LEONARD COHEN (1934-2016)

Leonard Cohen (1934- 2016) költészete (a szó irodalmi és zenei értelmében egyaránt) rengeteg művészre hatással volt. Nem véletlenül.

Dalaival és verseivel mély érzéseket ébresztett bárkiben, aki hallgatta a zenéjét. Mély spiritualitását jelzi, hogy utolsó (egy hónapja megjelent) albumával nagyon tudatosan készül a halálra és búcsúzik az élettől.

''„If you are the dealer, I'm out of the game If you are the healer, it means I'm broken and lame If thine is the glory then mine must be the shame You want it darker We kill the flame”'' – (You want it darker)

Aki nem ismeri, mindenképp hallgasson meg tőle egy dalt (bármelyiket), minden dala fontos és kiváló zene és lélek-ébresztő.

Aki erre még nincs készen, csak adja tovább, hogy valaki nagyon fontos távozott a XX–XXI. század zene- és irodalomtörténetéből. Az alábbi videókra kattintva az én öt kedvencemet hallgathatjátok meg tőle.

5. Hallelujah

https://youtu.be/YrLk4vdY28Q

4. Take this Waltz

https://youtu.be/ytdjYjM-cLg

3. Closing time

https://youtu.be/7-0lV5qs1Qw

2. Chelsea hotel No.1

https://youtu.be/H4P95cJ-XTc

1.Waiting for the miracle

https://youtu.be/D1EDKvXRKd0

Kuti Luca írása

Képek forrása: google.com, youtube.com

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

Anjouk ~ Könyvajánló

Bíró Szabolcs napjaink egyik legismertebb hazai szerzője, főként magyar történelmi regényeket ír. Legsikeresebb sorozatát, a mára már hét részt magába foglaló Anjoukat fogom ajánlani Nektek ebben a cikkben.

Folytatás

Szentjánosbogár lányok - sorozat vs. könyv

Ha egy könyv megfilmesítésre kerül, gyakran felteszik utána a kérdést: melyik a jobb? Melyik tetszett jobban? Szentjánosbogár lányok - sorozat- és könyvajánló.

Folytatás