KULTURÁLIS AJÁNLÓ

Ez az alapvetően világtól elszeparált idilli tér, megtöltve érdekesebbnél érdekesebb szereplőkkel, az összes létező generációból, százféle élettörténettel, amelyek a film során találkoznak, akár ha apró pillanatokra is, hatnak egymásra, majd elválnak, hogy kibontakozzon belőlük valami, valami nagy, gyönyörű és ugyanakkor nyomasztó. Hogyan dolgozzuk fel az idő múlását? Milyen az, amikor valaki megcsömörlik? Meddig vagyunk fiatalok? De legfőképpen, miként dolgozzuk fel az életet?Ilyen kérdéseket vet fel Sorrentino filmje, amely kétórányi csoda. Szubjektíven természetesen. A film elgondolkodtató, érzelmekkel teli, megrázó és rétegelt. Emellett pedig olyan elképesztő audiovizuális élmény, mintha a világ egyik leggyönyörűbben koreografált keringőjét néznénk. Azt hiszem, számomra talán azért tűnik ennyire elképesztőnek, mert szinte bármilyen hangulatban és tudatállapotban nézhető. Drámai, egyeseket még megríkatni is képes lehet, ugyanakkor vicces, tehát, ha nézőként az ember éppen nem vevő az említett nehezebb kérdéseken való gondolkodásra, akkor tökéletesen kikapcsolja az agyát a képi világ és a filmben felcsendülő betétdalok lenyűgöző kompozíciója, valamint elnevetgél Michael Caine és Harvey Keitel prosztataproblémákról szóló viccein. Mátravölgyi Zsófi

Falucskai Veronika

Author: Falucskai Veronika

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

Anjouk ~ Könyvajánló

Bíró Szabolcs napjaink egyik legismertebb hazai szerzője, főként magyar történelmi regényeket ír. Legsikeresebb sorozatát, a mára már hét részt magába foglaló Anjoukat fogom ajánlani Nektek ebben a cikkben.

Folytatás

Szentjánosbogár lányok - sorozat vs. könyv

Ha egy könyv megfilmesítésre kerül, gyakran felteszik utána a kérdést: melyik a jobb? Melyik tetszett jobban? Szentjánosbogár lányok - sorozat- és könyvajánló.

Folytatás