Bicskei Zsófi ~ 2023 KISEB INTERJÚ

Hogy érzed, az eddigi gólyatáborokban mekkora szerepet vállaltál el? Elsőévesként csak Nagynullban voltam csopvezként, tavaly viszont segítőként jutottam le. A 2022-es KisNullban épp ezért inkább csopvez feladatokat vállaltam, mert hiányzott a segítőség mellől; abban jobban megtaláltam magam.

Számítottál rá, hogy fel fognak kérni EB-nek? Nem, nem. Nekem úgy történt a felkérésem, hogy a nővérem írt egy hétfőn, hogy neki szerdán le kéne adnia egy egyetemi feladatot, és hogy találkozzunk addig, mert kérdéseket tenne fel egy egyetemi kutatáshoz kapcsolódóan. Elmentem a munkahelyére, a Trafó kávézóba, ott leültünk. Eléggé izgultam, mert nem vagyok olyan jó az interjús helyzetekben, szóval csak próbáltam minél értelmesebb válaszokat adni a kérdésekre. Voltak kérdések, amik kicsit felvezették a felkérést, de nyilván nem számítottam rá, csak visszatekintve látom, hogy pont olyan kérdéseket tett fel, hogy: „Milyen szerepet vállalok a közösségben?” Válaszolgattam neki, majd mondta, hogy feltenné az utolsó kérdést is, és átnézett a vállam felett. Én is hátra fordultam, és ott állt Suri a táblával, hogy „KisEb2023?” Én pedig teljes sokkban voltam, mert tényleg nem számítottam rá. Csak ültem lesokkolódva, aztán odamentem megölelni.


Surival milyen kapcsolatot tudtál kialakítani a tábor(ok) folyamán? Mi alapvetően barátok voltunk már előtte is. Még emlékszem, hogy az első pályázásomkor KisNullba odajött hozzám a szóbelin. Kilencedikesként nagyon kis kívülállónak éreztem magam, és ő volt az, aki odajött a játszótéren (ott próbáltunk, mert a Covid miatt nem lehetett az iskolában) és rögtön beszélgetni kezdett velem, szóval már ott nagyon megszerettem.

Van már valami elképzelésed, hogy milyen érzés lesz egy egész tábort vezetni? Nagyon várom már. Nyilván stresszes azért egy ekkora feladatot ellátni, mindent átlátni, de elképesztő lehet. Nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet kiállni és EB beszédet mondani, de biztos, hogy rengeteg adrenalinnal és izgalommal jár, úgyhogy alig várom. A folyamatok, amik elvezetnek addig, nehezek, de nagyon sok öröm származik belőlük. Például most is, mikor a videónkat forgattuk, temérdek vicces pillanat volt, szóval ez az ”élvezet faktor” nagyon ott van a munka mellett.

Hogyha már így szóba jött a videók leforgatása, melyik volt a kedvenced, a legkedvesebb pillanatod és melyikben? Igazából nem is videókban szoktak lenni a legjobb pillanatok, hanem amikor kitaláljuk. Annak nagyon-nagyon vicces a folyamata, sokat szoktunk poénkodni, abból jönnek általában az ötletek. A kiderülésünkön is meséltük, hogy a kiderülő videóban volt egy olyan rész, amikor Nándit elütjük, meg ott van egy jelenet, ahol nagyon szenved utána, és azt a részt nagyon vicces volt felvenni. Ott annyit nevettünk, rengeteget!


Egy kicsit a keretmeséről. Nekem nagyon fájt, amikor nem láttam a keretmesében Edmundot, mert nekem ő a kedvencem. Így a kérdésem az lenne, hogy Edmund, Peter vagy Caspian herceg, és miért? Edmund. Nekem ő volt a kedvencem a Caspian hercegben is, de nyilván őt nem tudtuk úgy beleilleszteni a keretsztoriba. Azért ő a kedvencem, mert rajta nagyon látszik a karakterfejlődés. Az első részhez képest, ahol még meg akarta ölni a testvéreit, ő menti meg őket a második filmben.

