Sportok négy fal között: Squash (fallabda)

A squash egy ütős játék, ketten játszák egymás ellen (vagy négyen kettő-kettő ellen). Pörgős, szórakoztató minden testrészt megmozgató játék.

A játék egy londoni börtönből indult a 19. században. Ez egy falakkal körbezárt-őrzött nagy terület volt, amelyen belül a fogvatartottak szabadon mozoghattak és többek között sportokat is űzhettek. Ez a játék a börtönből kiindulva nagyon népszerű lett az iskolákban.

A szervánál a lábad egy részével érintened kell egy úgy nevezett adogató négyzetet, és onnan kell a főfalra juttatni a labdát a felső és az alsó adogató vonal közé, a fogadásra kijelölt területre kell leérkeznie. Ezután mindig úgy kell a labdát a falra ütni (akár az oldalfalakról pattintva), hogy csak egyszer pattanjon a padlón és bent maradjon a pályán.

Ha kedvet kaptál a játék kipróbálásához, Budapesten több helyen kipróbálhatod, ráadásul tudsz kölcsönözni ütőt, így ezzel se lehet probléma. Itt találhatod a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség honlapját, ahol látod, hol és mennyiért tudod ki próbálni a squasht és még egyéb információkat, többek között szabályokat is találhatsz. http://squash.hu/

Jó szórakozást, mindenkinek ajánlom, hogy kipróbálja!

Szabó Gábor Bence

Hajtó Zsófia

Author: Hajtó Zsófia

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

Karácsony eredete és az ünnepek jelentősége

Vajon hogyan alakult ki a karácsony és az azt körülölelő hagyományok? Honnan erednek a karácsonyfák? És mi a jelentősége egyáltalán az ünnepeknek? Ebben a cikkben ezekre keressük a választ.

Folytatás

A száz éves háború 1.

Dabis Áron cikke a száz éves háború első éveiről, a jelenleg bizonytalan epizódszámú sorozat első része.

Folytatás