KISEB 2021 UTOLSÓ INTERJÚ - ÁBRI ATI

Az alábbi linken olvashatjátok a 2021 KisEB-vel készült ELSŐ INTERJÚT. A másik két EB-vel készült UTOLSÓ INTERJÚT pedig itt tudjátok elérni: Kojnok Lili és Merényi Marci.

Milyen volt a közös munka? Hogyan született meg a hívózene és a tánc?

A közös munka nagyon jól ment, mert kiegészítettük egymást, és már azelőtt is barátok voltunk, hogy felkértek volna minket. Egyszerre tudtunk a munkára és a szórakozásra is koncentrálni. Megtaláltuk, hogy ki miben jó, és kiegészítettük egymást. Mindannyiunkban nagy a versenyszellem, maximalisták vagyunk: ha valami nem tetszik, azt kijavítjuk, vagy ha a többieknek nincs ideje, akkor mi előre dolgozunk. Ez mindhármunkban benne volt, ezért nagyon gördülékenyen ment minden. A hívózene táncot a Liliéknél töltött összeülős napon találtuk ki. Két óra alatt kitaláltuk, felvettük videóra, és mindenki otthon gyakorolta, illetve mikor találkoztunk, eltáncoltuk párszor együtt. Szerintem az egyik legfontosabb dolog, hogy miközben rengeteg élményt szereztünk és nagyon közel kerültünk egymáshoz, amit elterveztünk erre az évre egyénileg a felkérésünk előtt, azt mind megvalósítottuk.

Mennyire ment könnyen a betanulás, jó táncosok vagytok?

Marci versenyszerűen táncolt, szóval neki azért is ment annyira jól. A Lili pedig Just Dance-ben “week dancer” lett. Ez nagyon nagy titulus. Szóval ő tud. Imádunk táncolni, egyszerűen rengeteg vidám pillanatot adott nekünk az, hogy együtt táncoltunk. Nem mondom, hogy mi vagyunk a legjobb táncosok, de szerintem, ha valaki élvezi azt, amit csinál, akkor már következik belőle, hogy jó is benne. Sokat táncoltunk így hárman együtt, és sok energiát szereztünk ezáltal.

Mennyire ment nehezen összeegyeztetni a sok nulltáboros feladatot az érettségivel?

Igazából nagyon jól ment, mert mi már az elején tudtuk, hogy mit szeretnénk csinálni és fel voltunk rá készülve, hogy majd jön az érettségi. Így osztottuk be az időt. Érettségi előtt nagyon előre dolgoztunk, és már megcsináltuk azt is, amit érettségi alatt kellett volna. Ha valamit nem csináltunk meg, azt Lili átvette és segített nekünk dolgozni, és ha kellett egymásnak segíteni, például matekból vagy magyarból, akkor segítettük egymást. Az időbeosztásunkat mind a hárman egész jól megoldottuk, jól gazdálkodtunk az idővel. Ráadásul karantén volt, és így viszonylag könnyebb volt, mert például nem tartották meg a szóbeliket, ezáltal több időnk maradt másra. Úgy osztottuk be az időnket, hogy még a szórakozásra is jutott idő.

Hogyan élted meg az idei tábort? Mi volt a legjobb, illetve a legrosszabb élményed?

Ez a tábor számomra olyan volt, mintha egy hatalmas álomvilágba csöppentem volna. Óriási örömet jelentett számunkra az, hogy láthattuk a csillogást a nulladikosok szemében, és az is nagyon jó volt, amikor kiálltunk a Nagyrétre, körbenéztünk, és láthattuk, hogy ezt mind mi fogtuk össze, mindez a mi kezünkből indult ki. Láttuk, hogy minden mennyire jól működött, mindenki tudta, hogy mi a feladata. Sok pozitív visszacsatolást kaptunk. Emellett nekem a KisNull mindig is közel állt a szívemhez, én ott kerültem be a Berzsenyibe. Az, hogy idén visszatértünk Pusztamarótra, hatalmas élmény volt számomra. Az egész egy keretes szerkezetet alkot: ugyanott hagytam abba, ahol kezdtem. Nagyon élveztem a tábort, hatalmas élmény volt, és örökre emlékezni fogunk, hogy ezt hárman együtt éltük át. Hihetetlen, hogy a Berzsenyibe mennyire segítőkész emberek járnak, az aggoktól elkezdve a csopvezeken és fotósokon át a tanárokig. A legrosszabb emlékem talán az volt, amikor a táborhely felé vezető úton a buszsofőr egyszer csak megállt, és azt mondta, hogy innentől gyalog kell továbbmennünk. Nyilván volt B-tervünk, de azért elég váratlanul ért a fordulat, de szerencsére közösen meg tudtuk oldani. Rengeteg pozitív élményem volt, ezért nehéz egyet választani. Talán a legjobb az első hívózene volt, amikor láttuk, hogy a nulladikosok mennyire élvezik az egészet. Ezen kívül szerintem az avatás nagyon szép a KisNullban, és én is itt voltam kicsiként, ez sokat jelentett. Igazából minden programot felsorolhatnék, mert nagyon élveztem az egész tábort és végig energikus voltam. A három kedvenc programom a mindennapos programok mellett a Casino, a Final Fight és a Mortál volt, mert mindegyiknél láttam a gyerekek szemében, hogy mennyire élvezik és mennyire beleélik magukat. Ezeken kívül a gitározásokat is nagyon szerettem, mert minden egyes berzsenyis dal nagyon közel áll hozzám.