Mit szólsz a saját karakteredhez? Ez vicces, mert én nagyon-nagyon szeretem a Narniát. Nővéremmel gyerekkorunkban irtó sokat néztük és mindig azzal viccelődtünk, hogy én vagyok Lucy, ő pedig Susan. Úgyhogy én nagyon örülök, ez egy szép keretet ad, hogy már gyerekkoromban is hozzá hasonlítottam.

Hogy tetszenek az EB-társaid? Mi egy csoportban voltunk már táborban is, úgyhogy amikor kiderült és megláttam őket, akkora boldogság volt! Nyilván az, hogy már dolgoztam velük, adott egy biztonságérzetet, nem teljesen idegen emberekkel kerültem össze, alapból egymásra voltunk hangolódva. Azóta is nagyon nagy a harmónia, imádom őket.


És számítottál rájuk, hogy őket fogják felkérni? Igen, igen. Mindkettőjükre. Amikor előtte beszélgettünk Surival, hogy kikre tippelek, már akkor mondtam mindkettőjüket. Főleg, mert egy csoportban voltunk, így én tényleg láttam, hogy mennyi energiát fektettek a táborokba.

Akkor most jöjjenek a random kérdések. Elsőnek el tudnád mondani az egyik kedvenc gyerekkori emlékedet, amit szeretnéd, hogy többen tudjanak? Óvodában minden egyes ovis nap után bementünk az óvoda melletti pékségbe, és vettünk pogácsát, meg volt egy nyuszis üdítő, aminek nyuszi alakja volt, és volt sárga meg piros "ízekben", bár semmilyen gyümölcstartalom nem volt benne… na és én azt mindig úgy nyitottam ki, hogy a kis kupakját a tetején a fogammal lefeszítettem. Ám egyszer, amikor ezt megpróbáltam ovi után, letört a fogam, de nagyon csúnyán. Az első fogam félbetört. Azzal kellett járnom mindenhova, úgyhogy utána nem voltam annyira szép, nagyon ijesztően nézhettem ki. Ez így egy ilyen vicces kis sztori.

Illetve egy másik kedvenc és vicces történetem egy görögországi vakáción történt. Anyukámmal és a nővéremmel sokszor mentünk oda nyaralni, és egyik alkalommal - talán elsős lehettem - annyira elfáradtam a sok utazástól, hogy buszra akartunk szállni, és azzal a szállodába menni. Már lement a Nap, és még mindig csak kóvályogtunk, amikor egyszer csak megláttam egy padot, amire végre leülhettem, és ami mögött mellékesen egy kaktusz volt. Mint kiderült, annyira fáradt voltam, és annyira meleg volt, hogy valószínűleg behallucináltam a két tárgy helyéről, és a pad helyett egy ember méretű kaktuszba borultam. Nagy álmos szemekkel néztem fel, miközben a kaktuszban ültem, és próbáltam felfogni, hogy pontosan mi is történt. Aztán az összes tüskét ki kellett szedegetni. Egyenként.


És akkor az utolsó kérdés, hogy melyik az a kérdés, amit nagyon meg szeretnél kérdezni berzsenyisektől? Nekem lehet kicsit szentimentálisabb kérdésem lenne, amit mindenkitől megkérdeznék. Vagy valami olyasmi, hogy mi a kedvenc emléked a berzsenyis éveidbőlés akkor már ezt évekkel később is megkérdezném, hogy aki kilencedikben vagy hetedikben elkezdi, annak pár évvel később mennyit változik. Vagy hogy mit vár, mire számít a későbbiekben.

Szeretnél üzenni valamit a berzsenyiseknek? Pályázzatok!

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

2024 NagyEb interjú - Hanga

Hogyan kértek fel? Ki kért fel? Engem egy vasárnapi napon kért fel Nati, és úgy történt, hogy éppen...

Folytatás

2024 KisEb interjú - Döme

Hogy történt a felkérésed? Egy átlagos hétvégén a nyaralónkban voltunk, amikor nagypapámtól kaptam...

Folytatás