VÁLLALKOZÓIDÖK ~ 2023. idök interjú

A VállalkozóIDÖK párt tagjai: Csamangó Barnabás (10/b), Hegedüs Boti (10/b), Molnár Zéti (10/b) A párt mottója:

Mi vagy ki motivált arra, hogy pályázzatok?

Barna: A legfőbb motivációnk a mostani választások hagyományának megreformálása volt. A tavalyi indulásunk inkább a saját szórakoztatásunkra szolgált. Ott voltunk, de közben mégsem, mint a LehetRánkSzavaznIdök. Idén komoly viccpártként indulunk, és efölött a legfőbb motivációs ereje a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak van. A pártunknak van célja és mondandója is, de igazából az egész egy politikai szatíra. Szeretnénk rámutatni a jelenlegi IDÖKválasztások hibáira, hogy a kampányok lényege nem az ötletek mennyisége, hanem az ötletek megvalósítása, realitása, amit nem muszáj 7-8 oldalon keresztül írni. Természetesen mi is írtunk megvalósíthatatlan ígéreteket az ideál kedvéért, de a pártunk egyik fontos pontja, hogy nem ígérünk sokat, de azt véghez fogjuk vinni.

Hogyan alakultatok párttá? Hogy találtátok meg egymást?

Zéti: Az eredettörténetünk az elválasztatlan piszoároknál kezdődött. Ezért is szeretnénk külön piszoárokat a megválasztásunk után, hogy ne születhessenek többé ilyen szörnyű ötletek.

Hogy ment eddig a közös munka?

Boti: Nagyon jól, sőt tökéletesen. Mivel elég lazán állunk hozzá, rengeteg a nevetés. A karizmánk pedig elég sok embert meggyőzött arról, hogy ránk kellene szavazniuk. A célcsoporton belül hatékonyan szerepeltünk.

És hogy nézett ki belülről a kampány?

Barna: A komolyan átgondolt pontokat közösen találtuk ki, végiggondoltuk, hogy mire lenne szüksége az iskolának, a vicc részhez pedig forró dróton jönnek az ötletek, és ezekből válogatunk.

Mit vártok az IDÖK-vitától?

Boti: Sok mindent. Rengeteg fecsegést, még több ígéretet, zenészeket, pincéreket. És valami komoly jelentésűt, ami rámutat a választás elavultságára, és meggyőzi az embereket.

Mit jelent nektek a Berzsenyi, ha csak egy szóban fogalmazhatnátok meg?

Zéti: A jóságot.

Barna: A szabadságot jelképezi.

Boti: Az osztálytársakat.

Egy berzsenyis miért titeket válasszon a többi párttal szemben?

Zéti: Mint már korábban említettem, nem ígérünk sokat, csak megvalósíthatót. Olyan dolgokon szeretnénk változtatni, amik tényleg fontosak, és hatással lesznek a mindennapi életre.

Boti: Az IDÖK-elnöknek való pályázás ne csak olyanoknak legyen látható, akik erre odafigyelnek, hanem minden egyes diák számára.

Barna: Nekünk az tűnt fel, hogy a diákság nagy része érdektelen abban, hogy kik az IDÖK-elnökök, mert nincs semmi komolyan látható eredménye. Mi szeretnénk a hétköznapi életben is ott lenni a berzsenyiseknek, a létező összes felületen. Minél több embert próbálunk megszólítani, hogy itt igenis folyik némi változás, amire érdemes figyelni.

Milyen filmes vagy könyves karakterek lennétek?

Zéti: Én talán Arcane-ből Heimerdinger karakterét választanám: bölcs, megfontolt és tényleg mindig csak jót akar. A többiekre sokkal komolyabb karakterek illenek, mint hozzám.

Barna: Én a Star warsból Luthenét választanám, mert egy igazi forradalmár, lázadó (nagyon szeretek lázadni), elhivatott és egy nagyobb jóért cselekszik. Amit pedig kifejezetten szeretek benne, az az, hogy a cél szentesíti az eszközt módon a nagyobb jóért hoz olyan döntéseket, amik lehet, hogy fájdalmasak és kegyetlenek, de tudja, hogy szükségszerűek. Egy olyan célért küzd, amiről tudja, hogy ő már nem láthatja beteljesülni, hiszen addigra elkapják.

Boti: Én kettőt választottam. Az egyik Omega skin a fortnite-ból, a másik pedig a Verdákból Villám Mcqueen barátnője, Sally Carrera, mert szerintem nagyon szép lány.

Mi a legfontosabb része a programotoknak?

Boti: A programunk legfontosabb része a piszoárok elválasztása.

Barna: Ez a legmeggyőzőbb érvünk, viszont ezen kívül szeretnénk a fizika- és kémiaszertárak felújítását is szívünk ügyének venni.

Zéti: Nagy szükség lenne a felújításra, mert vannak olyan eszközök, amik kísérlet közben veszélyesek tanárra és diákra nézve is. És tudjuk, hogy ez inkább a békás és matekos osztályoknak válna hasznára a jövőben, de a humánosok és a nyelvisek is biztosan tapasztaltak már befuccsolt kísérleteket.

Mit üzentek a berzsenyiseknek? Azt üzenjük, hogy a választás napján érkezzenek fekete ruhában, mert eltemetjük a többi pártot!

A VállalkozóIDÖK programját és Instagram oldalát itt találjátok: program. Instagram.

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

Juhász Anna interjú

Átlagosan napi hány diák látogatja meg a tanárnőt ? Ma már a legtöbben nem személyesen látogatnak...

Folytatás

Bánó Tamás Barnabás interjú

Bánó Tamás Barnabás Tanár Úr beszél szakmai karrieréről, kedvenc zenéiről, elfoglaltságairól és még néhány témáról. Interjút készítő: Kolláth Áron

Folytatás