Sportok négy fal között: Squash (fallabda)

A squash egy ütős játék, ketten játszák egymás ellen (vagy négyen kettő-kettő ellen). Pörgős, szórakoztató minden testrészt megmozgató játék.

A játék egy londoni börtönből indult a 19. században. Ez egy falakkal körbezárt-őrzött nagy terület volt, amelyen belül a fogvatartottak szabadon mozoghattak és többek között sportokat is űzhettek. Ez a játék a börtönből kiindulva nagyon népszerű lett az iskolákban.

A szervánál a lábad egy részével érintened kell egy úgy nevezett adogató négyzetet, és onnan kell a főfalra juttatni a labdát a felső és az alsó adogató vonal közé, a fogadásra kijelölt területre kell leérkeznie. Ezután mindig úgy kell a labdát a falra ütni (akár az oldalfalakról pattintva), hogy csak egyszer pattanjon a padlón és bent maradjon a pályán.

Ha kedvet kaptál a játék kipróbálásához, Budapesten több helyen kipróbálhatod, ráadásul tudsz kölcsönözni ütőt, így ezzel se lehet probléma. Itt találhatod a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség honlapját, ahol látod, hol és mennyiért tudod ki próbálni a squasht és még egyéb információkat, többek között szabályokat is találhatsz. http://squash.hu/

Jó szórakozást, mindenkinek ajánlom, hogy kipróbálja!

Szabó Gábor Bence

Hajtó Zsófia

Author: Hajtó Zsófia

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

5 egyszerű, gyors, sütés nélküli recept

Sokszor kívánunk meg a mindennapokban egy kis édeset, de nem mindig van kedve az embernek órákat pepecselni egy sütivel, bekapcsolni a sütőt, vagy lemenni a boltba alapanyagért. Az alábbiakban pár nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető receptet olvashattok, amik kevés hozzávalót igényelnek, és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzájuk.

Folytatás

A rózsák háborúja 3.

A rózsák háborúját elmesélő cikksorozat harmadik s egyben utolsó része.

Folytatás