Rövid beszámoló az A-s kirándulásról

A kirándulás egy tízedikes…

(Alább Csury Balázs gondolatait olvashatjátok)

A kirándulás ötlete két osztálytársamtól, Jakab Zsófitól és Ürmös Martintól származott. A 2019-es év októberének 12-ik napjára lett meghirdetve a program Hűvösvölgybe. A cél az volt, hogy a két A osztály közelebb kerüljön egymáshoz, ezért túrázást, játékokat és pikniket szerveztek Zsófiék. A szervezésben nekem kis részem volt, én ajánlottam fel, hogy szívesen kitalálok pár programot, és azokat levezetem. A 10. A részéről lázas egyeztetés, tervezgetés, és előkészítés előzte meg a kirándulást, a két főszervező a helyszínt is meglátogatta. A kilencedikesek, akikkel beszéltem, mindazt mondták, hogy örültek a kirándulásnak, és végig nagyon jól érezték magukat. A Széll Kálmán téren találkoztunk, majd onnan villamossal mentünk Hűvösvölgybe. Innen gyalog tettük meg az utat a rétig. Szerencsére aznap szép idő volt, októberhez képest szokatlanul kellemesen sütött a nap egész végig. A réten ismerkedős játékok, majd piknik várt a résztvevőkre. Én ekkor sajnos már nem tudtam ott lenni, de utólag sok jót hallottam vissza. Végül egy hatalmas számháborúval zárult a nap, és kicsit fáradtan, de mégis feltöltődve indultak el visszafelé. Az osztálytársaim a kilencedikesekhez hasonlóan pozitív élményekről meséltek, az aktív kikapcsolódás, a közös éneklés mindenkinek tetszett.

...és egy kilencedikes szemével

A B-s kirándulás már hagyománnyá vált, épp ideje volt annak, hogy mások is észrevegyék, hogy ez milyen szuper. Hála a tízedikeseknek, idén a humánosoknak is volt alkalmuk részt venni egy kiránduláson. Az osztályommal már a kirándulást megelőző napokban is csak erről tudtunk beszélni, kifejezetten izgatottak voltunk. Vártuk, hogy legyen egy nagyszerű szombat délutánunk, és hogy megismerhessünk másokat. Amikor a Hűvösvölgyi Nagyrétre értünk, és beosztott csoportok szerint kezdtünk el beszélgetni, akkor oldódtam fel igazán. Nagyon hamar feltűnt, hogy tényleg mi vagyunk a Berzsó humánosai. Beszéltünk az érdeklődési köreinkről, a hobbijainkról és arról, hogy mit szeretnénk a jövőtől. Kifejezetten szeretem hallani mások gondolatait, most pedig egy rakat érdekes emberrel beszélgethettem. “Rá voltunk kényszerítve”, kötöttek voltak a programok; mégis élveztem. Nagyon remélem, hogy az A-s kirándulás is hagyomány lesz, és a későbbiekben másokat is meghallgathatok, ahogy dicsérik a humán tagozatot. Remek volt az alapötlet, a szervezők szuper munkát végeztek, és ha rögzülnek ennek a körvonalai, hatalmas esemény lehet belőle, ami meghatározó lesz majd az újonnan jött humánosok számára.

Zelenák Jenni

Csury Balázs

Author: Csury Balázs

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

Non-stop riport

Április 8-án került megrendezésre a Non-stop, amely hatalmas sikert aratott. Ebben a cikkben arról mesélünk, mi is történt aznap, illetve bemutatjuk, mi a berzsenyisek véleménye az eseményről.

Folytatás

Valentin-nap és Farsangi hét a Berzsóban

Mint minden évben, idén is eljött a február, és elhozta nekünk a Valentin-napot és a farsangot – ebben a cikkben megmutatjuk, a berzsenyisek miként ünnepelték meg őket. A cikkben a héten készült képek mellett berzsenyisek véleményét is találjátok.

Folytatás