EZEN A HÉTEN A FILMKLUBBAN

Eredeti, zseniális nyelvezettel tekinthetitek meg a filmklubban a kultikus vígjátékot, az Office Space-t!

Peter egy hatalmas cég hatalmas irodájában dolgozik programozóként, heti 6 nap, napi 8 órában, amiből, mondjuk, 15 percet tölt hasznos munkával. Rühelli így az életét, minden napja rosszabb, mint az előző, ezért felkeres egy stresszcsökkentő terapeutát. Ettől kezdve nem érdekli semmi, nyíltan megmondja a véleményét a főnökeinek, köp a szabályokra, de ahelyett, hogy elvesztené az állását, egyre feljebb kerül a ranglétrán.

Az Office space-t nem lehet a legismertebb vígjátékokhoz sorolni, de ahol ismerik, ott hatalmas kultusza van, és nem véletlenül. Ellenállhatatlan humorral operál, nem akarja magát túl komolyan venni, szerethető stílusa van, és imádnivaló karaktereket mozgat, egy olyan helyzetről, amilyenben mindannyian voltunk már. Ám a sok vicceskedés ne tévesszen meg senkit, természetesen nem vetítenénk a filmklubban, ha csak egy mezei vígjátékról lenne szó. Az Office space ugyanis maró gúnnyal mutat meg minden szennyet, amit a gigacégek gazdasága hoz ki az emberekből, minden embertelenséget, ami egy 2 × 1,5 méteres irodába zárva történhet. Kultfilm.

A szokásos ingyen popcornnal együtt csütörtökön, 15:00-tól a vetítőben!

Úgysem tanulsz egész délután, minek 4re otthon lenni.™

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

Anjouk ~ Könyvajánló

Bíró Szabolcs napjaink egyik legismertebb hazai szerzője, főként magyar történelmi regényeket ír. Legsikeresebb sorozatát, a mára már hét részt magába foglaló Anjoukat fogom ajánlani Nektek ebben a cikkben.

Folytatás

Szentjánosbogár lányok - sorozat vs. könyv

Ha egy könyv megfilmesítésre kerül, gyakran felteszik utána a kérdést: melyik a jobb? Melyik tetszett jobban? Szentjánosbogár lányok - sorozat- és könyvajánló.

Folytatás