EZEN A HÉTEN A FILMKLUBBAN

EZEN A HÉTEN A FILMKLUBBAN

Most csütörtökön az I. világháború előtti Amerika ártatlan vidéki lokáljába csöppenünk bele. Betekintést nyerünk a két paraszt, Bill és Abby romantikus párkapcsolatába, amelynek stabilitását fenyegeti a nélkülözés állapota, illetve a titokzatos földesúr közeledése Abby felé. Bill a vagyonszerzés vágyától fűtve ráveszi a szerelmét arra, hogy menjen hozzá a várhatóan 1-2 éven belül elhalálozó földesúrhoz. Az eleinte nyugodt, vidéki mindennapok egyre feszültebbé válnak, amint kiéleződik a szerelmi háromszög, valamint fokozódik a paraszt és a földesúr közti ellentét.

Terrence Malick ’Mennyei Napok’ című drámája elsőként egy gyönyörű, mozgásban lévő festmény, amely egyszerre ábrázolja a vidéki idillt, valamint a kiszolgáltatott parasztság küzdelmeit a nélkülözés ellen. A film operatőri zsenialitásáért kapott Oscar-díjat, de emellé társul egy rendkívül emberi, összetett narratíva, valamint Ennio Morricone kiváló zenei aláfestése. A modern filmnéző számára talán lassúnak bizonyulhat a cselekmény, viszont azoknak, akik szépséget, illetve esztétikát keresnek a filmekben, Malick filmjeit kötelező megnézni. Ha a korábban játszott filmjeink megtekintése örömet okozott számodra, akkor ebben a filmben is fogsz találni szeretnivalót. Ha lázba hoz a hátborzongató esztétika, várunk sok szeretettel, popcornnal, csütörtökön a vetítőben.

Szederkényi Gábor, Teleki Mihály és Mátravölgyi Zsófi

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

Szentjánosbogár lányok - sorozat vs. könyv

Ha egy könyv megfilmesítésre kerül, gyakran felteszik utána a kérdést: melyik a jobb? Melyik tetszett jobban? Szentjánosbogár lányok - sorozat- és könyvajánló.

Folytatás

Tudhattad volna - sorozatajánló

A Tudhattad volna már az előzetesével felkeltette a figyelmem, és nem is csalódtam: a minisorozat az egyik nagy kedvencemmé vált.

Folytatás