a pikniket: Egészen szép nagy társaság gyűlt össze, és nem volt semmi kötött program, mindenki azt csinált, amit szeretett volna. Voltak, akik frizbiztek, voltak, akik HÁ-ztak, de a legtöbben csak beszélgettek. Itt is jelen volt a berzsenyis szellem, már meg sem lepődtem azon, hogy számomra még ismeretlen felsőbbévesek jöttek oda beszélgetni.

A 10/a-s Pavlics Döme véleménye: Én ezt egy nagyon jó ötletnek tartottam, és a kivitelezés is tetszett. Nem volt annyira kötött, mindenki azt csinált, amit akart. Én voltam focizni, aztán leültünk és beszélgettünk. Ahogy láttam, élvezték a kilencedikesek is. Ha ezt a következő években így folytatnánk, az mindenképpen jó lenne.

A 9/d-be járó Máté Tibor ezt mondta az eseményről: Én nagyon jól éreztem magam. Örültem, hogy az első napon meghívtak engem és másokat is erre a piknikre, és az ottani programok is nagyon jók voltak. Jó volt a társaság is, amit megtapasztaltam már a nulltáborban is, örültem, hogy ott lehettem köztük. Szuper volt a foci is, elég sokan játszottunk – ott volt legnagyobb védekező istenünk, Kokó, legnagyobb kapusunkkal, Lacival. Izgalmas volt a harcunk! Ez egy örök élmény, sokáig emlékezni fogok rá, hogy ilyen volt az első napom. Nagyon örülök, hogy elkezdődött végre a Berzsenyi szezonja, nagyon vártam már! Nagyon király, nagyon elképesztő, ez... ez egy érzés, ezt nem lehet elmondani.

További képeket, videókat ebben a Facebook albumban találhattok: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=Berzsenyis&set=a.505232831608019

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

SZÉKELYZSOMBOR 2023

A cikkben Záng Juli 10. A osztályos tanuló beszámol a székelyzsombori élményeiről.

Folytatás

SZALAGAVATÓ 2023

A képeket Szilvásy Bence 11. B osztályos tanuló készítette.

Folytatás