KISEB 2017 KEZDETEK INTERJÚ

Drigán Kata, Vas Miki és Őry Virág lettek az idei, 2017-es KisEB-k. Feltettünk nekik pár kérdést a személyes élményeikkel és gondolataikkal kapcsolatban.

Számítottatok az EB felkérésre, illetve, hogyan kértek fel benneteket?

Drigán Kata: Reménykedtem, hogy felkérnek, de egyáltalán nem számítottam rá. Az egyik barátnőm felhívott telefonon, hogy neki lelki segélyre lenne szüksége. Ez egy teljesen általános program nálunk, én vetettem fel az ötletet, menjünk a Hummus bárba, együnk egy tányér humuszt. Egyszer csak a nagy lelkizések közepette, a barátnőm kiment a mosdóba, majd írt nekem telefonon, hogy „Kata, gáz van”. Nem tudtam, mi lehet, kiderült, hogy nincsen WC papír. Visszaírtam, hogy jó, ne aggódj! Lerohantam, hoztam szalvétát, zsebkendőt, mindent, amit találtam, Bementem a mosdóba, és ki volt írva a zárt WC ajtóra, hogy KisEB 2017? Nagyon meglepődtem, gondoltam biztos valami hülyeség, nyilván nem a Csuba fog felkérni. Aztán megjelent a hátam mögött a tavalyi egyik KisEB, Lóci, aki azt mondta, hogy „Szia, csak azért vagyok itt, mert hoztam neked egy levelet!” – ez volt az EB felkérő levél.

Vas Miki: Páran mondták, hogy lehet, hogy én leszek a KisEB, azért számítottam rá, de nem voltam benne biztos. Az én felkérésem nagyon kellemesen alakult. Az egyik tavalyi EB, Eszter kérte, hogy menjünk el beszélgetni. Mikor elhívott, én már akkor sejtettem, hogy valószínűleg erről lesz szó, és igazam lett.

Őry Virág: Engem hétvégén kértek fel. Anyukám megkért vasárnap, hogy vigyem le a szemetet. Miután elindultam, találkoztam egy hajléktalan férfival a lépcsőházban, nem szoktam velük beszédbe elegyedni, ezért tovább mentem. Mikor már visszafelé jöttem, a földön ülő ember megszólított, hogy „hé!” – és észrevettem, hogy volt egy papír nála, amire az volt írva, hogy „Kétgyerekes családapa vagyok, alkoholra kell, kérem, segítsenek!” Nem akartam neki pénzt adni, de pár másodperc után megfordította a papírt, amire rá volt írva, hogy KisEB 2017? Mit mondjak, nagyon meglepődtem! Ezután levette a sapkáját a férfi, és láttam, hogy az egyik előző EB, Arnold volt az!



https://youtu.be/2_Mcv7Q-1mI

Milyen a közös munka? Hogy tapasztaltátok az eddigiekben?

DK: Nem akkor jönnek az ötletek, amikor ténylegesen arra fordítjuk az időt, és megbeszéljük, hogy na most itt találkozunk, és ezt és ezt fogjuk kitalálni, hanem mindig akkor, amikor leülünk és csak nézünk egymásra. Ilyenkor aztán valamelyikünk megszólal, hogy „na, legyen már ez!” – a többiek meg válaszolnak, hogy jó-jó legyen, legyen!

VM: Volt egy olyan hét, amikor Kata Franciaországban volt, még pont a kiderülés előtt, aztán volt kiderülés után egy olyan hét, amikor a Virág nem volt itt, azután én betegedtem meg, de ennek ellenére is meg tudtuk szervezni a dolgokat.

ŐV: Szerintem is remekül tudunk együtt dolgozni, de nem mindig jön egyből az ihlet.

Miért pont ezt a keretmesét választottátok?

DK: Mert ők mi vagyunk! Virág egy cserfes kislány, akkor a Mikihez passzol a lant, és ez annyira ő, (Miki itt megjegyezte, hogy igen, csak ő nem skizofrén). Én nem tartom magamat egy jégkirálynőnek, de igen, én egy picit hercegnősebb vagyok. Korábbi táborokban mindig olyan kultúrák – Kína, Egyiptom – voltak, ahol alapvetően meleg van. Ezzel ellentétben most elmegyünk a hóborította Arrendelebe, és ez valami nagyon új lesz. Ez a mese tökéletes KisNullnak, lehet belőle dolgozni, és tovább lehet fejleszteni.

Miki és Virág a válasz alatt hevesen bólogattak.

https://youtu.be/Rvx1SCw1xJQ



Meséljetek egy személyes dolgot, melyet szívesen megosztanátok a Berzsenyisekkel!

DK: Valami személyeset? Meghalok a kávéért és imádok jógázni!

MV: A legjobban kosarazni és gitározni szeretek.

ŐV: Személyes dolog, hogy én imádok enni! Mikiéket kieszem a vagyonukból, akárhányszor megyünk hozzájuk, én mindig eszem!

Mi volt a legjobb KisNullos élményetek?

DK: Két évvel ezelőtt, amikor nekem a KisNull volt az első olyan táborom, ahol csoportvezető voltam, még a NagyNull előtt, az egyik programon körbenéztem a kis picinyeimen, az aggokon, és éreztem, hogy a lehető legjobb helyen vagyok. Ezek az élmények nagyon sokat adnak.

VM: Mikor először voltam csoportvezető, akkor én játszottam Frodót, és csak én voltam olyan szereplő, aki egyedül volt, mindenki párban ment. Nyolcadikos voltam, és nagyon-nagyon féltem, hogy mi lesz. Engem hívtak ki elsőként, majd Cserna Balázs kérdezett egy nem oda illőt, én pedig alig tudtam rá válaszolni. Azután úgy éreztem, hogy ez nem sikerült valami jól, de mindenki biztatott, hogy nagyon szuper volt ez a karakter.

ŐV: Nekem mindig a hívózene partik a kedvenceim.

Sajnos, ezen a ponton Virágnak és Mikinek órára kellett mennie, de Kata még válaszolt utolsó kérdésünkre.

Nulladikosként gondoltad volna, hogy egyszer EB leszel?

DK: Eleinte egyáltalán nem terveztem KisNullba pályázni. Kb. a pályázat leadási határideje előtt egy héttel találtam ki, hogy jelentkezni fogok. Nekem akkor azt mondták: a KisNull maga a szeretet! És hogy érdemes kipróbálni, nagyon különbözik a NagyNulltól. És tényleg fényévekkel eltérő! Ez az egész, hogy én KisEB lehetek, olyan csodálatos! Annyira jó érzés, mert én ezzel tudom, hogy hozzáadhatok valamit az iskolámhoz. Annyira jó látni a mostani nulladikosaim csillogó szemeit.

Mit üzentek a berzsenyiseknek?

Kórusban: Pályázzatok!

(De ezt a választ is már csak e-mailben kaptuk meg.)

A 2016-os és a 2017-es Nagy és Kis EB

AZS, CSB, JV, KK, KV

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

2024 NagyEb interjú - Hanga

Hogyan kértek fel? Ki kért fel? Engem egy vasárnapi napon kért fel Nati, és úgy történt, hogy éppen...

Folytatás

2024 KisEb interjú - Döme

Hogy történt a felkérésed? Egy átlagos hétvégén a nyaralónkban voltunk, amikor nagypapámtól kaptam...

Folytatás