Hello Wood - interjú

Az oldal linkje: https://welovebudapest.com/cikk/2021/2/26/szabadido-loci-jatszik-zenekar-hello-wood-junior-hangszerkeszito-foglalkozas?fbclid=IwAR0zgpZFLkaybxBzPeJPvDBEdKycNzqkO7NDo7wTkxTaDfdag3AIfuCvwe4

Mit szeretnétek vele elérni? Kinek, kiknek az ötlete volt ez a projekt? Milyen célból hozták létre?

A Hello Wood Juniorral (a Hello Wood gyerekeknek szóló design programjával) évek óta tartunk fiataloknak design workshopokat Magyarországon, illetve a környező országokban a határon túli diákoknak, gyerekeknek. Úgy alakult, hogy most sajnos nem tudunk utazni, ezért a Nemzetpolitikai Államtitkársággal és a Bethlen Gábor Alapkezelővel azt találtuk ki, hogy olyan visszanézhető, online barkács workshopokat készítünk, amik különböző nehézségi szinten, egyszerű anyagigénnyel bárki által elkészíthetőek. A témát illetően a hangszereknél és a zenénél maradtunk, ugyanis az egy olyan univerzális nyelv, amit mindenki ért. A workshop sorozatában hat hangszerkészítő videót csináltunk, és egy táncos-koreográfiás felvétel is készült mellettük.

A HangSzerelő névre hallgató programunkkal egyrészt az a célunk, hogy minél többen megtapasztalják a kézműveskedés kézzel készítés örömét, másrészt pedig az, hogy összehozzuk az embereket az otthonlét korában – utóbbi miatt indítottunk egy pályázatot: egy beküldött videóval bárki bekerülhet a Lóci játszik legújabb dalának klipjébe, de erről többet később. :)

Miért ajánlod az embereknek, illetve a berzsósoknak?

Szerintem, aki már barkácsolt bármit otthon, a szobájában, a garázsban, a sufniban vagy bárhol máshol, az tudja, hogy milyen örömöt tud okozni a folyamat. Nekem sosem volt jó kézügyességem, de a HangSzerelőben elkészíthető hangszereket én is simán meg tudtam csinálni. Egyrészt azért, mert a barkácsolás, tervezés, mérés, fúrás, vágás hihetetlen energiákkal tölt fel, másrészt pedig azért, mert szerintem nagyon izgalmasra és szórakoztatóra sikerültek a workshop videóink – hála a videók házigazdáinak, a Lóci játszik banda tagjainak.

Bemutatnád pár szóban a projektet?

A HangSzerelő egy hét részes, online videós barkács workshop sorozat, ami bárki számára elérhető Youtube-on. Négy hangszer (shaker, csörgő, ukulele, cajón) és egy táncos-koreográfiás videó készült. A videók házigazdái, a Lóci játszik egy számot is írt nekünk Hiányzol, hiányzol, hiányzol címmel, amihez egy klipet forgatunk – ebbe bárki pályázhat és bekerülhet, csupán egy rövid videót kell küldenie magáról, ahol táncol vagy a videóban szerepel egy vagy több hangszer, amit a workshopokon lehet elkészíteni (a pályázati linket itt találod, a pályázatra április 9-ig lehet jelentkezni). Elsősorban általános és középiskolásoknak terveztük a workshopokat, de természetesen bárki elkészítheti a hangszereket, kisebbek esetén egy kis segítség kellhet hozzá.

Hogyan keveredett be a Lóci játszik banda a képbe?

Igazából, amikor a zenés és hangszeres workshopsorozat ötlete megfogalmazódott bennünk, akkor egyből a Lóci játszikra gondoltunk. Szerintem nem kell túlmagyarázni, hogy stílusban, közönségben is van átfedés köztünk bőven, és nagyon örültünk, amikor a banda is igent mondott a megkeresésünkre – a forgatás szuper hangulatú volt, és szerintem a HangSzerelőre írt daluk is sláger lett.

Bármi, amit még szeretnél elmondani róla:)

- Hasznos linkek:

- Youtube videók:

- Hello Wood Instagram: https://www.instagram.com/hellowood/

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

Karácsony eredete és az ünnepek jelentősége

Vajon hogyan alakult ki a karácsony és az azt körülölelő hagyományok? Honnan erednek a karácsonyfák? És mi a jelentősége egyáltalán az ünnepeknek? Ebben a cikkben ezekre keressük a választ.

Folytatás

A száz éves háború 1.

Dabis Áron cikke a száz éves háború első éveiről, a jelenleg bizonytalan epizódszámú sorozat első része.

Folytatás