EZEN A HÉTEN A FILMKLUBBAN

A fasiszta Olaszországban játszódik a film: a kiváló humorral rendelkező zsidó értelmiségit, Guidót feleségével és 6 éves kisfiával együtt deportálják egy koncentrációs táborba. Hogy megmentse a fiát a traumától, és hogy túlélhesse a borzalmat, azt találja ki, hogy tulajdonképpen az egész, ami körülveszi őket, az egy játék, ahol a rabok pontokért versenyeznek, és az őrök a bírók. A család a humor fegyverével próbálja meg átvészelni a korszakot, több-kevesebb sikerrel.

Roberto Benigni alkotása nem kevés vizet kavart megjelenésekor, de még ma is egy elég megosztó és sok vitát generáló film. Mindenképpen merész vállalás egy holokauszt-vígjátékot csinálni, de Az élet szép tökéletesen teszi azt, hogy humorral nyúl hozzá az emberiséget megrendítő témához, a rendező komikusi képességei és chaplini stílusa igen élvezetessé teszik az alkotást, amely mindazonáltal megrázóan drámai módon mutatja be a fáradhatatlan emberi lélek küzdelmeit.

A szokásos ingyen popcornnal együtt csütörtökön 15:00-kor a vetítőben. Ne hagyd ki.

Fazakas Lőrinc

Nagy Hajnalka Eszter

Author: Nagy Hajnalka Eszter

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

Anjouk ~ Könyvajánló

Bíró Szabolcs napjaink egyik legismertebb hazai szerzője, főként magyar történelmi regényeket ír. Legsikeresebb sorozatát, a mára már hét részt magába foglaló Anjoukat fogom ajánlani Nektek ebben a cikkben.

Folytatás

Szentjánosbogár lányok - sorozat vs. könyv

Ha egy könyv megfilmesítésre kerül, gyakran felteszik utána a kérdést: melyik a jobb? Melyik tetszett jobban? Szentjánosbogár lányok - sorozat- és könyvajánló.

Folytatás