EZEN A HÉTEN A FILMKLUBBAN

EZEN A HÉTEN A FILMKLUBBAN

Most csütörtökön az I. világháború előtti Amerika ártatlan vidéki lokáljába csöppenünk bele. Betekintést nyerünk a két paraszt, Bill és Abby romantikus párkapcsolatába, amelynek stabilitását fenyegeti a nélkülözés állapota, illetve a titokzatos földesúr közeledése Abby felé. Bill a vagyonszerzés vágyától fűtve ráveszi a szerelmét arra, hogy menjen hozzá a várhatóan 1-2 éven belül elhalálozó földesúrhoz. Az eleinte nyugodt, vidéki mindennapok egyre feszültebbé válnak, amint kiéleződik a szerelmi háromszög, valamint fokozódik a paraszt és a földesúr közti ellentét.

Terrence Malick ’Mennyei Napok’ című drámája elsőként egy gyönyörű, mozgásban lévő festmény, amely egyszerre ábrázolja a vidéki idillt, valamint a kiszolgáltatott parasztság küzdelmeit a nélkülözés ellen. A film operatőri zsenialitásáért kapott Oscar-díjat, de emellé társul egy rendkívül emberi, összetett narratíva, valamint Ennio Morricone kiváló zenei aláfestése. A modern filmnéző számára talán lassúnak bizonyulhat a cselekmény, viszont azoknak, akik szépséget, illetve esztétikát keresnek a filmekben, Malick filmjeit kötelező megnézni. Ha a korábban játszott filmjeink megtekintése örömet okozott számodra, akkor ebben a filmben is fogsz találni szeretnivalót. Ha lázba hoz a hátborzongató esztétika, várunk sok szeretettel, popcornnal, csütörtökön a vetítőben.

Szederkényi Gábor, Teleki Mihály és Mátravölgyi Zsófi

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

Anjouk ~ Könyvajánló

Bíró Szabolcs napjaink egyik legismertebb hazai szerzője, főként magyar történelmi regényeket ír. Legsikeresebb sorozatát, a mára már hét részt magába foglaló Anjoukat fogom ajánlani Nektek ebben a cikkben.

Folytatás

Szentjánosbogár lányok - sorozat vs. könyv

Ha egy könyv megfilmesítésre kerül, gyakran felteszik utána a kérdést: melyik a jobb? Melyik tetszett jobban? Szentjánosbogár lányok - sorozat- és könyvajánló.

Folytatás