Te egyébként tudsz gitározni, vagy csak ezeket számokat tanultad meg?

Youtube-ról tanultam meg a dalokat, és a Vas Miki meg a Barta Zsombor segítségével tanultam meg gitározni, illetve a Kornéllal gyakran jártunk össze gitározni.

Miben volt más EB-ként részt venni a gólyatáborban?

Az EB-szerep eléggé összehasonlíthatatlan a többivel, de szerintem EB-ként az egésznek a varázsát az a pillanat adja, amikor látod, hogy amin egész évben dolgoztál, beérik. Csopvezként közelebb kerülsz a nulladikosokhoz, de én próbáltam hozzájuk EB-ként is odamenni, beszélgetni és próbáltam éreztetni velük, hogy mennyire örülök, hogy itt vannak és hogy élvezzék ki nagyon ezt a hat évet. Igaz, hogy EB-nek stresszesebb lenni, mint csopveznek, de én élveztem, hogy meg kellett oldani a problémákat vagy új tervet kellett kitalálni. Az EB szerep hatalmas adomány, de egyben hatalmas felelősség is. Én örültem, hogy ezt a stresszt minimalizálni tudtuk és élveztük a tábort. Az EB-knek ez azért is nagy élmény, mert a három ember nagyon közel kerül egymáshoz lelkileg.

A covid miben akadályozta a tábor létrejöttét?

Sajnos az elejétől kezdve egy nagyon zavaró tényező volt, főleg az EB és a keretmese kiderülésnél, hiszen online kicsit nehezebb volt kivitelezni és alkalmazkodni kellett a fennálló helyzethez. A visszajelzések alapján az online kirándulást is sikerült jól megoldanunk, hasonlóan az előző évhez. Szerencsére a covid az élő kirándulásba és a táborba nem zavart bele, viszont a vírusnak hála még repoharak is kerültek Kisnullba, ami egy szuper ötlet és remélem, hogy a leendő EB-k is tovább viszik majd a jövő évi táborba. :)

Örültél annak, hogy a régebbi helyszínre tértetek vissza?

Nekem nagy álmom volt, hogy legyen még ott tábor, és mivel ez teljesült, nagyon boldog voltam. Úgy érzem, hogy a többieknek is, akinek volt ott tábora, nagyon jó élmény volt visszatérni.

Mennyire okozott nehézséget, hogy egyszerre vegyél részt Nagynullban és Kisnullban?

Őszintén szólva egyáltalán nem. A NagyEB-kel nagyon szoros kapcsolatot ápoltunk, szóval próbáltuk segíteni egymást és együtt haladni, ezáltal kicsit jobban beleláttam a Nagynull szervezésébe is, és ahol csak tudtam, ott segítettem nekik. A kirándulásokon próbáltam minél nagyobb energiával és erőbedobással részt venni, és megélni a Nagynullt. Nem okozott nagy nehézséget, mert élveztem mindkettőt, és a Nagynull is hatalmas élmény volt.

Hogy érzed, mennyire sikerült beleilleszkedned Dzsinn szerepébe?

Nagyon élveztem. Óriási élmény volt, hogy egy vicces, mókás, bolondos figura lehettem. Élveztem, hogy a gyerekek Dzsinnek szólítanak. Nagyon jó volt erre a kis időre ennek a karakternek a bőrébe bújni.

Volt-e nagyobb mélypont a felkészülés vagy a tábor alatt?

Szerintem ha valakinek volt egy mélypontja, akkor a többi két ember kisegítette belőle. Ha valakinek volt problémája, ami sulin és Kisnullon kívüli, azt is megtudtuk hárman beszélni, és segítettük egymást. Ez nekem mindennél többet ért, hogy a barátságunk felépült és megmaradt egész végig.

Van-e esetleg valami, amit még megosztanál?

A Dzsinnhez visszatérve, a Rozvi olyan király jelmezt csinált nekem, hogy mindenki ámult és bámult, úgyhogy nagyon köszönjük neki! Hihetetlen, mennyit dolgozott vele.

Összességében mit viszel magaddal az idei kisnullból?

A szervezői készségünket, hiszen sokat fejlődhettünk benne. Rengeteg felejthetetlen élményt, egy mindig szerető és támogató családot és örökké tartó barátságot. :D

Nagy Enci

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

2024 NagyEb interjú - Hanga

Hogyan kértek fel? Ki kért fel? Engem egy vasárnapi napon kért fel Nati, és úgy történt, hogy éppen...

Folytatás

2024 KisEb interjú - Döme

Hogy történt a felkérésed? Egy átlagos hétvégén a nyaralónkban voltunk, amikor nagypapámtól kaptam...

Folytatás