Non-stop riport

Április 8-án került megrendezésre a Non-stop, amely hatalmas sikert aratott. Ebben a cikkben arról mesélünk, mi is történt aznap, illetve bemutatjuk, mi a berzsenyisek véleménye az eseményről.

2020 óta a covid és egyéb sajnálatos körülmények sok programot elhalasztásra kényszerítettek. Ezek közé tartozott a Non-stop is, amit személy szerint én végtelenül sajnáltam, hiszen az egyik kedvenc programom. Éppen ezért határtalanul örültem annak, hogy néhány lelkes berzsenyis újraélesztette ezt a hagyományt.

Az első program, ami az aulába érkezőket várta, a Mikulás fight pótlásaként megszervezett Nyuszi fight volt. Szinte életre szóló küzdelem zajlott az első helyért. A meccset Takács Kornél vezényelte le, azért pedig, hogy senki se sérüljön meg, Szendefi tanár úr ellenőrizte a játékot. Fantasztikus hangulat uralkodott. Arról, hogy milyen volt a játékban lenni, Puska Ádámot (Pusi), 9.a osztályos tanulót kérdeztem:

,,Nagyon élvezetes volt, de egyben a legfárasztóbb dolog is, amit valaha csináltam. Másnap, amikor felkeltem, még az állkapcsomban is izomlázam volt. Mikor a ringben folyt a harc, minden izmom remegett és üvöltött, hogy vizet!"

Azt hiszem, bátran állíthatom, hogy a legfergetegesebb hangulat a tornacsarnokban uralkodott a kosár, röplabda és floorball meccseken, azonban, aki végig bent szurkolt, számos más programról maradt le. Többek között az énekteremben lezajlott a sakkbajnokság, s a csocsóbajnokság első helyéért is vad küzdelem dúlt. Az udvaron lévő focibajnokság vonzotta a nézőket, na és persze a játékosokat is! A folyosón hamarosan táncóra kezdődött a Hasomer Hacair szervezésében, ahol minden résztvevő megtanulhatott egy izraeli hórát. A tánc egyik leglelkesebb résztvevője, Frankl Soma (12.a) így mesélt az eseményről:

„Nagyon-nagyon tetszett! Én a Somert már korábbról ismerem, és a táncház világába is volt alkalmam a nyáron belecsöppenni, ebből adódott, hogy most a Someres táncházat is kipróbáltam. Három éve az egyik barátom elvitt egy Someres alkalomra, egy mozimaratonra, és ott eltöltöttem 6-8 órát. Azóta is követem, mi van velük.”

A 9.d osztályos Karácsonyi Anna már napok, ha nem évek óta várta az eseményt:

,,Amikor apukám volt fiatal, akkor ő találta ki a Non-stopot (Karácsonyi Miklós) és már régóta nagyon motivált voltam, mert mindig elmesélte, hogy milyen jó volt neki, milyen vicces volt ez az egész. Én röplabdában indultam és nagyon élveztem. Imádom a röplabdát. Igazából azért indultam, mert járok plusz tesinél röplabdára, s ott megtetszett. A barátaim nagyon-nagyon sok másban indultak, úgyhogy végig tudtam kinek szurkolni. Szóval én nagyon élveztem, örülnék, ha jövőre is lenne. Csak bárcsak ittalvós lehetne, mert az még jobb lenne.”

Bányász Emmát (12.a) azonban egészen más hozta erre a programra:

,,Nekünk a vírus miatt kimaradt két Non-stop is, így végzősként ez volt az utolsó Non-stopom. Volt egy nagyon jó csapatunk, régebb óta eldöntöttük, hogy szeretnénk együtt röpizni, és ahhoz képest, hogy mennyit gyakoroltuk együtt, tök jó eredményt értünk el. Nagyon jól éreztem magam.”

Ahogy haladtunk előre a délután folyamán, egyre több program került terítékre. Bekapcsolódott a filmkör, ahol a kezdetleges nehézségek után kellemes társaságban kezdtük el nézni a megszavazott filmet. Kilenckor kezdődött az utolsó program, ami nekem személyes kedvencem is lett egyben: a gitározás. A gitárosok csapata több új taggal bővült, akik már az első alkalmukkor remekül helytálltak. A szokásos dalok mindenkinek még jobban meghozták a kedvét, s habár ezzel véget ért az esemény, sokan maradtak barátaikkal beszélgetni és sírni a meghatottságtól.

