Kocsis Panka és Előd Máté interjú

''__A karácsonyi koncerten és a szalagavatón is nagy sikert arató Kocsis Panka és Előd Máté duóval készítettünk interjút. Honnan jött az ötlet hogy írtok egy dalt? Miért pont együtt?__''

Kocsis Paulina: Már korábban is írtam pár dalt, és egy ideje azon gondolkozom, hogy valaki mással is jó lenne együtt dolgozni. Erre tökéletes személy Máté, hiszen nagyon egy rugóra jár az agyunk, félszavakból megértjük egymást. Gondoltuk, közeledik a szalagavató, és miért ne írhatnánk egy dalt?

Mi volt a dalírás folyamata? Hogyan álltatok neki? Kinek mi volt a feladata? Előd Máté: Én is írtam már dalokat. Mint általában, most is alapokkal szoktam kezdeni, ezért mikor Pankával összeültünk, mutattam neki egy ilyet, majd kitaláltunk rá egy dallamot. Ő erre a dallamra írt egy szöveget angolul, ezt összedolgoztuk, csiszolgattuk, majd végül elkészült a végleges verzió.



Mióta foglalkoztok zenével? KP: Általános iskolás koromban hét évet zongoráztam, aztán abbahagytam. Kicsit unalmas volt számomra, hogy nem csak azt játszhattam, amit szerettem volna. De összességében hatéves koromtól folyamatosan foglalkozom valamilyen zenei műfajjal. EM: Sosem tanultam intézményesen zenélni. Otthon kezdtem el, mikor 8.-ban kaptam egy gitárt.

Milyen üzenetet hordoz a dalotok szerintetek? EM: Arra törekedtünk, hogy ne legyen túl szomorú, legyen lelkes és fiatalos, de azért mégsem annyira. Szóval, szerintem nincs annyira mély gondolati világa a szövegnek. KP: A dal üzenete szerintem annyi, hogy állunk valami nagy dolog előtt, amibe majd jól belefáradunk, de az életet előtte és utána is normálisan kell élni. Például mikor leérettségizel. Nem mészárszékre mész, csak néhány nehezebb nap.

Szeretnétek a jövőben is közös dalírással, zenéléssel foglalkozni? KP: Igen, az a tervünk, hogy a formációnk megmarad, és csak ebből fogunk megélni egész életünkben. EM: Igen – ez az álmunk, hogy nem fogunk összeveszni percenként. Mert nem nagyon tudunk együtt dolgozni egyelőre. KP: De most komolyan, szeretnénk folytatni mindenképpen.



Milyen volt a többiek reakciója, amikor belekezdtetek ebbe az egészbe? EM: Igazából csak annyit mondtak, hogy két bolond ember, akik egymásra találtak, de valószínűleg úgyis egymás agyára mennek majd, és még nagyobb káoszt csinálnak együtt. De az is lehet, hogy jól kijönnek majd.

Kaptatok bármilyen negatív kritikát? Ha igen, mit? EM: Nem, mert cukik az emberek. KP: Senki nem mer nekünk rosszat mondani! EM: Ja, Pankától félnek, engem meg nem érdekelnek.

A dal nemsokára elérhető lesz online felületen, a miénken is.

CSB, KK, AZS

Falucskai Veronika

Author: Falucskai Veronika

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

Juhász Anna interjú

Átlagosan napi hány diák látogatja meg a tanárnőt ? Ma már a legtöbben nem személyesen látogatnak...

Folytatás

Bánó Tamás Barnabás interjú

Bánó Tamás Barnabás Tanár Úr beszél szakmai karrieréről, kedvenc zenéiről, elfoglaltságairól és még néhány témáról. Interjút készítő: Kolláth Áron

Folytatás