Mit, mikor és mivel? Téli divat 2018-ban

Mint a legtöbb középiskolás tanuló, biztos te is szeretnél divatosan öltözködni az iskolában. A berzsenyis diákoknak mind külön egyéniségük és stílusuk van, de van pár olyan ruhadarab, amely minden stílushoz kiválóan illik és feldobja a szetted.

Ebből a cikkből megtudhatod, mik a 2018-as téli divattrendek, és azt is, hogy a kilencedikes berzsenyis diákok hogyan dobják fel a berzsós pulcsijukat.

Ahogy a legújabb trendek, a téli divat is visszatért a régi stílusú, vintage ruhadarabokhoz. Egy- két divatcég összekombinálta a legmodernebb és a retro divatcikkeket, hogy új trendet, divatot teremtsenek.

A sapkák az elmúlt években kimentek a divatból, de idén újra nagyon menők lettek. A legnépszerűbb sapkafajta, a legegyszerűbb, sima, csöves sapka. Ezt a fajtát mindenki a maga arcához, fejformájához, hajához igazíthatja, hiszen annyiszor és úgy hajthatja fel, ahányszor és ahogy csak akarja.

Lassan két éve, hogy az óriási sálak uralomra törtek, és idén is a nagy meleg nyakvédők hódítanak a fiatalok körében.

Kabátügyileg ebben az évben is tombol a gyapjúkabát-őrület, de a színes pufikabátok is kezdenek visszatérni a divatba.

A pulcsik és a zoknik egy sorsra jutottak. Idén mind a két ruhadarabból nagyon menő, ha minél mintásabb és/vagy színesebb.

A cipők terén a bokacsizmákat és a bakancsokat tartják a legnépszerűbbeknek és a legtrendibbeknek.

Most pedig beszéljünk kicsit a berzsenyis pulcsikról! Ezek a pulóverek önmagukban is nagyon menők, hiszen iskolánk nevének rövidítése olvasható rajtuk. De ha körbenézel, mindenkin máshogy áll. Mindenki tesz hozzá valami pluszt, aminek hála ez a pulcsi mindenkin nagyon egyedi.

Megkérdeztem pár újdonsült berzsenyis diákot, hogy ő hogyan dobja fel a pulcsiját, és mit jelent neki.

Először Szatmáry Sárával, 9. D-s tanulóval beszélgettem:

Szia Sári! Te hogyan hordod a BDG-s pulcsidat? Miben egyedi?

Sári: Szia! Az én pulcsim üvegzöld színű, ami nagyon tetszik, de mégis meg akartam változtatni rajta valamit. Elkezdtem gondolkodni azon, hogy melyik részét cserélhetném ki más színűre. Először az ujjait akartam levágni és új színűeket felvarrni, de időhiány miatt ez a tervem hamar kudarcba fulladt. Így arra jutottunk egy barátnőmmel, hogy a kis madzagot, amivel össze lehet húzni a kapucnit, kicseréljük egymással.

Vannak követőitek, akik még így hordják a pulcsijukat?

Sári: Igen, az évfolyamon lehet látni pár embert, de amúgy még nem nagyon láttam a folyosókon hasonlót.

Következő interjúmat két 9. A-s tanulóval ( Bányász Emmával és Havas Józseffel) készítettem, akik elmesélték pulcsijuk történetét:

Sziasztok! Úgy látom teljesen ugyanolyan a pulcsitok. Rózsaszín, fehér felirattal. Mit jelentenek nektek ezek a pulcsik?

Emma: Szia! Ezek a pulcsik azért különlegesek, mert ez a kis hat főből álló baráti társaságunk egyenpulcsija.

Józsi: Minden embernek a körből rózsaszín pulcsija van, fehér felirattal, és egy masnit kötünk a kapucnit összehúzó madzagra.

Egyéb dolgokkal terveztek készülni, hogy még egyedibb legyen, mert ugye bárki vehetett rózsaszínű pulcsit?

Emma, Józsi: Igen, van pár ötletünk, amivel feldobhatjuk a pulcsjainkat, de előreláthatóan a nevünket fogjuk belehímezni.




Köszönöm, hogy elolvastad a cikket, találkozzunk legközelebb is!

Kojnok Lilla

Hajtó Zsófia

Author: Hajtó Zsófia

Stay in touch with the latest news and subscribe to the RSS Feed about this category

Hozzászólások (0)

Comments are closed


No attachment



You might also like

Karácsony eredete és az ünnepek jelentősége

Vajon hogyan alakult ki a karácsony és az azt körülölelő hagyományok? Honnan erednek a karácsonyfák? És mi a jelentősége egyáltalán az ünnepeknek? Ebben a cikkben ezekre keressük a választ.

Folytatás

A száz éves háború 1.

Dabis Áron cikke a száz éves háború első éveiről, a jelenleg bizonytalan epizódszámú sorozat első része.

Folytatás