NAGYEB 2015 - AZ UTOLSÓ INTERJÚ

A 2015-ös Nagy EB már átadta mandátumát a mostani szervezőknek, de – mint ahogyan az már évek óta hagyomány – megkérdeztük őket a tábor utáni érzéseikről.

A NagyEB Kódex és az egy évre szóló mandátum átadása

Mi volt a legjobb 2015-ös NagyNullos élményetek és miért?

Ákos: Rengeteg jó élményem volt a táborban, nem tudnék legjobbat mondani. Az például hatalmas boldogsággal töltött el, amikor leültem a táborban egy padra, és ahogy körbenéztem, azt láttam, hogy mindenki mosolyog és élvezi a tábort. Jó volt látni, hogy a sok munka meghozta gyümölcsét.

Anna: Lehet azt mondani, hogy minden? Lehetetlen egy élményt vagy eseményt kiemelni. Ha mégis kell valamit mondanom, akkor azt emelném ki, mikor az EB-beszédek alatt végignéztem mindenkin, és láttam, ahogyan mosolyogva kiabálják a csapatkiáltásokat, örülnek az új feladatnak, és legfőképpen, hogy jól érzik magukat. Na és nem hagyhatom ki a hívózenét és a táncot sem a sorból. Imádtam!

Krisz: Nagyon nehéz lenne bármelyik momentumát is kiemelni a tábornak, ugyanis az egész (a kirándulásokkal együtt) nagyon-nagyon jó volt. Ha mégis ki kellene emelnem egyet, az a Kerekes-játék lenne; végzősként az egy olyasfajta élményt ad, amit nem mindennap tapasztal meg az ember. A másik, amit még nagyon élveztem, az a végső bunyó volt.

Az első képek egyike a 2015-ös NagyEB-ről

Mi okozta a legnagyobb fáradságot?Anna: Igazából csak az izgulással kellett megküzdeni, hogy minden rendben van-e, úgy történik-e, ahogyan kell. Azon kívül a pályázatok, szóbelik, minden előkészület, a tervezés, szervezés és maga a tábor is egy izgalmas kihívás, kaland volt.

Ákos: Az, hogy nekem mindig fittnek kellett maradnom, és az esti gyűléseken is tartanom kellett a lelket az emberekben, amikor már mindenki majdnem kidőlt a fáradtságtól.

Krisz: Lehet, hogy már „rég” volt és ezért, de így hirtelen nem jut semmi olyan eszembe, ami olyan nagyon nagy erőfeszítést igényelt volna. Persze az egész tábor megszervezése meg minden előkészület fárasztó és sok munka; ugyanakkor élvezhető. Most eszembe jutott egy: mikor nyáron csináltuk a házfoglalóhoz a csapatok útvonalát. Sosem akart stimmelni, és a tűző napon 45 fokban írtuk le kb. 5-ször egymás után a sorrendet.

Milyen olyan helyzetek fordultak elő, ahol rögtönöznötök kellett, és hogyan oldottátok meg?

Krisz: Az első kirándulásra már úgy készültünk, hogy az iskolában lesz a heves esőzések miatt, de még így is kellett rögtönözni, ugyanis teljesen más egy tornateremben végigjátszani, ahogy elrabolják a császárt, mint egy mezőn. A második kiránduláson nehéz volt lereagálni, hogy megjelent egy random arc lóháton, és levágta a császárunk fejét, de végül is egész jól jött ki a sztori.

Anna: Az első kirándulásra esőtervvel készültünk, ami nagyon jól sikerült: hiába zuhogott az eső egész nap. A táborban pedig a focipályánál akadt gondunk, mivel a füvesítés miatt nem vehettük igénybe, úgyhogy a tábor mögé mentünk vissza harcolni. Ezen felül apróságokat tudok mondani, de azokkal is gyorsan megbirkóztunk, nem kellett nagy rögtönzésekkel, változtatásokkal küzdenünk.

