Rövid beszámoló az A-s kirándulásról

A kirándulás egy tízedikes…

(Alább Csury Balázs gondolatait olvashatjátok)

A kirándulás ötlete két osztálytársamtól, Jakab Zsófitól és Ürmös Martintól származott. A 2019-es év októberének 12-ik napjára lett meghirdetve a program Hűvösvölgybe. A cél az volt, hogy a két A osztály közelebb kerüljön egymáshoz, ezért túrázást, játékokat és pikniket szerveztek Zsófiék. A szervezésben nekem kis részem volt, én ajánlottam fel, hogy szívesen kitalálok pár programot, és azokat levezetem. A 10. A részéről lázas egyeztetés, tervezgetés, és előkészítés előzte meg a kirándulást, a két főszervező a helyszínt is meglátogatta. A kilencedikesek, akikkel beszéltem, mindazt mondták, hogy örültek a kirándulásnak, és végig nagyon jól érezték magukat. A Széll Kálmán téren találkoztunk, majd onnan villamossal mentünk Hűvösvölgybe. Innen gyalog tettük meg az utat a rétig. Szerencsére aznap szép idő volt, októberhez képest szokatlanul kellemesen sütött a nap egész végig. A réten ismerkedős játékok, majd piknik várt a résztvevőkre. Én ekkor sajnos már nem tudtam ott lenni, de utólag sok jót hallottam vissza. Végül egy hatalmas számháborúval zárult a nap, és kicsit fáradtan, de mégis feltöltődve indultak el visszafelé. Az osztálytársaim a kilencedikesekhez hasonlóan pozitív élményekről meséltek, az aktív kikapcsolódás, a közös éneklés mindenkinek tetszett.

...és egy kilencedikes szemével

A B-s kirándulás már hagyománnyá vált, épp ideje volt annak, hogy mások is észrevegyék, hogy ez milyen szuper. Hála a tízedikeseknek, idén a humánosoknak is volt alkalmuk részt venni egy kiránduláson. Az osztályommal már a kirándulást megelőző napokban is csak erről tudtunk beszélni, kifejezetten izgatottak voltunk. Vártuk, hogy legyen egy nagyszerű szombat délutánunk, és hogy megismerhessünk másokat. Amikor a Hűvösvölgyi Nagyrétre értünk, és beosztott csoportok szerint kezdtünk el beszélgetni, akkor oldódtam fel igazán. Nagyon hamar feltűnt, hogy tényleg mi vagyunk a Berzsó humánosai. Beszéltünk az érdeklődési köreinkről, a hobbijainkról és arról, hogy mit szeretnénk a jövőtől. Kifejezetten szeretem hallani mások gondolatait, most pedig egy rakat érdekes emberrel beszélgethettem. “Rá voltunk kényszerítve”, kötöttek voltak a programok; mégis élveztem. Nagyon remélem, hogy az A-s kirándulás is hagyomány lesz, és a későbbiekben másokat is meghallgathatok, ahogy dicsérik a humán tagozatot. Remek volt az alapötlet, a szervezők szuper munkát végeztek, és ha rögzülnek ennek a körvonalai, hatalmas esemény lehet belőle, ami meghatározó lesz majd az újonnan jött humánosok számára.

Zelenák Jenni

Csury Balázs

Author: Csury Balázs

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

ELSŐS BEMUTATKOZÓ

Kíváncsi vagy hogyan élte át egy kilencedikes az elsős bemutatkozójukat? És hogy ezt hogyan látta kívülről már egy tapasztalt? Hevesi Róza és Varga Bálint cikke ezt fogja nyújtani neked.

Folytatás

NÉPMESE NAPJA '22

Boszorkány, parazsat evő paripa, hegedűből kipattanó királylány, békává változott királyfi na meg...

Folytatás