ELŐZETES KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS - NONSTOP 2016

Az első és legalapvetőbb kérdés arra vonatkozott, hogy egyáltalán részt terveznek-e venni a diákok az idei NonStopon. Az eredmény többféleképpen értékelhető: a többség biztos benne, hogy eljön, ez alapjában véve jó hír a szervezők számára. Más szempontból azonban igencsak nyugtalanító, hogy a megkérdezettek 37%-a egyértelmű nemmel felelt, vagy azt mondta, még nem döntötte el, hogy részt vesz-e (akár játékosként, akár nézőként).

Második kérdésünk arra irányult, hogy a biztos résztvevők milyen arányban tervezik úgy, hogy éjszakára is bent maradnak az iskolában. Ez elsősorban azért fontos kérdés, mert a korábbi évek tapasztalata alapján a legtöbb üresjárat, a programból való kiábrándulásra okot adó pangás éjszaka esik meg. Az eredmény is azt mutatja, nincs egy egyértelmű többség, akik bent maradnának éjszakára. A bizonytalan tömeg száma is olyannyira megnőtt az előző kérdéshez képest, hogy immár ők alkotják a második legnagyobb csoportot; nagyrészük azt mondta, a programoktól, hangulattól teszi függővé, hogy kapuzáráskor hogyan dönt.

Ezen felül természetesen arról is érdeklődtünk, mit várnak a megkérdezettek az idei NonStoptól. Ugyan ez nem ad grafikonon ábrázolható, egyértelmű eredményt, mégis azt tapasztaltuk, hogy van egy egyértelmű többség, akik nemes egyszerűséggel jó programokat várnak, maradéktalanul kihasznált perceket, egy minden tekintetben szórakoztató programot. Ezen kívül sokan várják még a sportokat (természetesen), a jógát, néhányan azt mondták, hogy remélik, a büfé kínálata finom lesz, és volt, aki külön kiemelte, szeretné látni az iskolát éjszaka is.

A felméréseket Sallér Eszter és Drigán Katalin készítették.

Nagy Hajnalka Eszter

Author: Nagy Hajnalka Eszter

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

SZÉKELYZSOMBOR 2023

A cikkben Záng Juli 10. A osztályos tanuló beszámol a székelyzsombori élményeiről.

Folytatás

SZALAGAVATÓ 2023

A képeket Szilvásy Bence 11. B osztályos tanuló készítette.

Folytatás