Borbás Patrik ~ 2023 KISEB INTERJÚ

Hogy kértek fel? A felkérésem akkor történt, amikor osztálykirándulni voltunk a Balaton parton. Egyik este, mikor a legtöbben már aludtak (engem is beleértve), Levi megpróbált felkelteni. Tudni kell rólam, hogy mélyalvó vagyok, úgyhogy legalább öt-tíz percig kellett próbálkoznia, mire végre sikerült neki. Azt mondta, beszélni szeretne velem. Én teljesen félkómás állapotban azt se tudtam, ki beszél hozzám, de mondtam, hogy oké. Esett az eső, de volt kint egy pavilon. Ott leültetett, hogy beszélgessünk. Van egy kis belsős poénünk, a rögös túró, megkínált vele. Én persze elfogadtam, viszont nem nyitottam ki, úgyhogy még kicsit húzta az időt. Amikor végül kinyitottam, benne volt a ,,kiseb23?" felirat. Teljesen lesokkolódtam, mert nem számítottam rá. Utána még nagyon sokat beszélgettünk. Amikor mentünk volna vissza (mindez elég későn volt), kiderült, hogy a közös helyiségben még ott vannak az osztálytársaink és filmet néznek, úgyhogy nagyon okosnak kellett lennünk, hogy úgy jussunk vissza a szobánkba, hogy ne lássanak meg. Végül azt hiszem, sikerült.

A Narniát, ugye ami a jelenlegi keretmese, mennyire ismerted? Milyen volt a hozzáfűzött viszonyod? Én voltam az egyetlen tag, aki nem ismerte a Narniát, soha nem láttam egy részét se.

Az elmúlt évek során mennyire képezte az életed részét a nulltábor? Amikor először a Berzsenyibe jöttem, akkor (minden c-snek) nekem is igen meghatározó élmény volt a két KisNull. Ez annyira végigkíséri az embert – itt vagy tizenkét-tizenhárom évesen, körülötted meg tizennégy-tizennyolc éves korosztály, nem tudod, hogyan tájékozódj egy nagy, “felnőtt” gimnáziumban. Elsőre ez ijesztő lehet, de a két KisNull rengeteget segít, hogy be tudj illeszkedni a közösségbe.

Érzel-e egy nyomást a kisnull miatt? Nem, mert hárman vagyunk, és az, hogy mindent kontroll alatt tudunk tartani, sokat segít abban, hogy elegyengessük magunkban azt, hogy egyre közeledik a tábor és már csak kétszázötven nap van hátra.

Eddig mennyire álltatok közel egymáshoz, és ez mennyire változott? Tavaly egy csoportot vittünk a KisNullban, és nagyon-nagyon furcsa volt, hogy soha nem volt nagyobb konfliktusunk, mindig folyékonyan ment minden. Bár mindig mindenki azt mondja, hogy folyékonyan megy a közös munka, én tényleg nem hazudok, amikor azt állítom, hogy ennél simábban nem tudnánk szervezni a dolgokat. Emelett nyilván barátokként is 100%-osan ott vagyunk egymásnak, ami egy nagyon kellemes érzés.

Korábban említetted, hogy neked 6-7.-esként egy nagyon meghatározó élmény volt ez az egész, ad egy kis pluszt, hogy c-seknek csinálod ezt az egészet? Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem élvezem egy kicsivel jobban az egészet azért, mert c-s vagyok. A jövőbeli c-seket látom magam előtt. Nyilván minden tagozatnak van egy kisebb szubkultúrája a Berzsenyin belül, de egy fokkal azért meghatározóbb, hogy c-sként lehetek EB KisNullban.

Van egy kakapó nevű zöld röpképtelen madárfaj ami Új-Zélandon őshonos és mostanra a kihalás szélén állnak. Ha te lennél az új-zélandi kormányfő akkor milyen lépéseket tennének? Mondjuk a mesterséges populizáció létrehozása nehéz dolog, de ugyanakkor pont most olvastam Új-Zélandról, hogy a kisebbségi vezetők között azért nagy ellentét van, úgyhogy lehet, hogy ez nem lenne olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Ugyanakkor én minél több játszóteret próbálnék eljuttatni a kakapóknak, és minél inkább szeretném felhívni a lakosság figyelmét, hogy minél több savanyú gumicukrot adományozzanak.

Egy 12.b-s olvasó kérdezi hogy miért Borbás és miért Patrik? A Borbás alapvetően egy vidéki paraszt név (egyébként egy tanyasi családból származom, nem is Budapesten születtem). A Patrik meg azért, mert nem Dominik. Vagy Dominik vagy Patrik lettem volna, viszont az édesanyáméknak nagyon tetszett a Szent Patrik napja, úgyhogy végül azt választották.

Mikor érik el a mókusok a világ összeesküvési céljukat és mikor fedik fel végre magukat? Volt egy tanulmány, amikor 1980-ban mikrofonokat erősítettek mókusokra, és igenis megerősítették, hogy a mókusok a letűnt civilizációt képviselik és sokkal fejlettebbek voltak nálunk, és most már csak mint megfigyelők néznek. Mi vagyunk igazából a mókusok állatkertje, maradjunk annyiban. Nekik ez egy hatalmas valóságshow.

Milyen szuperhős szeretnél lenni? A Tini Nindzsa teknőcökből szeretnék lenni Michelangelo, mert vele tudom legjobban azonosítani magam, főleg az olvasztott sajt iránti szeretete kimutatásában.

Mit üzennél a Berzsenyiseknek? Azt üzenném, hogy pályázzatok, mert egy teljesen új világ nyílik meg számotokra, egy olyan, amit nem is képzelnétek, amikor otthon egyedül írjátok a pályázatot. Én is sokszor éreztem már úgy, hogy nem látom magam előtt a célt, viszont ha tényleg elég energiát belerak az ember, akkor egy olyan élménynek lesz a részese, amit nem lehet megismételni szerintem más keretek között.

Az interjút Kiss Hanna Mia és Dabis Áron készítette.

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

2024 NagyEb interjú - Hanga

Hogyan kértek fel? Ki kért fel? Engem egy vasárnapi napon kért fel Nati, és úgy történt, hogy éppen...

Folytatás

2024 KisEb interjú - Döme

Hogy történt a felkérésed? Egy átlagos hétvégén a nyaralónkban voltunk, amikor nagypapámtól kaptam...

Folytatás