A régi az új? ~ Berzsenyis pulcsik mintája

Az utóbbi időben sokan panaszkodtak, hogy nem tetszik nekik a pulcsik “új” dizájnja, kérik vissza a „régit”.

Az igazság az, hogy az „új” minta nem is annyira új. Igazából elég régóta része a suli életének. Már az 1974-78-as (D osztályos) tablón is szerepelt (https://www.berzsenyi.hu/tanulok/images/1978/7478d.jpg).

Az utolsó tabló, ahol a minta feltűnt, az 1984-88-as C osztályé volt.(https://www.berzsenyi.hu/tanulok/images/1988/8488c.jpg).

Ezeken kívül sok más tablón is előfordult a háromszöges minta:

1977-81: C osztály https://www.berzsenyi.hu/tanulok/images/1981/7781c.jpg

1979-83: C osztály https://www.berzsenyi.hu/tanulok/images/1983/7983c.jpg

1980-84: D és A osztály https://www.berzsenyi.hu/tanulok/images/1984/8084a.jpg

https://www.berzsenyi.hu/tanulok/images/1984/8084d.jpg

1983-87: A osztály https://www.berzsenyi.hu/tanulok/images/1987/8387a.jpg

Emellett az iskola sportcsapatoknak mezein is ez a háromszöges minta látható már több, mint harminc éve. Innen jött az ötlet, miszerint a suli egyik hagyományos mintáját pulcsik formájában is vissza lehetne hozni a mindennapokba.

A rövid közvélemény kutatás, amit az instagramon lehetett kitölteni, azt mutatja, hogy a szavazók 78,95%-a a régi pulcsit szereti jobban,de ha az újak közül kell választani, akkor a fekete viszi a prímet 45,56%-kal.

“A többi mintát egy hivatalos dizájnercsapat készítette, akik olyan márkáknak terveznek ruhadarabokat, mint a Tommy Hilfiger és a BP Shop. Így a lehető legminőségibb ruhadarabokat lehetett idén megszerezni a szeptemberi rendelés során, de egész évben lehet még rendelni, ha valaki a fentebb írtaktól esetleg kedvet kapna ahhoz, hogy egy régi, hagyományos mintás pulcsit hordjon.”-IDÖK elnökség.

Vidor Nikoletta, Szabó Laura

Nikoletta

Author: Nikoletta

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

IDÖK- vita beszámoló 2023

A tavalyinál jóval jelentősebb létszámú néző jelent meg az idei IDÖK választási vita megtekintésére. A választáson öt párt indult, név szerint a SütIdök (Szabó Laura, Kárpáti Zoltán, Csűrös Csenge), a Sídök (Karácsonyi Lilla, Fuisz Gergő, Boutros Kira), a TubIdök (Funtig Regina, Sárosy B. Géza, Simon Gáspár), a VállalkozóIdök (Csamangó Barnabás, Hegedüs Botond, Molnár Zétény) és a TakIdök (Svékus Ádám, Varga Ábel). A vitát a hagyományokhoz híven az aktuálisan regnáló párt vezette le. Az összefoglalót készítette: Dabis Áron

Folytatás

2021-2022 Erasmus program ~ vendégcikk

Az iskola nyelvtanárai által tavaly elnyert pályázat következtében az idei tanévben két utazásra is sor került az Erasmus programban résztvevő iskolák között. Ősszel portugál diákok látogattak el egy hétre a berzsenyisekhez, tavasszal pedig a mi iskolánk diákjai utazhattak el Portugáliába. A programban résztvevő Migály Mercédesz és Németh Hunor Gergő beszámolóit olvashatjátok őszi és tavaszi kalandjaikról!:))

Folytatás