KIÁLLÍTÁSAJÁNLÓ

Ha valaki kedvet kapna a (most már tényleg) ősziesre forduló novemberben galériákban bóklászni, annak ajánlanánk három érdekes (nemsokára bezáró) kiállítást.

Zipped Worlds : Fotográfia a nyilvános terekben

FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)

Mond-e valamit a kirakat, ha üresen áll? Jelent-e valamit, ha a hirdetőtáblákon nincs semmi? Hozzászoktunk ahhoz, hogy körülöttünk semmi sem üres, minden jelent valamit. A FUGÁ-ban látható, ljubljanai és trieszti városi jelenetek, a fotók és videók ebben bizonytalanítanak el. Ha kiléptünk a kiállításból új szemmel nézünk a saját városunkra is.

Kiállító művészek: Breda BEBAN, Dario BELIĆ, Emma CICERI, Fabrizio GIRALDI, G.R.A.M., Borut KRAJNC, Paula MUHR, Adrian PACI, Eva PETRIČ & Laurent ZIEGLER, Metka ZUPANIČ

A kiállításra a belépés ingyenes.

Megtekinthető: 2016.12.04.

Festők, múzsák, szerelmek

Kieselbach Galéria (1055 Budapest, Szent István körút 5.)

Az elmúlt néhány évben Nyáry Krisztián írók szerelmi történeteinek feldolgozásával vált ismertté. Most új területet választott, és híres magyar festők magánéletét dolgozta fel. A Kieselbach Galériában a történetek, festmények segítségével elevenednek meg.

A kiállításra a belépés ingyenes.

Megtekinthető: 2016.11.27.

Írói fogások

PIM (1053 Budapest, Károlyi u. 16.)

A Petőfi Irodalmi Múzeum gasztronómiai szempontból is kihagyhatatlan kiállításán olvashatunk evős-ivós regényrészleteket, megtudhatjuk mik voltak kedvenc íróink (és költőink) legkedvesebb ételei, sőt akár recepteket is vihetünk haza. Aki kíváncsi Boncza Berta (és Ady) kiskanalaira, vagy esetleg még nem látta Füst Milán termoszát, annak mindenképpen ajánljuk ezt a kiállítást!

A kiállításra a diákjegy : 400 FT

Megtekinthető: 2017.03.31.

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

Anjouk ~ Könyvajánló

Bíró Szabolcs napjaink egyik legismertebb hazai szerzője, főként magyar történelmi regényeket ír. Legsikeresebb sorozatát, a mára már hét részt magába foglaló Anjoukat fogom ajánlani Nektek ebben a cikkben.

Folytatás

Szentjánosbogár lányok - sorozat vs. könyv

Ha egy könyv megfilmesítésre kerül, gyakran felteszik utána a kérdést: melyik a jobb? Melyik tetszett jobban? Szentjánosbogár lányok - sorozat- és könyvajánló.

Folytatás