TUBIDÖK ~ 2023. idök interjú

A TubIDÖK párt tagjai: Funtig Regina (10/a), Sárosy Barna Géza (10/b), Simon Gáspár (10/a)

A párt mottója: Tubi or not to be?

Mi vagy ki motivált titeket arra hogy pályázzatok?

Regi: Én már korábban is gondoltam rá, hogy IDÖK-elnöknek pályázzak, és a barátaim is azt tanácsolták, hogy próbáljam meg, ami még inkább motivált.

Géza: Mint sokan tudják, én tavaly a KondIDÖK párt tagjaként pályáztam. Idén igazából ősz eleje óta tervben volt, hogy újrapróbálkozzak, de félév végére kihalt ez a láng. Aztán pont a pályázás utolsó hetén éledt fel újra, viszont nem volt csapatom – majd megtudtam, hogy Regi is szeretne pályázni, így összeálltunk. Utána már az első ötletünk rögtön Gazsi volt, és amikor megkérdeztük, igent mondott… szóval nagyon romantikusan ment. (nevet)

Gazsi: Én pedig… hát, végül is gondolkodtam rajta, de hagytam a levegőben lógni a dolgot. Nem hittem volna, hogy tényleg el fogok indulni, viszont úgy, hogy ők odajöttek hozzám, igazából nem volt kérdés. Mivel ismertem őket és barátok voltunk, szívesen pályáztam velük.

Eddig hogy ment a közös munka, hogy néz ki belülről a kampány?

Géza, nevetve: Szerintem a hangulat az kifogástalan, mindig, mindig a legjobb. Igazából még… ezt nyugodtan ki lehet jelenteni: nem volt még túl sok közös munka. De már készülnek a plakátok!

Regi: Egyébként meg minden gyorsan, gördülékenyen megy.

Géza: Igen, eddig nem volt probléma. Úgy dolgozunk, hogy irogatjuk az ötleteket, de mindig akkor kezdődik el igazán a munka, amikor valaki kimegy a mosdóba. (Nevet) De szerintem ez így jó: beszélgetünk, ötletelünk, aztán, ami van, azt leírjuk.

Mit vártok az IDÖK-vitától?

Regi: Hú, hát a legjobbak leszünk!

Gazsi: Diadalt.

Géza: Győzelmet.

(Nevetnek)

És mit vártok a vita lefolyásától? Nehéz lesz, könnyű…?

Géza: Nagy mészárlások lesznek itt.

Gazsi: Az biztos… Titkon remélem is, hogy majd össze kapunk valakivel, és csúnyán összeveszünk. Szeretnék már egyet balhézni. (Nevet)

Regi: Úgy érzem, belénk fognak kötni. Biztos, hogy rendesen kapni fogjuk az ívet.

Géza: Igen. Erős pártnak tartom magunkat, és szerintem emiatt egyfajta célpontok leszünk. De én úgy vagyok vele, hogy jöjjenek, jöjjenek! Ezt akarjuk!

Regi: Pontosan, majd hárítunk!

Gazsi: Igen, biztos tudunk majd válaszolni. Ezért biztos támadni fognak, de fontos leszögezni: amiatt, hogy humort csempészünk a kampányunkba, sokan hisznek minket viccpártnak, pedig nem vagyunk azok: komolyan vesszük magunkat, csak így… jobb a légkör. (nevet)

A Berzsenyisek miért titeket válasszanak és miért ne a többi pártot?

Regi: Hát erre egyszerű a válasz: mi vagyunk a legjobbak.

Géza: Hát azt is mondhatjuk, igen, de… szerintem mondhatom azt, hogy vannak emberek, akik ezt az IDÖK-elnökséget túl komolyan akarják venni és…

Regi: És mi is komolyan vesszük.

Géza: Persze, mi is komolyan vesszük, de nem halál komolyan. Szerintem egy diákelnöknek nem szabad elszállnia a diákelnökléttől. Ha megválasztanak minket, mi egy szinten szeretnénk maradni a diáktársainkkal, meghallgatnánk őket, bármiről legyen szó. Illetve, mi nem akarunk olyat ígérni, ami úgysem valósulna meg. Sok IDÖK-párt azzal pályázik, hogy: “Úristen, csináljunk az amfiteátrumból egy vadasparkot” – ami, lássuk be, nem fog bekövetkezni. Mi viszont tényleg olyan dolgokkal szeretnénk foglalkozni, ami zavarja az embereket. Például a mosdókban a lányoknak leesik a telefonjuk, a fiúknál büdös van, a menzánál pedig kifröcsköl a csapból a víz. Ezeket mind könnyen meg lehet oldani, és mindenkit érintenek.

Regi: Tehát összefoglalva: azért válasszanak minket, mert mi elérhető célokat fektetünk le, amiket meg is tudunk valósítani.

Géza: És lehet, hogy nincs olyan sok pont a pályázatban, de így még lesz energiánk és lehetőségünk arra, hogy időközben új célokat találjunk ki.

