BDG 164. születésnapja

A Berzsenyi 164. születésnapja

Október harmadikán ünnepelte 164. évfordulóját a Berzsenyi Dániel Gimnázium, és ezen neves alkalomból rendezte meg az IDÖK idén is a berzsenyis születésnapot. Kiss Gyöngyi igazgató asszony beszédében a Berzsenyi múltját idézte, kitért a jelen sikereire és a jövőről is esett szó.

Tanári kitüntetések átadása után következett egy, a Berzsenyi múltjára visszaemlékező és az jelenlegi iskolát összehasonlító videó, amely egyben képvetítés is volt. Ezek után következett a hagyományos berzsenyis éneklés, melyen többek között felcsendült a Berzsenyis induló, a sokak által kedvelt Mázas kancsó és a Börtön ablakában is.

Ivády Mihály (9.a) így nyilatkozott a megemlékezésről: Én nagyon élveztem, a zenélés mindig szembesít azzal, hogy berzsenyis vagyok, és ez is egy ilyen berzsenyis életérzés volt.

Dabis Áron (10.a) az alábbiakat mondta: Nekem ez volt az álomsulim, és amióta megérkeztem ide csak fejlődöm; ennek hatására olyan élményként rögzült bennem a születésnap, már kilencedikben is, hogy szavakba önteni sem tudom.

Rétháti Lilinek (7.c) különösen tetszett az éneklés, továbbá a képvetítésért folytatott fáradozásokat is nagyon értékelte.

Nagy Enikő (12.a) így fogalmazott: Nekem kifejezetten tetszett, hogy az éneklés mellett egy videóösszeállítás is készült arról, hogyan változott a Berzsenyi kívül és belül is, illetve a diákélet hogyan alakult az évek során.

A berzsenyis hagyományoknak, megemlékezéseknek – legyen akár ősszel, télen, tavasszal vagy nyáron – a lényege mindig ugyanaz marad: A közös együttlét öröme, melyet ezen alkalom is kiválóan mutatott be.

A cikket Magyar Nimród írta. A képeket Tóth Ádám készítette.

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

2019/2020 - Szépművészeti történelemverseny eredménye

Az alábbiakban a 2019/2020-as tanévben zajló, a Szépművészeti Múzeum által szervezett történelemverseny eredményeiről olvashattok.

Folytatás

2019/2020 - IWalk pályázat eredménye

A 2019/2020-as tanévben zajlott IWalk pályázat eredményeit olvashatjátok!

Folytatás