Valentin-nap és Farsangi hét a Berzsóban

Mint minden évben, idén is eljött a február, és elhozta nekünk a Valentin-napot és a farsangot – ebben a cikkben megmutatjuk, a berzsenyisek miként ünnepelték meg őket. A cikkben a héten készült képek mellett berzsenyisek véleményét is találjátok.

Február 14-én hagyomány szerint megszervezte az IDÖK a Valentin-napi – titkos vagy nem titkos – üzenetek kézbesítését, emellett pedig a könyvtár is készült egy érdekes programmal: a könyves Vakrandival.

Nem ez volt az első alkalom, hogy az olvasókör megrendezte a Vakrandit, de Molnár Lídia tanárnő szerint az idei volt a legsikeresebb az elmúlt években. Az olvasókör tagjai rövid összefoglalókat, ajánlókat írtak különböző könyvekről, majd becsomagolták őket és kipakolták a könyvtár előtt egy forgó állványra. Kidíszítették a Könyvtári Falat is, voltak ott szívecskés lufik, szalagok, kartonszívek és Varga Dávid tanár úrnak köszönhetően csodás fények is.

"Én idén is szervezőként vettem részt a Vakrandiban, és így is mérhetetlenül élveztem. Kíváncsian olvasgattam a leírásokat, és legszívesebben öt könyvet is kibontottam volna, csak hogy megtudjam, tényleg az van-e benne, amire tippeltem. (Egyedül a Percy Jacksonban voltam annyira biztos, hogy ki se kellett nyitnom a csomagot.) Nagyon jó volt látni, ahogy egy barátnőm minden nap visszament a forgóhoz megnézni, hogy raktak-e ki új könyveket, és az is szívmelengető élmény volt, amikor egy ismerősnél kiszúrtam az általam ajánlott könyvet és beszélhettünk róla." (~ Lilla)

A február 21. és 25-e között tartott farsang pedig megszokás szerint igen szórakoztató módon folyt le: egy egész hetet szánt az IDÖK a programra, minden nap más-más, alliteráción alapuló szempont szerint kellett beöltözni. (Személy szerint ezt csak a hét végére sikerült realizálnom ~ Anna).

Rendkívül szórakoztató volt látni a kreatív jelmezeket: hétfőn a számtalan hercegnőt és a néhány herceget; kedden a sok kalózt, akik akár a Fekete Gyöngyről is leléphettek volna; szerdán pedig azt a rengeteg öltönybe öltözött fiút, akik üzletemberesdit játszottak; de a csajos csütörtök is zseniális nap volt, amikor egészen biztosan több lány volt jelen az iskolában, mint fiú; pénteken pedig, amikor amúgy is mindenki fáradt a hét megpróbáltatásaitól, roppant kényelmes módon öltözhettünk pizsamába, hozhattuk be magunkkal elnyűtt papucsunkat és puha párnáinkat. Mindent összevetve nagy sikert aratott az idei farsangi hét – íme néhány vélemény az eseményről:

Bercsényi Zsombor: Mivel tavaly nem volt farsangi hét (mert suliban se voltunk), emiatt nekem az egész dolog egy teljesen új élmény volt. Nem gondoltam volna, hogy általános iskola után akármikor is beöltöznék valaminek, de ez egy pozitív csalódás volt. Ráadásul az, hogy ennyien beöltöztek minden nap, csak még jobbá tette ennek a varázsát. Szerintem ez, és az ilyen programok erősítik igazán a közösséget, és adják tovább a berzsenyis szellemet. Amikor a Berzsenyit választottam, akkor pontosan ilyen programokban reménykedtem.

Sajben Zsófi: Nagyon jó volt az egész hét, a barátaimmal szinte minden nap beöltöztünk az adott témának megfelelően. Mind nagyon tetszett, de talán a szakma szerda volt a kedvencem, amikor orvosként életveszélyes helyekre küldtem sétálni az embereket a mentális egészségük érdekében, cserébe pedig egy álomfogóval jósoltak a jövőmről, miközben egy riporternek adtunk válaszokat. De a pizsi péntek is tetszett, amikor pizsamában a plüsseink szemét eltakarva néztük a biosz órai férgeket.

Még több fényképért keressétek fel az alábbi albumot:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=Berzsenyis&set=a.3954078534717199

Addig is itt van még pár kép ízelítőnek!

Budai Anna & Kuti Lilla

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

SZÉKELYZSOMBOR 2023

A cikkben Záng Juli 10. A osztályos tanuló beszámol a székelyzsombori élményeiről.

Folytatás

SZALAGAVATÓ 2023

A képeket Szilvásy Bence 11. B osztályos tanuló készítette.

Folytatás