Gazsi: Igen, ha a későbbiekben esetleg felbukkanna valami fontos dolog, akkor arra így maradna még tőkénk.

Mi a legfontosabb része a programotoknak? Mit tudnátok kiemelni?

Géza: Talán a legfontosabbak az apróságok… vagy a grillsarok. (nevet)

Gazsi, nevetve: Vagy a 40.000 banán!

Regi: Én a berzsenyis szülinapot mondanám, mert úgy érezzük, hogy az sokak érdeklődését felkeltené és egy nagyon szuper esemény születne belőle. Minden olyan programot szívesen szervezünk, amiben a berzsenyisek kipróbálhatják magukat, ahol tanulhatnak egymástól számukra teljesen új hobbikat, sportokat, és közben csapatépítő hatása is van.

Gazsi: Ha ki kéne emelnem egy programpontot, az a közérzet javítása lenne. A pályázatban talán nincs olyan sok minden felsorolva, de…

Regi: De ez a lista folyamatosan bővül.

Géza: Igen. Ahogy jönnek szembe a dolgok, megoldjuk őket. Kis apróságokat, amire nem két hétig tart a felkészülés, hanem egy nap alatt meg lehet csinálni. Az egy év alatt apróbb lépésekkel próbálnánk javítani a közérzetet, olyan változásokat segítenénk elő, amiket a suli egyrésze talán először észre sem vesz, de mondjuk kevesebb panasz hangzik el a folyosókon.

Milyen könyv/filmkarakter lenne a csapattársatok?

Regi: Kezdem én! Szerintem Gazsi Bozont lenne a Scooby-Doo-ból, Géza pedig Superman. Szerintem egyik sem szorul magyarázatra.

Gazsi: Géza Patrick Bateman lenne az Amerikai pszichóból, mert mindig nagyon fess és meggyőző…

Géza: Meg egy pszichopata…

Gazsi: Hát… (nevet) Regin nagyon sokat gondolkodtam, de végül a gondolataim Pocahontasnál táboroztak le, mert szerintem Regi úgy néz ki, mint Pocahontas. És bár emellett úgy viselkedik, mint Csingiling…

Regi nevetve: Ez nem igaz!

Gazsi: …de Regi legyen Pocahontas.

Géza: Na, én azzal, hogy Gazsi bozont lenne, abszolút egyetértek. (Gazsi nevet) Kinézetre is, belsőre is, teljesen stimmel. Regin annyit nem gondolkoztam… (Regi nevet) De kinézetre tényleg Pocahontas. Belsőre pedig… nos, annyira sok hercegnős rajzfilmet nem láttam, de egyezzünk meg annyiban, hogy Regi egy hercegnő.

Mi az az egy szó, amivel meg tudnátok fogalmazni, mit jelent számotokra a Berzsenyi?

Regi: Számomra… család.

Gazsi: Én tartózkodom, mert… mert nem tudom egy szóban leírni a Berzsenyit. Nem azért, mert a Berzsenyi maga lenne az égből alászállt angyal, csak sokkal komplexebbnek tartom. Többnek, mint egy szó, hogy “család” vagy “közösség”.

Géza: Szerintem vannak különböző részek, amiket le tudnék írni egy-egy szóval, és így az egész Berzsenyi kijönne úgy nagyjából egy mondatra. (nevet)

Mit üzentek a berzsenyiseknek?

Azt, hogy mi senkire nem szeretnénk ráerőltetni semmit, ha más pártokat jobbnak találnak, szavazzanak rájuk. De mindenképp gondolják át többször, és végül racionális döntést hozzanak!

Van még valami, amit szeretnétek elmondani?

Géza: Fontos, hogy ne egyetek meg 40.000 banánt.

Gazsi: Ez azért fontos, mert annyi kálium van benne, hogy meghalhatsz tőle!

Géza: Ezt, kérlek, rettentően hangsúlyozzátok ki!

Gazsi: És ne járjatok ballonkabátban.

Regi: Mi már a harmadikat dobtuk ki a hónapban!

Gazsi: És annak a titkolt identitású személynek, aki felújította a Mate Sarkot, annak… annak nem is mondom ki, hogy mit üzennék!

Regi: Fel lett újítva a Mate Sarok?!

Gazsi: Lett egy új szekrény, meg egy új asztal… nagyon mérges voltam, amikor megláttam. Annyival menőbben csináltuk volna meg!

A TubIDÖK Instagram oldalát és a programját itt tudjátok elérni: program. Instagram.

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

Juhász Anna interjú

Átlagosan napi hány diák látogatja meg a tanárnőt ? Ma már a legtöbben nem személyesen látogatnak...

Folytatás

Bánó Tamás Barnabás interjú

Bánó Tamás Barnabás Tanár Úr beszél szakmai karrieréről, kedvenc zenéiről, elfoglaltságairól és még néhány témáról. Interjút készítő: Kolláth Áron

Folytatás