Hello Wood - interjú

Az oldal linkje: https://welovebudapest.com/cikk/2021/2/26/szabadido-loci-jatszik-zenekar-hello-wood-junior-hangszerkeszito-foglalkozas?fbclid=IwAR0zgpZFLkaybxBzPeJPvDBEdKycNzqkO7NDo7wTkxTaDfdag3AIfuCvwe4

Mit szeretnétek vele elérni? Kinek, kiknek az ötlete volt ez a projekt? Milyen célból hozták létre?

A Hello Wood Juniorral (a Hello Wood gyerekeknek szóló design programjával) évek óta tartunk fiataloknak design workshopokat Magyarországon, illetve a környező országokban a határon túli diákoknak, gyerekeknek. Úgy alakult, hogy most sajnos nem tudunk utazni, ezért a Nemzetpolitikai Államtitkársággal és a Bethlen Gábor Alapkezelővel azt találtuk ki, hogy olyan visszanézhető, online barkács workshopokat készítünk, amik különböző nehézségi szinten, egyszerű anyagigénnyel bárki által elkészíthetőek. A témát illetően a hangszereknél és a zenénél maradtunk, ugyanis az egy olyan univerzális nyelv, amit mindenki ért. A workshop sorozatában hat hangszerkészítő videót csináltunk, és egy táncos-koreográfiás felvétel is készült mellettük.

A HangSzerelő névre hallgató programunkkal egyrészt az a célunk, hogy minél többen megtapasztalják a kézműveskedés kézzel készítés örömét, másrészt pedig az, hogy összehozzuk az embereket az otthonlét korában – utóbbi miatt indítottunk egy pályázatot: egy beküldött videóval bárki bekerülhet a Lóci játszik legújabb dalának klipjébe, de erről többet később. :)

Miért ajánlod az embereknek, illetve a berzsósoknak?

Szerintem, aki már barkácsolt bármit otthon, a szobájában, a garázsban, a sufniban vagy bárhol máshol, az tudja, hogy milyen örömöt tud okozni a folyamat. Nekem sosem volt jó kézügyességem, de a HangSzerelőben elkészíthető hangszereket én is simán meg tudtam csinálni. Egyrészt azért, mert a barkácsolás, tervezés, mérés, fúrás, vágás hihetetlen energiákkal tölt fel, másrészt pedig azért, mert szerintem nagyon izgalmasra és szórakoztatóra sikerültek a workshop videóink – hála a videók házigazdáinak, a Lóci játszik banda tagjainak.

Bemutatnád pár szóban a projektet?

A HangSzerelő egy hét részes, online videós barkács workshop sorozat, ami bárki számára elérhető Youtube-on. Négy hangszer (shaker, csörgő, ukulele, cajón) és egy táncos-koreográfiás videó készült. A videók házigazdái, a Lóci játszik egy számot is írt nekünk Hiányzol, hiányzol, hiányzol címmel, amihez egy klipet forgatunk – ebbe bárki pályázhat és bekerülhet, csupán egy rövid videót kell küldenie magáról, ahol táncol vagy a videóban szerepel egy vagy több hangszer, amit a workshopokon lehet elkészíteni (a pályázati linket itt találod, a pályázatra április 9-ig lehet jelentkezni). Elsősorban általános és középiskolásoknak terveztük a workshopokat, de természetesen bárki elkészítheti a hangszereket, kisebbek esetén egy kis segítség kellhet hozzá.

Hogyan keveredett be a Lóci játszik banda a képbe?

Igazából, amikor a zenés és hangszeres workshopsorozat ötlete megfogalmazódott bennünk, akkor egyből a Lóci játszikra gondoltunk. Szerintem nem kell túlmagyarázni, hogy stílusban, közönségben is van átfedés köztünk bőven, és nagyon örültünk, amikor a banda is igent mondott a megkeresésünkre – a forgatás szuper hangulatú volt, és szerintem a HangSzerelőre írt daluk is sláger lett.

Bármi, amit még szeretnél elmondani róla:)

- Hasznos linkek:

- Youtube videók:

- Hello Wood Instagram: https://www.instagram.com/hellowood/

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

A száz éves háború 1.

Dabis Áron cikke a száz éves háború első éveiről, a jelenleg bizonytalan epizódszámú sorozat első része.

Folytatás

5 egyszerű, gyors, sütés nélküli recept

Sokszor kívánunk meg a mindennapokban egy kis édeset, de nem mindig van kedve az embernek órákat pepecselni egy sütivel, bekapcsolni a sütőt, vagy lemenni a boltba alapanyagért. Az alábbiakban pár nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető receptet olvashattok, amik kevés hozzávalót igényelnek, és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzájuk.

Folytatás