INTERJÚ A 2016-OS NONSTOP SZERVEZŐIVEL

Hogyan lettetek ti az idei Non-Stop szervezői? Pályáztatok, vagy felkértek benneteket?

Szeder: Úgy lettünk szervezők, hogy a Dóri, a Zsombor és a Balázs vállalták el ezt az eseményt, én pedig társultam hozzájuk, mert felkértek.

Balázs: Eredetileg úgy nézett ki, hogy Roliék (Idök elnökség) idén pályázatot írnak ki, viszont nem nagyon voltak pályázók, kivéve mi, akik nagyon lelkesek voltunk (igaz, hogy mi sem készültünk el határidőre mindennel). Végül úgy alakult, hogy egyrészt ott voltunk mi, másrészt Roliék úgy gondolkodtak, hogyha nem indul így el, akkor felkérnek még embereket, és így találkozott ez két elképzelés. Így lettünk négyen.

Hogyan szereztetek idén támogatót, támogatókat?

Szeder: Ráírogattunk különböző cégekre, elmagyaráztuk, hogy miről fog szólni az esemény, hogy mit tudnánk adni cserébe a támogatásukért.

Balázs: Idén van négy elég komoly támogatónk. Az Erste Bank, a KFC, a Pánikszoba, és természetesen a legnagyobb támogatást most is az Idöktől kapjuk.

Sosem volt még ilyen nagy a titkolózás a Non-Stop körül, mint idén. Miért van ez? Szándékos?

Szeder: Abszolút. Szeretnénk, hogy kicsit misztikusabb legyen. Szerintünk a suli nagy része tisztában van azzal, hogy mi az a Non-Stop, hogyha meg nem, akkor ezt a jövőben még próbáljuk tisztázni különböző plakátok formájában.

Balázs: Non-Stoppal kapcsolatban van az a sztereotípia hogy „minek?”; „nincs értelme”, ezért úgy gondoltuk, hogy kicsit érdekesebb lesz, ha nem mondunk meg mindent előre.

Szerintetek az elmúlt években miért lett egyre népszerűtlenebb a Non-Stop mint esemény?

Szeder: Ebben a pénzügyi gondok is szerepet játszanak, ha kevesebb támogatót tudunk csak szerezni, akkor nem tudunk annyi mindent megvalósítani, mint amennyit szeretnénk.

Balázs: Szóval elég hálátlan és nehéz feladat, hiszen ha ez nem sikerül nyilván az anyagi háttér miatt elsődlegesen, akkor mindenkitől azt hallja vissza az ember, hogy ez így 'szar'. De szerintem a népszerűtlenségnek az is oka, hogy a suli egy része sem volt annyira vevő rá. Vannak, aki szerint ez nem egy nagy buli, és van értelmesebb dolog is, amit péntek este csinálnának. De ez nem egy lojális hozzáállás.

Szeder: Az előző Non-Stop teljesen jól volt megszervezve, de én is úgy gondolom, hogy a motivációs dolgokkal van probléma, hogy a lusta berzsenyisek úgy állnak hozzá, hogy van jobb dolguk, mint bent maradni éjszaka, sajnos. Ha idén sem jönnek el, akkor viszont nem tudják, hogy miről maradnak le…

Zsombor: Nincs sok tapasztalatom a régebbi Non-Stopokkal, nyilván, csak az előzőn vettem részt. De nemcsak reménykedem, hogy ez jobb lesz, hanem biztos vagyok benne.

Miben lesz ez a Non-Stop más, mint a tavalyi?

Dóri: Idén megpróbálunk nagyobb hangsúlyt fektetni az éjszakai programokra. Tavaly is sokan voltak a sporteseményeken, meccseken, viszont éjszakára elég kevesen maradtak, ezen szeretnénk változtatni úgy, hogy érdemes legyen bent maradni.

Szeder: Tavaly az is probléma volt, hogy sok terem és foglalkozás nem üzemelt állandóan, idén ezt is máshogy szervezzük, és lesznek kiemelt programok, például darts és csocsó bajnokság.

Balázs: Nagyon sok munkát raktunk bele a szervezésbe, és ezt az odafigyelést várjuk el a többiektől is, akik a segítségünkre lesznek. A sportnál és a többi program esetében is kulcsfontosságú lesz a párhuzamosság és a sávos programok elve, különösen az este folyamán.

Idén milyen sportok lesznek?

Szeder: Úgy döntöttünk, hogy mi is maradunk a hagyományos triumvirátusnál: kosár – röpi – foci

Balázs: A három kulcs-sportág mellett kitüntetett figyelmet élvez majd a dodgeball (amerikai kidobó).

Szeder: Nagy vita volt, mert újítani szerettünk volna, és a kosár helyett a dodgeball-t akartuk behozni, ami két éve sokaknak bejött, viszont az a felvetés, hogy a kosár így teljesen kimarad, valóságos közfelháborodást keltett, így végül a dodgeball kiegészítőként kapott szerepet.

És valamit elárulnátok azokról a programokról is, ami a nem sportolókat is bevonzaná?

Szeder: Ha van valami, ami mindig jó a Non-Stopban, az a sport. Ez a legfontosabb része az eseménynek. De persze gondolunk azokra is, akik nem akarnak egész nap rohangálni és izzadni.

Zsombor: Szuper meglepetés programokkal készülünk azoknak is, akik csak nézőként vettek részt a sportokon, mert valószínű, hogy ők lennének az éjszakai programok legaktívabb résztvevői. Annyit elárulhatunk, hogy lesz zene…

Balázs: És többek közt gigantikus harcipuszi bajnokság is.

Dóri: Fontos, hogy jöjjön mindenki, és jelentkezzetek minél többen csapatban!

Az interjút Mélyi Márti készítette.

Nagy Hajnalka Eszter

Author: Nagy Hajnalka Eszter

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

Juhász Anna interjú

Átlagosan napi hány diák látogatja meg a tanárnőt ? Ma már a legtöbben nem személyesen látogatnak...

Folytatás

Bánó Tamás Barnabás interjú

Bánó Tamás Barnabás Tanár Úr beszél szakmai karrieréről, kedvenc zenéiről, elfoglaltságairól és még néhány témáról. Interjút készítő: Kolláth Áron

Folytatás