Ákos: Az éjszakait kicsit megreformáltuk, és a csapatokat nem egy, hanem két útvonalon küldtük el. Azonban amikor megmutattam a csapatoknak az útvonalat, kiderült, hogy kissé rövid, és az állomások nem nagyon férnek el rajta. Egy kis favágással küszöböltük ki ezt a problémát.

Van olyan dolog, amit esetleg másképp csináltatok volna így a tábor után?

Ákos: Nem csinálnánk semmit másképp, ez az egy év számomra rendkívül élményteli volt, nagyon sok jó emlék fű ződik az egész szervezéshez, a tábor sikere pedig különösen nagy örömöt jelent.

Krisz: Tökéletes volt minden, de lehet, a tábori EB-beszédeknek hosszabbaknak kellett volna lenniük.

Anna: Mindig van olyan, ami nem teljesen úgy sikerül, ahogyan tervezi az ember, de végül minden jól alakult, semmit se csinálnék másképp. Így volt jó az egész, ahogyan volt!

Most is a Mulant választanátok; bevált ez a keretmese?

Anna: Teljesen bevált a keretmese, nagyon jók voltak a szereplők, a történet, tetszett ez a kultúra, emiatt nagyon egyedivé tudtuk tenni. Most is ezt választanám, és újra nekiindulnék a hunok elleni harcnak.

Ákos: Természetesen, mindenki nagyon jól tudott alkalmazkodni a szerepéhez, és ez a kínai téma nagyon sok új lehetőséget adott mind a kirándulásokon, mind a táborban.

Krisz: Persze, ahogy azt vártuk, nagyon jó volt ez a kínai stílus, sok mindent kihoztunk belőle, és sok ötletet merítettünk magából a filmből is.

Milyen érzés, hogy át kellett adnotok a tisztséget; hogy mindennek vége?

Krisz: (Ezt ne mondd el senkinek, de van egy olyan érzésem, hogy hamarosan újra feltűnök az EB-k között.) Amúgy meg mindenki tudja, hogy ez egy évre szól, és ez az egy év így kerek, ahogy van: se kevesebb, se több nem lenne jó.

Ákos: Ezt nem úgy fogom fel, mintha mindennek vége lenne, egyszerűen mi befejeztük a feladatunkat, és itt az ideje, hogy az új EB hozzon össze egy remek tábort az új nulladikosoknak.

Anna: Óriási megtiszteltetés volt ez az egy év, egy örök élmény, amiért hálás vagyok. Amúgy sincs mindennek vége, hiszen lesz még Nulltábor a Berzsenyiben!

Mi alapján választottátok az új EB-t?

Anna: Többször összeültünk, nagyon sokat gondolkoztunk, szavaztunk, listákat csináltunk, aggokkal beszélgettünk, míg végül úgy döntöttünk, hogy az lesz, aki a legtöbb buktát képes megenni egy perc alatt… Természetesen a legjobbakat választottuk. Hajrá srácok!

Ákos: Az összes szervező arcát kinyomtattuk majd kiragasztottuk őket a falra, ezután mind a hárman csukott szemmel eldobtunk egy darts nyilat, és meg is lettek az új EB-k. Csak a szerencsén múlott, hogy nem agg lett az egyikük.

Krisz: Az új EB választást mindenki tudja, hogy történik, de van ennél sokkal fontosabb is: mi alapján döntjük el, hogy ki lesz a dinnyeszeletelő és a fahordó mester. Ez már egy sokkal érdekesebb kérdés. De sajnos a választ nem árulhatom el, ez mindennél titkosabb dolog.

Az interjút Nyariki Noel készítette.

Kuti Lilla Szabina

Author: Kuti Lilla Szabina

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachmentYou might also like

BERZSENYI'S NULL 2020

Az iskolaújság visszatér a nulltáborokba!

Folytatás

NAGYEB 2019

Interjú a 2019-es NagyEb-vel, Szűcs Veronikával.

Folytatás