Kovács Dalma Kinga (11.c): ,,Már voltam az előző Non-stopon, ami jól sikerült, ezért gondoltam, hogy ez is jól fog. Idén talán jobban voltak megszervezve a programok, de akkor volt szabadulószoba meg ilyenek, amik azért jobban tetszettek. Több lehetőség volt."

Auber Adél (7.c): ,,Én és a barátnőm csocsóban indultunk, kettesben. Habár vesztettünk, szerintem abszolút megérte. Utána pedig itt maradtam még nézni a röpit és szurkolni a többi csapatnak, nekem nagyon tetszett.”

Szécsi Virág (12.d): ,,Idén sajnos nem tudtam részt venni a versenyeken, de volt lehetőségem meglesni azért a programot. Sokféle sportágban lehetett indulni és más programok is voltak az este folyamán, úgy gondolom, a szervezők kitettek magukért, és egy fantasztikus élményt szereztek a diákoknak."

A sok vélemény és az esemény után kíváncsi lettem, hogyan zajlott ugyanez a dolog a szervezők szemszögéből. Így hát felkerestem egyiküket:

Mi motivált, hogy belekezdj a Non-stop megszervezésébe?

Jakab Zsófi (Suri): Főként az, hogy ez egy közösségi program, egy berzsenyis hagyomány, ami sajnos a covid miatt az elmúlt két évben kimaradt, és mindenképpen szerettük volna, hogy a köztudatban maradjon, ne tűnjön el teljesen.

Könnyű volt a szervezés vagy akadtak nehézségek?

Suri: A szervezés alapvetően gördülékenyen ment, de ehhez kellett az, hogy hatan szervezzük meg a dolgokat. Nehézség talán csak annyi volt, hogy két-három hetünk volt a szervezésre, de amikor ez kiderült, mindenki észbe kapott és rákapcsolt. :DD

Mesélj kicsit a sportágakról, miért pont ezeket választottátok?

Suri: A sportágaknál azt tartottuk szem előtt, hogy a régi kosár-foci-röpi trió mellett bevezessünk egy-két újdonságot, hátha így több embert meg tudunk mozgatni. Így jött létre a sakk, ami meglepő sikert aratott, a floorball és a pingpongot is megcsináltuk bajnokságként. ( Illetve, ez nem a sportprogramok között volt, de mindenképp mozgós és a személyes kedvencem, a Lili által tartott táncház.)

Te is indultál valamilyen programon?

Suri: Én nem indultam végül programon, de a szurkolásban igyekeztem nagyon odatenni magam!

Hogy érzed, összességében jól sikerült, olyan lett, amilyennek elképzelted?

Suri: Én összességében nagyon jónak éltem meg, kaptunk pozitív visszajelzéseket, sok segítségünk is volt: hatunkon kívül még a teamesek, gitárosok meg valahogy mindenki hozzátett ahhoz, hogy ez egy nagyon jó emlék maradjon.

Töller Kármen, a Non-stop egy másik szervezője is hasonló véleményen volt:

,,Úgy érzem, jól sikerült a Non-stop. Bár csak pár hetünk volt összehozni, de amilyen hatékonyan dolgoztunk együtt, ez nem jelenthetett akadályt. Én nagyon élveztem, mint szervező, és remélem, mindenki más is.”

A programról készült fényképek, amiket Ürmös Martin és Máté Sándor készített, pedig itt vannak:

https://photos.google.com/share/AF1QipOKslAHBQdWiJ2X3O8NSsNG6XLI7QEPjEYCf_kbBBsrZ01O_lrv2QbfRSd-i8LBzg?key=YXFsSXo5NGVrd1M5OHFRd1ljZ3lWQVhJWGdfTU5R

https://photos.google.com/share/AF1QipMrDiOwmTrt9HauCu9XSoEgCekURcdKDJvMzX54eK8H1WY1ALltnM6gKfFmh1zh7w?key=empIcHJyRl9tOXZfN3hIdHVQUWkyNGVQcXlQRmVB

Egy kis ízelítő a képekből:

Csenge

Author: Csenge

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

SZÉKELYZSOMBOR 2023

A cikkben Záng Juli 10. A osztályos tanuló beszámol a székelyzsombori élményeiről.

Folytatás

SZALAGAVATÓ 2023

A képeket Szilvásy Bence 11. B osztályos tanuló készítette.

Folytatás