Filmajánló - Tőrbe ejtve

Ha szeretnél kilépni a hétköznapokból, kicsit detektíveset játszani, leülni a karosszékedbe, összeilleszteni ujjbegyeid, akár Sherlock Holmes és agyalni az ügyön, a következő filmet neked ajánljuk!

A történet szerint nyolcvanötödik születésnapját ünneplő Harlant, a sikeres krimiírót holtan találják meg vidéki villájában. A rendőrség eleinte öngyilkosságként kezeli az ügyet, ám hamarosan a híres magándetektív, Benoit Blanc megjelenik a Thombrey családnál, miután egy titokzatos, névtelen személy felbérelte Harlan halálának körülményeinek a felderítésére. Ahogy Blanc lépésről lépésre több információt húz ki a családtagokból, egyre több megválaszolatlan kérdés vetődik fel. Az összes Thombrey-nak vitathatatlan alibije van, mégis mindegyiküknek jó oka lett volna megölni az öreg Harlant. Bár a sebesen egymást követő történések sokszor zavarba ejtőek és kiszámíthatatlanok, a bizonytalanságból Blanc mégis kihámozza a megfejtést és sikeresen csapdába csalja a bűnöst.

A film végig izgalomban tartja a nézőt: a gyanú hol erre terelődik, hol arra. Klasszikus Agatha Christie-krimifeldolgozás – csak kapkodjuk a fejünket, mindenki gyanús, mindenki megtehette, semmiben sem vagyunk már biztosak… A bűnös kiléte egészen az utolsó pillanatig kérdéses, és amikor kiderül, egyszerűen elönti az embert a megkönnyebbülés, hogy minden a helyére került és egyetlen elvarratlan szál sem maradt.

Olyan zseniális színészek nagyszerű alakításaival találkozhatunk, mint Daniel Craig vagy Chris Evans, akiknek sikerül kilépniük korábbi, ismertebb szerepeik árnyékából és sikerül valami újat mutatniuk. Én személy szerint különösen Chris Evans játékán ámultam el, akit leginkább talán a hős Amerika Kapitányként ismerhetünk – ebben a történetben viszont egy teljesen más jellemű karaktert kellett alakítania, ami pompásan sikerült is neki.

A körülményekhez képest a film szórakoztató és vicces.

Összegezve: igazi, izgalmas krimi, nem hagyja, hogy lelankadjon a figyelem. Szinte minden percben ad egy újabb nyomot, fejtörőt, és a végére egy teljes egész, hibátlan művé épül föl a történet.

Ajánlom azoknak, akik szeretik, ha meg kell mozgatniuk az agytekervényeiket filmnézés, kikapcsolódás közben, és azoknak, akik élvezik s nem riadnak vissza a rejtélyes gyilkosságoktól.

Kuti Lilla Szabina

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

Anjouk ~ Könyvajánló

Bíró Szabolcs napjaink egyik legismertebb hazai szerzője, főként magyar történelmi regényeket ír. Legsikeresebb sorozatát, a mára már hét részt magába foglaló Anjoukat fogom ajánlani Nektek ebben a cikkben.

Folytatás

Szentjánosbogár lányok - sorozat vs. könyv

Ha egy könyv megfilmesítésre kerül, gyakran felteszik utána a kérdést: melyik a jobb? Melyik tetszett jobban? Szentjánosbogár lányok - sorozat- és könyvajánló.

Folytatás