Interjú a HalIDÖK párt tagjaival közvetlenül a vita után

Sziasztok! Köszönöm, hogy elfogadtátok a felkérést erre a villáminterjúra! Szóval túl vagytok a vitán. Milyen volt?

Lili: Elsőre nagyon ijesztő. Tudni, hogy a képernyő túloldalán ott ülnek azok, akiktől függünk. Nem szerettünk volna csalódást okozni, ezért nagyon izgultunk. Úgy gondoljuk, hogy zökkenőmentes volt és jól sikerült. Az ellenfél is remekül helytállt. Reméljük sok embert meggyőztünk!

Értem, örülök, hogy összességében jól éltétek meg. A legelején ki, vagy mi motivált arra, hogy idén elinduljatok?

Lili: Nagyon sokat vagyunk közösségben, nagy társaságokban. Szeretünk ott lenni mindenhol, és mindenütt szeretnénk segíteni, a legjobbat nyújtani. Fontos számunkra az, hogy mindenki jól érezze magát az iskolában, és ne úgy keljenek fel, hogy “jajj már megint suli!”

Ez jól hangzik! Itt egy lazább kérdés: ha a két társatokra gondoltok, melyikük milyen karakter lenne a Trónok harcából?

Lili: Vékony Zsófi: Sansa Stark a 7. évadból. Erős karakter, aki nem néz hátra soha. Mindig eléri célját. Sokszor kegyetlen, de mindig az igazság hajtja. Mesterházy Attila: John Snow. Szinten egy nagyon karakteres alak. Erős megjelenés jellemzi. Talpraesett és az igazság híve. Én: Tarth-i Brienne. Erős megjelenés jellemzi. Mindenkivel megtalálja a hangot, akárki is a társa. Szót ért mindenkivel. Harcias. Mindig az elvei szerint él.

Zsófi: Utóirat: Lilivel Trónok Harca fanok vagyunk.

Tudom, ezért mertem ezt kérdezni. Nagyon tetszik a válaszotok. Vissza a mi világunkba: Annak idején hogy találtatok egymásra, és hogyan vezetett ez a pártalapításhoz?

Zsófi: A pártalapítás először nekem jutott eszembe, tavaly 9.-ben, amikor ez volt a téma az iskolában, és már akkor megkérdeztem Attilát, akivel jóban voltam és mindketten osztályképviselők voltunk, hogy mi lenne, ha jövőre pályáznánk. Persze beleegyezett, de az ötlet tervezése ennél nem ment tovább. Majd idén, amikor közeledett a pályázási időszak, Ati rám írt, hogy nincs-e kedvem folytatni a tavaly elkezdett ötletünket és meg is valósítani. Azonnal beleegyeztem, hiszen mindig is szerettem volna egy ilyen dolognak a részese lenni és tapasztalatot szerezni vele. Már csak egy harmadik tag kellett az ötlet kivitelezéséhez, amin sokat gondolkodtunk, és végül Lilit kértük fel, aki véleményünk szerint igazi véleményvezér és karizmatikus személyiség. Továbbá szem előtt tartottuk, hogy ideje a lányoknak is érvényesülnie a vezetői székben az eddigi csak férfiakból álló csapatok után. Hát, ez a mi történetünk, és büszkék vagyunk rá, hogy kitartottunk érte!

Újságíróként pártatlan vagyok, de egyetértünk abban, hogy Lili tényleg igazi vezéregyéniség. Ha egyetlen szóban kellene megfogalmazni, mit jelent nektek a Berzsenyi?

Attila: Családot.

Ez a közös véleményetek?

Attila: Igen.

Hogy nézett ki a kampány belülről? Ki volt az ötletgazda, ki valósította meg a technikai részét a dolgoknak, és ki motivált másokat? Ki találta ki a nevetek?

Lili: A kampányolás nálunk a munkamegosztáson alapult. Mindenkinek megvolt a saját köre; nekem az Insta, Ati és Zsófi felváltva kezelték a Facebook-platformot. A szövegeket mindig együtt írtuk. Mint három összeillő puzzle darab: ami valakinek nem az erőssége, azt a másik kipótolja. Nagyon jól tudunk egymásra támaszkodni, és egymásnak segíteni. Nagyon összeillő csapat vagyunk. A név Zsófi érdeme.

Ebben a percben még nem ismerjük a szavazás eredményét, mit üzentek a szavazás utánra a szavazóknak és az akkori önmagatoknak?

Lili: Mi nem bántuk meg, hogy elindultunk: ha nyerünk, ha vesztünk, akkor is teljesen elégedettek leszünk magunkkal, mert úgy érezzük, a maximumot hoztuk. Ha viszont a diákok minket választanak, mint a jövő IDÖK elnökei, akkor elsősorban nagyon köszönjük nekik a bizalmat! Önmagunknak pedig azt üzenjük, hogy nincs lehetetlen, mindent meg lehet oldani, harcoljatok mindig a legnemesebb célért!

Ez tökéletes végszó. Köszönöm az interjút, és sok szerencsét kívánok a szavazáson!

Lili: Köszönjük mi is!

Attila: Köszönjük!

Zsófi: Köszönjük az érdeklődést!

Csury Balázs

Csury Balázs

Author: Csury Balázs

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

Juhász Anna interjú

Átlagosan napi hány diák látogatja meg a tanárnőt ? Ma már a legtöbben nem személyesen látogatnak...

Folytatás

Bánó Tamás Barnabás interjú

Bánó Tamás Barnabás Tanár Úr beszél szakmai karrieréről, kedvenc zenéiről, elfoglaltságairól és még néhány témáról. Interjút készítő: Kolláth Áron

Folytatás